Ο «βασιλιάς των ασίστ» στον ΠΑΟΚ! (1996)

Σαν σήμερα στις 14/7/1996, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ πραγματοποιούσε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή που έκανε αίσθηση στον κόσμο του μπάσκετ, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!
Ο «βασιλιάς των ασίστ» στον ΠΑΟΚ! (1996)

Ο μεγάλος Αμερικανός play maker, Σκοτ Σκάιλς, έστειλε υπογεγραμμένο στα γραφεία του (τότε) ΤΑΚ ΠΑΟΚ, υπογεγραμμένο συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Δικέφαλο του Βορρά!

Τον παίκτη είχε προσπαθήσει να φέρει στην Ελλάδα ένα χρόνο νωρίτερα ο Ολυμπιακός χωρίς να τα καταφέρει, όμως ο ΠΑΟΚ καταβάλλοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό που έφτανε το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, πέτυχε να πάρει την υπογραφή του Σκάιλς, ο οποίος την σεζόν εκείνη έπαιζε με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια 76ers.

Με την φανέλα τους μέτρησε 10 συμμετοχές και ο Σκάιλς είχε δηλώσει στον προπονητή του: «Αφού δεν μπορώ να παίξω όπως θέλω εγώ, σταματάω. Έτσι κι αλλιώς οικονομικό πρόβλημα δεν έχω».

Μετά από αυτήν τη δήλωση που έγινε στις 12/12/1995, ο 32χρονος Σκάιλς έθεσε τον εαυτό του ουσιαστικά σε αγωνιστική απραξία, για τον χώρο του ΝΒΑ.

Η διαδρομή του με λίγα λόγια...

Ο απόφοιτος του Μίτσιγκαν Στέιτ, πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του NBA το 1986, όταν επελέγη από τους Μιλγουόκι Μπακς, από τη θέση 32 του πρώτου γύρου των ντραφτ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε, 2 χρονιές στους Ιντιάνα Πέισερς, 5 στο Ορλάντο, μία στην Ουάσινγκτον και 10 παιχνίδια στη Φιλαδέλφεια τη σεζόν 1995-1996.

Το 1991 ανακηρύχτηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης του NBA, καθώς από τους 7 πόντους και 4 ασίστ που είχε την προηγούμενη σεζόν, ανέβηκε στους 17 πόντους και 9 ασίστ. Κατέχει το ρεκόρ των ασίστ σε ένα παιχνίδι, καθώς στην αναμέτρηση Ορλάντο – Ντένβερ (31/12/1990), μοίρασε στους συμπαίκτες του ... 30!

Ήταν άριστος οργανωτής του παιχνιδιού, και εξαιρετικός στο σκοράρισμα, ενώ είχε στις ελεύθερες βολές μέσο όρο καριέρας 89%.

Ο Σκάιλς ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ ότι θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21/7, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας του με τον Δικέφαλο.

Έτσι η ομάδα κάλυψε τη θέση του play maker με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο κόσμος ξέχασε (προσωρινά) τη μη ανανέωση της συνεργασίας της διοίκησης του Αλεξόπουλου με τον Πρέλεβιτς ...

Δείτε πλάνα από το παιχνίδι με τους Νάγκετς στο οποίο ο Σκάιλς μοίρασε 30 ασίστ!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...