Αφιερωμένη στον δωδέκατο παίκτη! (2000)

Σαν σήμερα στις 16/8/2000, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε μια συμβολική και άκρως λογική κίνηση, αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο «12», καθώς αυτή δικαιούται να τη φοράει μόνο ο κόσμος του Δικεφάλου...
Αφιερωμένη στον δωδέκατο παίκτη! (2000)

Ήταν μια κίνηση – ανταμοιβή, για τον πιο ταξιδιάρικο οπαδικό λαό, μια κίνηση με την οποία ανταμείφθηκε ο ανώνυμος οπαδός του συλλόγου για την ανιδιοτελή προσφορά του σε αυτόν.

Ο τελευταίος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα με τον αριθμό «12», ήταν ο Λιβεριανός μέσος Τζο Νάγκμπε.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε σαν σήμερα 16/8/2000, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτιμώντας την πολύ σημαντική προσφορά των φιλάθλων της, αποφάσισε να αφιερώσει τη φανέλα με το Νο 12 σε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεται ότι με τη συμπαράστασή τους αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας μας. Η ανωτέρω απόφαση αποτελεί ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης. Τους ευχαριστούμε»

Θεσσαλονίκη 16/08/2000

Από εκείνη τη μέρα και εδώθε ουδείς παίκτης, από τους εκατοντάδες που φόρεσαν τη δοξασμένη φανέλα του ΠΑΟΚ, πήρε τον αριθμό «12», όμως στις αρχές Σεπτέμβρη του 2018, η διοίκηση του Δικεφάλου δώρισε τη συγκεκριμένη φανέλα στον ... Πάνο Καμένο, (τότε) υπουργό Εθνικής Άμυνας!

Μια κίνηση που πυροδότησε αντιδράσεις από πλευράς του κόσμου της ομάδας και την ΠΑΕ να παραδέχεται (χωρίς να βγει όμως επίσημη ανακοίνωση) το λάθος της!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...