Επική ανατροπή στα Γιάννινα! (pics-vids)

Σαν σήμερα στις 2/6/2013, για την 6η (και τελευταία) αγωνιστική των play offs , o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2 αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 70' και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο
Επική ανατροπή στα Γιάννινα! (pics-vids)

προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Γεωργιάδης ξεκίνησε το ματς με τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κουμάλο και Κωνσταντινίδη στην άμυνα, Κάτσε και Ρομπέρ αμυντικά χαφ, Ολίσε, Κατσουράνη, Καμαρά και Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος για μια ακόμη μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι παρά την πολύ μεγάλη σημασία του. Οι παίκτες του στο πρώτο 45λεπτο έδειχναν ανήμποροι να επιβάλλουν ρυθμό και τα λάθη ήταν πολλά. Λάθη όμως δεν έκαναν μόνο οι παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά και ο αστείος Μάνταλος που διαμόρφωσε το 1-0 ανακαλύπτοντας πέναλτι σε επαφή του Κωνσταντινίδη στον Ίλιτς. Μια απόφαση αυστηρή που έφερε τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ.

Ο Μάνταλος λίγα λεπτά αργότερα έκλεισε τα μάτια σε μαρκάρισμα του Κεϊτά στον Κάτσε, μη δείχνοντας την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΣ που θα ήταν η δεύτερη.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, καθώς μοιάζει αφύσικο να επαναλαμβάνεται μέσα σε λίγες μόνο μέρες εμφάνιση τόσο τραγική σε ένα ματς στο οποίο παιζόταν το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Το πείραμα του Γεωργιάδη να περάσει σε ρόλο επιτελικού τον Κατσουράνη, βάζοντας και πάλι αμυντικό χαφ τον Ρομπέρ δίπλα στον Κάτσε, έδειξε πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ βρισκόταν σε τρικυμία. Χαρακτηριστικό του ημιχρόνου είναι πως ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ (31') δεν αντέδρασε, με τους παίκτες να συνεχίζουν το ίδιο άχρωμο και άγευστο παιχνίδι τους.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γεωργιάδης πέρασε στο ματς τους Κίτσιου (αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Κωνσταντινίδη) και Σαλπιγγίδη στη θέση του Καμαρά (έπαιζε;)...

Η ομάδα σταδιακά ανέβασε στροφές, πίεσε ψηλά και είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Αθανασιάδη στο 50' που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, μετά από πάσα του Κατσουράνη, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Κλάους το απέκρουσε δύσκολα ο Φεγκρούς.

Ο Δικέφαλος είχε σαφώς καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, ήταν αυτός που έπαιξε ποδόσφαιρο και ήταν αυτός που αρχικά πέτυχε την ισοφάριση με τον Κατσουράνη στο 70' για να πάρει το προβάδισμα στο 74' με τον Σίλντεφελντ . Και οι δύο φάσεις ήρθαν μετά από εκτελέσεις φάουλ του Λίνο από τα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη πέτυχε αυτό το οποίο στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε απίθανο να συμβεί. Η μεγάλη ανατροπή ήρθε με βοήθειες και από τον πάγκο, αφού ο Γ. Χ διάβασε σωστά σε αυτό το 45λεπτο το παιχνίδι και οι κινήσεις που έκανε στην έναρξη της επανάληψης αποδείχθηκαν καθοριστικές.

Ο Δικέφαλος σε συνδυασμό με το 0-0 που έφερε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, βρέθηκε στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για 3η φορά στην ιστορία του...

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Βίλα (86' Χαρίσης), Ντε Βισέντι, Γεωργίου (80' Γιάκος), Ίλιτς.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κουμάλο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Κάτσε, Κατσουράνης, Ολίσε (92' Κατσικάς), Ρομπέρ, Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

..........................................................................

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, εμφανώς ανακουφισμένος μετά την έξοδο της ομάδας στα προκριματικά του Champions League, σημείωσε πως αυτή η επιτυχία θα δώσει το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για την επόμενη μέρα, για να οργανωθεί καλύτερα η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Υπάρχει ανακούφιση για την επίτευξη του τελευταίου στόχου, μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκεσαι στα προκριματικά του Champions League. Δίνει όραμα και πρεστίζ στην ομάδα, αλλά όλο αυτό το διάστημα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να έχουμε καθαρό μυαλό και να οργανώσουμε καλύτερα την ομάδα μας. Δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πανηγυρίζει πρωταθλήματα, αλλά είναι η τρίτη φορά που θα βρισκόμαστε στα προκριματικά του Champions League. Είναι κάτι που δίνει ελπίδες και όραμα στον κόσμο για αυτά που έρχονται".

Για τη δική του παρουσία και την κριτική που δέχτηκε: "Εγώ ξέρω ποιος είμαι. Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Στο πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε το είπα και στους παίκτες. Ότι για να είμαι εκεί είμαι ικανός. Στην Ελλάδα αυτή είναι η κριτική. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ήμουν αυτός που δε μπορεί. Ο άπειρος. Μετά τη νίκη έγινα ικανός. Μετά τον Ατρόμητο, ξανά αυτός που δε μπορεί. Σήμερα δε ξέρω. Αυτή είναι η κριτική στην Ελλάδα και το ξέρω".

Για την εικόνα της ομάδας και τις αλλαγές που άλλαξαν το πρόσωπο στην επανάληψη: "Είχα πει στους παίκτες ότι θα χρειαστούν όλοι γιατί είναι πολύ δύσκολο έξι παιχνίδια να έχουμε την ίδια ενδεκάδα. Στον Ατρόμητο χάσαμε με ένα γκολ στο 90', με τα Γιάννενα χάσαμε στο 90' και με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, μπορεί να είχε δοκάρια, είχαμε και εμείς ευκαιρίες και δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό. Μάθαμε από τα λάθη μας και σήμερα φτύσαμε αίμα να το γυρίσουμε. Από εκεί που δε βάζαμε γκολ από στημένα με τίποτα, σήμερα βάλαμε δύο".

Για την εξήγηση που δίνει για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: "Δεν υπάρχει εξήγηση. Κατηγορηθήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι ότι πήγαμε για την νίκη στο τέλος, ενώ οι εντολές ήταν να μείνουμε πίσω. Το πρώτο ημίχρονο σήμερα ήταν πολύ άσχημο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε πάρα πολύ, βοήθησαν και οι δύο αλλαγές. Πάντα κάτι λένε οι προπονητές, άλλοτε πετυχαίνει και άλλοτε έχει. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που καθορίζουν τα παιχνίδια".

Για το που αφιερώνει τη νίκη: "Δε θέλω να πανηγυρίζω. Την αφιερώνω στην οικογένεια μου που πέρασε δύσκολα. Ελπίζω επιτέλους να πήρε χαρά και ο ιδιοκτήτης επιτέλους για να δει καλύτερα και πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Τα καλύτερα έρχονται για τον ΠΑΟΚ".

Για το τι πρέπει να βελτιωθεί στην ομάδα ενόψει της νέας σεζόν: "Θέλουμε ηρεμία και καλύτερη οργάνωση γύρω από το αγωνιστικό κλίμα. Ακόμα και στους φιλάθλους πιο σωστή νοοτροπία. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να εμπιστευθούμε για να κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει τα επόμενα χρόνια".

Για τις συνθήκες που επικρατούν τώρα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που η ομάδα βγήκε στο Champions League: "Είναι καλύτερες οι συνθήκες. Όλοι είμαστε πιο ψύχραιμοι. Σε άγριες καταστάσεις, βλέπουμε τα αποτελέσματα. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και γύρω από τη ομάδα που δε θέλουν το καλό της. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχει καθαρό μυαλό για να γίνουν αυτά που πρέπει".

Για το αν θεωρεί πως ήταν μάθημα τα φετινά play offs: "Από το πρώτο παιχνίδι, βγάζαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Από μία ήττα στο τελευταίο λεπτό. Ήταν ένα μάθημα όλη αυτή η διαδικασία".

Για το δικό του μέλλον: "Όταν ήρθα το καλοκαίρι δεν ήρθα για να γίνω προπονητής. Ήταν ξεκάθαρος ο ρόλος μου. Έτυχε να βρίσκομαι τώρα εδώ. Δε γνωρίζω τι θα κάνω. Είμαι στο άγνωστο. Δεν έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη. Είμαι ανακουφισμένος που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα play offs. Το να κάτσω σα βοηθός το βλέπω λίγο δύσκολο. Δε μου ταιριάζει μετά από τόσα χρόνια. Ήμουν σε συσκέψεις στην ΠΑΕ, έμπαινα σε γραφεία και ήξερα τι γινόταν στην ομάδα. Μετά από τις ήττες έβλεπα τους ανθρώπους που συνεργαζόμουν στα γραφεία, να με κοιτάνε κάπως περίεργα... Να μιλάνε με προπονητές και παίκτες και εγώ δεν είχα ιδέα, θα δούμε τι θα γίνει τώρα".

.........................................................................

Ο Κώστας Κατσουράνης σε δηλώσεις του τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά επεσήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, είπαμε να δώσουμε ότι ψυχικά αποθέματα είχαμε στα αποδυτήρια. Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε χωρίς φόβο και με τον καθένα να ζητάει τη μπάλα, ήρθε και η νίκη.

Τα play offs είναι κάτι πολύ κουραστικό και δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι ώρα να πανηγυρίζουμε. Τελείωσαν ευτυχώς όλα καλά για μας, αλλά χωρίς να δείξουμε πως είμαστε πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να οργανωθούμε και να μάθουμε από τη φετινή χρονιά. Όλοι κάναμε λάθη από τον πιο μεγάλο μέχρι τον τελευταίο που δουλεύει σε αυτή την ΠΑΕ. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα σε όλους τους τομείς για να γίνει αυτός που θέλει ο κόσμος του και εμείς οι ποδοσφαιριστές.

Είναι δύσκολο να μπεις στους ομίλους του Champions League. Όσο μεγάλους παίκτες και να φέρεις δεν φτιάχνεις ομάδα. Οι ομάδες χτίζονται δίνοντας ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Αν είσαι καλός όλη τη χρονιά μπαίνεις στα play offs και εκεί χρειάζεσαι και τύχη που είχαμε εμείς σήμερα για να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε".

.............................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκαθάρισε πως η έξοδος στο Champions League είναι περισσότερο ανακούφιση παρά ικανοποίηση, και έκανε μια μίνι κατάθεση ψυχής για όσα έζησε εκείνη τη σεζόν στην ομάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με «ζούγκλα αμερικάνικης περιπέτειας, παρά με άθλημα».

Αναλυτικά, όσα είπε ...

"Όλα πήγαν καλά στο τέλος... Είτε αξίζαμε, είτε όχι, αν μη τι άλλο αυτό που πετύχαμε σήμερα, δείχνει πως έχουμε και ικανότητα σαν ομάδα και ψυχικές δυνάμεις. Αισθανόμασταν μεγάλο βάρος, μετά τα όσα ζήσαμε φέτος από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά τα καταφέραμε"

"Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα. Είμαστε χρόνια πίσω. Φέτος, ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά από το εξωτερικό ήταν φοβισμένα με τα όσα έβλεπαν. Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος... να σε σκοτώσει"

"Ζήσαμε τεράστια πίεση φέτος, η νοοτροπία του Έλληνα είναι πως μια ομάδα χτίζεται με χρήματα, χωρίς υπομονή. Όλοι περίμεναν πως μετά την είσοδο του κ. Σαββίδη ο ΠΆΟΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα εύκολα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Σίγουρα δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε, αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας στο πρωτάθλημα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δύσκολα θα βρει το δρόμο του ο ΠΑΟΚ. Δεν βοηθά κανέναν όταν κάποιοι σπάνε τα αυτοκίνητα παικτών. Αν όντως δεν ήμαστε άξιοι να παίζουμε στον ΠΑΟΚ, τότε υπάρχουν άτομα που μπορούν να διώξουν τους πάντες. Όσα χρήματα κι αν έρθουν στην ομάδα, δεν είναι εύκολο να χτιστεί χωρίς υπομονή κι ελπίζω να αλλάξουν πολλά πράγματα του χρόνου. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου, όμως τη ζούγκλα να μην μπορεί ο ποδοσφαιριστής να αγκαλιάσει την οικογένειά του στο σπίτι, το θεωρώ αμερικάνικη περιπέτεια σε ταινία"

"Ο Ατρόμητος έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στα play offs, όμως «πλήρωσε» την παρουσία του στην κανονική διάρκεια, όπου εκεί ήμασταν εμείς καλύτεροι. Όταν αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο, υπήρξε πίεση, κούραση και ατυχία. Χάσαμε τρία ματς στο 90' ενώ είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Έχουμε μερίδιο κι εμείς, είμαστε άμεσοι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα. Πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας".

"Είναι πετυχημένη η χρονιά όσον αφορά το πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο δεν τα καταφέραμε. Προσωπικά νιώθω ανακούφιση κι όχι ικανοποίηση. Γίνανε πολλά λάθη από όλους όσους δούλεψαν φέτος, αλλά του χρόνου οφείλουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω. Να έχουμε έναν δυνατό ΠΑΟΚ την νέα σεζόν"

.......................................................................

Ο Σεκού Ολίσε σε δηλώσεις του στάθηκε στο καλό δεύτερο ημίχρονο του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, αλλά αναφέρθηκε και στην εμπειρία που είχε φέτος με την παρουσία του στον Δικέφαλο.

Συγκεκριμένα είπε:

Για το διαφορετικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΠΑΣ, σχολίασε: "Μπορούμε να βρούμε πολλές εξηγήσεις γι' αυτό. Σήμερα ξέραμε πως ήταν η τελευταία ελπίδα μας για να βγούμε στο Champions League. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε άσχημα αλλά στο δεύτερο κάναμε ό,τι έπρεπε για να κερδίσουμε και αυτό ήταν το πιο σημαντικό".

Αναφερόμενος στην δική του εμπειρία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Γενικά η εμπειρία που έζησα φέτος ήταν λίγο περίεργη. Είχα ένα άσχημο τραυματισμό, όταν επανήρθα, βρήκα ρυθμό μόνο στα play offs. Είδα φιλάθλους να μας την αποδοκιμάζουν όταν χάναμε, αλλά και να μας αποθεώνουν όταν κερδίζουμε. Γενικά μπορώ να πω ότι ήταν δίπλα μας".

..............................................................

O Στέφανος Αθανασιάδης μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι η χρονιά δεν ήταν επιτυχημένη για τον ΠΑΟΚ καθώς πέτυχε μόνο τον έναν από τους τρεις στόχους.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να αλλάξουμε την μοίρα μας και να μην χάσουμε τους κόπους μιας χρονιάς. Τα δώσαμε όλα και τελικά το πετύχαμε. Εμένα με αποδοκιμάζουν γιατί είμαι από 8 ετών στη Τούμπα αλλά τους καταλαβαίνω γι' αυτό τον λόγο. Και εμείς θέλουμε να κερδίζουμε. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Ιβάν που έχει κάνει τα πάντα για εμάς, αλλά και στην οικογένεια μου που με στήριξε".

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, δήλωσε: "Δεν ήταν πετυχημένος γιατί πετύχαμε μόνο τον τελευταίο στόχο μας".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...