"Έφυγε" ο Κώστας Πίρτσος ...

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Γιώργος Πίρτσος, έφυγε χτες (6/6/2018) από τη ζωή, μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
"Έφυγε" ο Κώστας Πίρτσος ...

Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη διετία 1968-1970, υπερασπιζόμενος την εστία μας σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, σε μια εποχή στην οποίαν έμπαιναν οι στέρεες βάσεις για τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 70'. Είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε μέσα από τα αφιερώματα των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, με το όνομά του να αναγράφεται στις ενδεκάδες του ΠΑΟΚ, εκείνη την μακρινή εποχή. 

Η μεγαλύτερη στιγμή της διετούς παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ήταν η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου της σεζόν 1969-1970, όταν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αντικατάστησε (λόγω τραυματισμού) τον Χριστοδούλου, κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου, στην αναμέτρηση με τον Άρη που είχε διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Ήρθε στον ΠΑΟΚ από την ΑΕΝ Νεαπόλεως, ενώ μετά τον Δικέφαλο βρέθηκε στην ομάδα της Λαμίας, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια.

* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνονται οι Θεοφανίδης - Πίρτσος να προσπαθούν να ανακόψουν τον Σιμιτζή σε μια του προσπάθεια! Στο βάθος παρακολουθεί τη φάση ο διαιτητής Γιαννόπουλος... Η φάση είναι από το παιχνίδι Χαλκίδα – ΠΑΟΚ που διεξήχθη στις 22/1/1968

* Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Μήτρακας, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Σαράφης, Πίρτσος. Καθιστοί: Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Τερζανίδης, Λάζος

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει ...

Διαβάστε ακόμη...