Ήττα στο Tivoli και αποκλεισμός (vid)

Σαν σήμερα στις 6/11/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Tirol Swarofski, σε παιχνίδι του 2ου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1991-1992...
Ήττα στο Tivoli και αποκλεισμός (vid)

Ο Δικέφαλος με τον Miroslav Blazevic στον πάγκο του μπροστά σε 8.000 θεατές γνώρισε την ήττα με 2-0 στο στάδιο Tivoli και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς με το ίδιο σκορ είχε χάσει στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, στις 23/10/1991.

Τα δύο γκολ της Tirol τα σημείωσε ο Westerthaler, ο παίκτης που δεκατέσσερις μέρες νωρίτερα είχε διαμορφώσει το 0-2 της Τούμπας! Η αποστολή του Δικεφάλου στην Αυστρία ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολη κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε από το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και δεν άφησε την ομάδα να πάει στο Tirol χωρίς να έχει συμπαράσταση του ασπρόμαυρου λαού! Έτσι η μία από τι δύο κεντρικές θύρες του Tivoli ντύθηκε στα χρώματα του Δικεφάλου!

Το σκορ άνοιξε στο 27ο λεπτό ο Westerthaler με κοντινό πλασέ μετά από σουτ του Carvalho στο οριζόντιο δοκάρι μας και ο ίδιος παίκτης σημείωσε το τελικό 2-0 στο 66' με διαγώνιο σουτ, αν και στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε φάουλ στον Λεοντιάδη που δε δόθηκε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σλοβάκος διαιτητής Christov απέβαλε τον Στέφανο Μπορμπόκη και ο ΠΑΟΚ τελείωσε την αναμέτρηση με «10».

Οι συνθέσεις:

Tirol: Oraze, Posch, Hartmann, Streiter, Wazinger, Baur, Linzmaier, Gorosito, Hortnagi (79' Kirchler), Carvalho, Werterthaler

ΠΑΟΚ: Gabric, Μητσιμπόνας, Μήτογλου (70' Μήτογλου), Αλεξίου, Σκαρτάδος, Λεοντιάδης, Λαγωνίδης, Οικονομίδης, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης, Αναστασιάδης (63' Πλίτσης)

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992, όπως παρατάχτηκε στο ευρωπαϊκό ματς με τη βελγική KV Mechelen (Μαλίν) στην Τούμπα. Όρθιοι από αριστερά: Λεοντιάδης, Αλεξίου, Σκαρτάδος, Gabric, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Tolba, Αναστασιάδης

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...