Το πρώτο γκολ του Γιώργου Κούδα (1/4/1964)

Σαν σήμερα στις 1/4/1964, σε εξ' αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Νίκη Βόλου.
Το πρώτο γκολ του Γιώργου Κούδα (1/4/1964)

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 8/12/1963, όμως λίγες μέρες νωρίτερα (27/11/1963) είχε προηγηθεί η αποχώρηση του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και υπήρχε απόφαση της διοίκησης, η ομάδα να μην κατέβει στα επόμενα παιχνίδια!

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 83ο λεπτό ο 17χρονος τότε, Γιώργος Κούδας και ήταν το πρώτο από τα 133 συνολικά που σημείωσε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Ένα αναμφίβολα ιστορικό γκολ, για τον μεγαλύτερο παίκτη που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τη μέρα της ίδρυσής του! Επί τη ευκαιρία, θυμηθείτε όλα τα γκολ του Γιώργου Κούδα, ΕΔΩ

Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Νίκη, αυτό πρόσφερε ελάχιστες συγκινήσεις, ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας αποδοκίμαζε την ομάδα, καθώς η εικόνα της απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο ήταν κακή!

Στο 66ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, όταν ο Μαμόπουλος απέκρουσε με το χέρι την μπάλα που πήγαινε στα δίχτυα, ο Λέκκας έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Λαλές, όμως ο Μουσελεμίδης απογειώθηκε στο «Γ» της εστίας του και το απέκρουσε εντυπωσιακά!

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά, με τη Νίκη να απειλεί σε αρκετές περιπτώσεις για το 0-1, με καλύτερη μια ευκαιρία του Κεφαλά που βρέθηκε προ του Μουσελεμίδη, με τον τερματοφύλακά μας να πέφτει στα πόδια του και να σώζει! Ο Μουσελεμίδης στη φάση αυτή τραυματίσθηκε και αποχώρησε από το γήπεδο, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με «10» και τον ... Ραπτόπολυλο κάτω από τα δοκάρι μας.

Όμως στο 83ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ και τη νίκη, με τον Γιώργο Κούδα! Η φάση ξεκίνησε από σουτ του Αποστολίδη το οποίο απέκρουσε ασθενώς ο Παπαπούλιος και ο Κούδας που καιροφυλαχτούσε σημείωσε το 1-0.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μουσελεμίδης, Ραπτόπουλος, Αποστοίδης, Κούδας, Νικολαΐδης και από τη Νίκη οι Λαλές, Τσιμπιρίδης, Γερολυμάτος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μαμόπουλος, Λιτόπουλος, Μακρής, Δούκας, Ραπτόπουλος, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης

Νίκη Βόλου: Παπαπούλιος, Λαλές, Μανιατάκης, Τσιμπιρίδης, Πετρόπουλος, Καραηλιού, Βαλαχάς, Κεφαλάς, Γερολυμάτος, Κασαπλέρης, Κωστόπουλος

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον γάβρο, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016

* Στην αρχική photo, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1963-1964, όπως παρατάχτηκε στο ματς με τον Εθνικό που έγινε στη Λεωφόρο. Ήταν 21/12/1963 και ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ, διακρίνεται και ο Γιώργος Κούδας, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου. Μια φανέλα που φόρεσε στα χρόνια που ακολούθησαν, σε 504 επίσημα παιχνίδια...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...