Πανάξιος Κυπελλούχος στον Βόλο! (pics-vids)

Σαν σήμερα στις 6/5/2017, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1 στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου και σήκωσε το 5ο Κύπελλο της ιστορίας του...
Πανάξιος Κυπελλούχος στον Βόλο! (pics-vids)

Μια ακόμη ένδοξη «σελίδα» στο βιβλίο της «ασπρόμαυρης» ιστορίας του πρόσθεσε ο ΠΑΟΚ, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας 2016-17, αφού επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου.

Η ισορροπημένη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη θέση της σε έναν ελαφρώς πιο δραστήριο Δικέφαλο του δευτέρου και μια «χρυσή» αλλαγή έμελλε να του χαρίσει το πέμπτο του τρόπαιο στο θεσμό μπροστά στους 8.000 οπαδούς του, που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η πρώτη ιδιαίτερα απειλητική προσπάθεια καταγράφηκε για τους Ασπρόμαυρους στο 13', όταν ο Σάκχοφ έπιασε μια επικίνδυνη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσίμιροτ, την οποία, όμως, απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ανέστης.

Η εικόνα του αγώνα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο άλλαξε άρδην στο 24', ο Κάμπος με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια τροφοδότησε τον Μπίσεσβαρ από το ύψος της μικρής περιοχής, ο οποίος με πλασέ «άνοιξε» το σκορ για τον ΠΑΟΚ!

Το 1-0, ωστόσο, μετατράπηκε άμεσα σε 1-1 από τον Χριστοδουλόπουλο, που με ένα μακρινό σουτ ισοφάρισε για την ΑΕΚ.

Σημαντική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ απώλεσε ο Μπίσεσβαρ στο 39', αφού το τεχνικό πλασέ, που δοκίμασε, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τσίμιροτ, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τις «όχι και τόσο» απειλητικές ενέργειες των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, διαδέχθηκε ένα αρκετά επικίνδυνο μακρινό σουτ του Τσίμιροτ , που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Όλα άλλαξαν, όμως, και πάλι για τον ΠΑΟΚ στο 81' με τον Ενρίκε να αναδεικνύεται σε «χρυσή» αλλαγή, πετυχαίνοντας με κοντινή κεφαλιά το 2-1!

Τα λεπτά κύλησαν κι ο Δικέφαλος έφθασε, έτσι, στην κατάκτηση του πέμπτου Κυπέλλου Ελλάδος στην ιστορία του, δεκατέσσερα χρόνια, μετά τον τελευταίο του τίτλο και πρώτο από όσους πρόκειται να έρθουν...!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Κάνιας, Τσίμιροτ (86' Μαλεζάς), Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (72' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες (83' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Πατίτο (68' Γαλανόπουλος), οικοδόμος (87' Βάργκας), Μάνταλος, Αραούχο.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου τοποθετήθηκε για τον νικηφόρο τελικό απέναντι στην ΑΕΚ...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για την κατάκτηση του κυπέλλου: «Είναι το καλύτερο δώρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους φιλάθλους. Θέλαμε να κάνουμε κάτι μετά από 14 χρόνια. Πίσω από εμάς γίνεται σκληρή δουλειά. Γίνεται από την αρχή μια μεγάλη προσπάθεια και σιγά σιγά χτίζαμε την ομάδα από αρχές Ιουνίου. Αυτό το κύπελλο είναι το κερασάκι».

Για το αν θα έρθουν και άλλα τρόπαια για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Λείπανε τρόπαια. Από εδώ και πέρα η ομάδα θα προχωρήσει και κάθε χρόνο θα έχει ως στόχο την κατάκτηση κάποιου τροπαίου».

Για το γκολ που έδωσε την νίκη στον Δικέφαλο: «Δεν έχω δει καμία φάση. Έχω πάρει πληροφορίες ότι μπορεί να είναι οφσάιντ αλλά δεν το έχω δει. Σίγουρα ο κύριος Χιμένεθ είναι ένας μεγάλος προπονητής και όταν χάνεις ειδικά αν είναι με γκολ οφσάιντ σίγουρα υπάρχουν νεύρα. Μπορώ να τον καταλάβω γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά. Σίγουρα αν έγινε έτσι δεν είναι καλό. Αν το δω θα μπορώ να πω κάτι».

Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω».

Για την σεζόν ως τώρα: «Η δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι η φετινή σεζόν δεν ήταν λαμπερή. Είχαμε και περιόδους που είχαμε προβλήματα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Καταφέραμε να το διορθώσουμε.

Μετά τον πρώτο γύρο ήμασταν στην 9η θέση. Έχουμε καταφέρει να πλησιάσουμε την κορυφή. Δίκαια φτάσαμε ως εδώ. Αν μιλάω για το Κύπελλο, πιστεύω το κατακτήσαμε γιατί το αξίζαμε. Δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, αλλά παίξαμε για το τρόπαιο. Όπως και η ΑΕΚ. Σήμερα παίξαμε ένα παιχνίδι με λιγότερα λάθη, αυτό ήταν το κλειδί. Κάναμε λιγότερα λάθη από την ΑΕΚ και δίκαια το πήραμε».

Για το τι είπε στον Γλύκο: «Του είπα ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και να σηκωθεί και να παίξει αυτό που μπορεί. Και αυτό το πιστεύω».

Για τον λόγο που δεν πήρε θέση για τη διαιτησία: «Δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα. Δεν είναι σωστό να παίζει ένας διαιτητής από μία πόλη την ομάδα της συγκεκριμένης πόλης. Ούτε να παίζει διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη όταν παίζουμε με ομάδα από την Αθήνα. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Για την εικόνα του τελικού: «Περιμέναμε ένα σκληρό ματς. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να πάρουμε πολλά ρίσκα στην άμυνα και διαλέξαμε να παίξουμε με τη μία και να μεταφέρουμε το παιχνίδι από τη μεριά της ΑΕΚ. Κάποια πράγματα δεν βγήκαν, αλλά δεν μπορεί να βγαίνουν όλα όσα σχεδιάζεις».

Για τα επεισόδια: «Πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι καλό για κανένα. Όλοι προσπαθούμε να φέρουμε τις οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα. Δεν είδα κάτι, αλλά άκουσα γιατί αργήσαμε να φτάσουμε εδώ. Τελευταία στιγμή ήρθαμε στο γήπεδο με μίνι μπας και γι' αυτό ζητήσαμε να αρχίσει το παιχνίδι ένα τέταρτο μετά».

Για το ότι πήρε κύπελλο στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ: «Δεν το έχω σκεφτεί. Είμαι χαρούμενος. Σε αυτή τη δουλειά τώρα ξεκινάω. Το πιο σημαντικό είναι να αντιλαμβάνεσαι τι δεν ξέρεις και να μαθαίνεις».

Για το αν έχει περάσει καλύτερα γενέθλια: «Όχι. Είναι ένα τεράστιο δώρο και ευχαριστώ τους παίκτες μου που κατάφεραν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι».

Για το που αφιερώνει αυτό το κύπελλο: «Πάνω από όλα στους παίκτες, στον κόσμο του ΠΑΟΚ, στον πρόεδρο και σε όλους που είναι δίπλα στην ομάδα. Φυσικά στην οικογένειά μου. Αν είχα κάποιον που με βοήθησε σε αυτή τη δουλειά. Είναι ο άνθρωπος που δουλεύει σε μια άλλη ελληνική ομάδα. Τον Μιλόγεβιτς».

Για τα πλέι οφ: «Πρώτα πρέπει να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί. Μετά από τόσα χρόνια, σήμερα και αύριο η ομάδα πρέπει να χαλαρώσει και να πανηγυρίσει το επίτευγμα αυτό. Όταν θα έρθει η στιγμή να παίξουμε, θα προετοιμαστούμε. Ψυχολογικά ήμασταν σήμερα σε καλή κατάσταση και πλέον περιμένουμε την απόφαση για το πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ».

Για το σύστημα που ακολούθησε στο ματς: «Ένας από τους λόγους που παίξαμε με τρεις χαφ ήταν αυτός. Η ΑΕΚ έχει γρήγορους παίκτες μπροστά, που κάθε στιγμή μπορούν να απειλήσουν κάθε αντίπαλο.

Σε αυτό το γήπεδο που ήταν γρήγορο και δεν το γνωρίζαμε, ήταν ο λόγος που παίξαμε με αυτό το σύστημα. Πάντα ζητάω διαφορετικές κινήσεις από τους παίκτες. Ζητάω από τον Πρίγιοβιτς να βγαίνει προς τα έξω και οι εξτρέμ να πατάνε περιοχή».

Ο Ιβάν Σαββίδης ένιωθε σίγουρος για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ αξίζει και δεύτερο τίτλο την φετινή χρονιά.

«Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να παραδεχτούν πως η ηγεμονία τους τελειώνει», είπε επίσης ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Αισθανόμουνα ότι η ομάδα είναι ανεβασμένη, ήμασταν τόσο ενωμένοι στον στόχο. Το έχω πει με λίγο υπερβολικό τρόπο ότι πάμε για το Κύπελλο, αλλά είχαμε αυτό το συναίσθημα.

Βλέπουμε το ποδόσφαιρο και βλέπουμε ότι η ομάδα μας άξιζε δύο τίτλους. Βεβαίως ξεκινήσαμε νευρικά, σκοράραμε, δεχθήκαμε το περίεργο γκολ και όποια ομάδα έβαζε το δεύτερο θα μπορούσε να κερδίσει.

Τα παιδιά θέλανε πολύ να κάνουνε δώρο στον ΠΑΟΚ και μπορώ να πω ότι τα καταφέρανε και χθες τους είπα μια κουβέντα: "αύριο θα κερδίσει η ψυχολογία και να παίξετε για να πάρουμε τον τίτλο".

Να ευχαριστήσω όσους έχουν δουλέψει, όλα τα γραφεία, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους που πήγαν στην προπόνηση και στήριξαν τα παιδιά. Ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια.

Έχω πει στον Ίβιτς ότι εγώ πίστευα πως θα κερδίσει το Κύπελλο και σήμερα όταν έμπαινε στο πούλμαν είπα στον Ίβιτς ότι πιστεύω, για κάποιο λόγο είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα πάρεις το Κύπελλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι άξιος της εμπιστοσύνης μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ. Είδαμε ένα αρκετά ήρεμο ματς. Υπήρχαν κάποια σκληρά σημεία, αλλά είναι ένας τελικός Κυπέλλου. Είπα στον κ. Μελισσανίδη: "Δημήτρη θα χαρείς σήμερα στη δική μου χαρά". Θέλω να ευχηθώ πως να είναι αρχή για μεγάλες νίκες. Εκτιμώ ότι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρέπει να υπάρχει μονοπώλιο. Κάθε χρόνια και από μία ομάδα να κερδίζει. Αντιλαμβάνομαι ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να παραδεχτούν πως η ηγεμονία τους τελειώνει.

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατή ομάδα απ΄ αυτούς και οικονομικά. Δεν μ΄ αρέσει να μιλάω πολύ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, όλους όσους εξασφάλισαν την ασφάλεια σήμερα και σε όσους ήρθαν σήμερα, στην αστυνομία, στην ΕΠΟ και στον υφυπουργό Αθλητισμού.

Υπήρχε μια ανησυχία ότι θα μπορούσαν να αναβάλουν τον τελικό. Ο κ. Δρόσος και ο κ. Βασιλείαδης είχαν πάρει τη σωστή απόφαση για να γίνει ο τελικός».

O Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τόνισε για την κατάκτηση του Κυπέλλου...

«Σήμερα ήταν ένα ματς με μακρινές μπαλιές. Μάχες και τάκλιν. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να κερδίσουμε και να πάρουμε τον τίτλο. Η άμυνα της ΑΕΚ με μπλόκαρε καλά σήμερα. Κάποιες στιγμές θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχα αντιδράσει πιο καλά. Έχει σημασία όμως ότι νικήσαμε.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός. Αυτό βέβαια ίσχυε και για τους δύο αντιπάλους. Στο 1ο γκολ πήρα την κεφαλιά και μετά ο Κάμπος έβγαλε την μπάλα στον Μπίσεσβαρ για το γκολ. Προσαρμοστήκαμε στα δεδομένα και τις συνθήκες του αγώνα και κερδίσαμε.

Θέλω να συνεχίσω με την κατάκτηση τροπαίων, καθώς πήρα Κύπελλο και πέρυσι. Πήρα την σωστή απόφαση. Στην σωστή στιγμή ήρθα στον ΠΑΟΚ. Κάναμε ένα βήμα. Έχουμε να κάνουμε και άλλα βήματα και το καλύτερο για εμάς και για τον κόσμο. Είναι μία μέρα γιορτής για εμάς».

Ο Τζάλμα Κάμπος, μετά τον τελικό υπενθύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Απίστευτο συναίσθημα και απίστευτες στιγμές που ζούμε και εμείς και οι οπαδούς μας. Το περίμεναν πολλά χρόνια, αλλά το θέλαμε και εμείς πάρα πολύ. Όταν έλεγα ότι ήρθα στον ΠΑΟΚ για τίτλους κάποιοι γελούσαν.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα πήρε τον τίτλο και θα διεκδικήσει και άλλους από εδώ και πέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόδοση όλης της ομάδας και όχι μόνο για τη δική μου.

Να μην ξεχάσουμε και τι πετύχαμε στον επαναληπτικό ημιτελικό, αλλά και το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό και πήραμε το τρόπαιο. Τώρα πάμε στο πάρτι του Λευκού Πύργο για να το απολαύσουμε".

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...