1-1 στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν το δράμα των Τεμπών!

Σαν σήμερα στις 3/10/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της περιόδου 1999-2000...
1-1 στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν το δράμα των Τεμπών!

Ένα παιχνίδι με το οποίο ουδείς ασχολήθηκε τις επόμενες ώρες, καθώς τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου, συνέβη το φοβερό δυστύχημα των Τεμπών, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι συνοπαδοί!

* Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.
* Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.
* Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων από την Κατερίνη.
* Αναστάσιος Θέμελης 19 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.
* Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη και
* Γιώργος Γκανάτσος 22 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 33.000 θεατές (30.928 τα εισιτήρια) αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την αθηναϊκή ομάδα, παρότι βρέθηκε πίσω στο 56ο λεπτό, όταν ο Γκούμας σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά, μετά από φάουλ του Φλίπσεν, για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Ο Τζο Νάγκμπε έφερε το ματς στα ίσα στο 78ο λεπτό με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Βενετίδη, με τον διαιτητή Παπαδάκο να αποβάλει στο 77' τον Γκούμα, για φάουλ στον Σάμπι σαν τελευταίος αμυντικός και στο 80' τον Βενετίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τις ομάδες με «10» παίκτες.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Γκούμας, Χένρικσεν, Ολιβάρες, Μπασινάς, Γκαλέτο (59' Ασάνοβιτς) Πφλίπσεν (69' Κιάσσος), Μίκλαντ, Λυμπερόπουλος, Σιπνιέφσκι, Βαζέχα (59' Νασιόπουλος)

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς (39' Νάγκμπε), Ντόλμπεργκ, Τετράτζε, Κατσαμπής (46' Χασιώτης), Βενετίδης, Φρατζέσκος, Μαχαιρίδης, Μαραγκός (62' Βαλέντσια), Γεωργιάδης, Σάμπρι

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός!

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβιτς (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

* Βλέποντας στην αρχική εικόνα την ασπρόμαυρη κερκίδα από το ματς με τον Παναθηναϊκό, μοιραία η σκέψη ταξιδεύει στα έξι παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα στους υπόλοιπους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ανυποψίαστα για ότι τα περίμενε τις επόμενες ώρες!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...