H ... μαύρη λίστα του Μπάγεβιτς!

Η ανατολή του 2000, έφερε στον ΠΑΟΚ καινούριο τεχνικό, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, σήμαινε όμως ταυτόχρονα και το τέλος της συνεργασίας του Δικεφάλου με κάποιους παίκτες!
H ... μαύρη λίστα του Μπάγεβιτς!

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιώργος Τουρσουνίδης, τον οποίον ο Μπάγεβιτς ξεκαθάρισε από την αρχή (2/1/2000) πως δεν υπολόγιζε, καθώς και τους Μπάντοβιτς – Ζαφειρίου! Ειδικά η περίπτωση Τουρσουνίδη προκάλεσε κάποιες απορίες, καθώς ήταν αρχηγός της ομάδας και ανήκε σε αυτήν από το 1988!

Τη σεζόν 1999-2000 δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ αγωνίστηκε στα φιλικά του καλοκαιριού, στα παιχνίδια Κυπέλλου και στα ευρωπαϊκά.

Το συμβόλαιό του έληγε σε 1,5 χρόνο, όμως στις 15/1/2000 βγήκε συναινετικό διαζύγιο με τον παίκτη να εισπράττει κοντά στα 25.000.000 δρχ και να αποχωρεί από την ομάδα στις 19/1/2000, με δάκρυα στα μάτια, τονίζοντας στις δηλώσεις του μεταξύ των άλλων πως στην Τούμπα αφήνει ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς του!

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, η ΠΑΕ τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ... «Ξέρω ότι πολλοί έβλεπαν στο πρόσωπό μου τον διάδοχο του Γιώργου Κούδα! Ποτέ δεν έφτασα σε προσφορά αυτήν του Κούδα, ούτε συγκρίνονται στο ελάχιστο όσα αυτός έκανε, με όσα εγώ! Έχω μετανιώσει για αρκετά πράγματα που έκανα στο παρελθόν. Ίσως έφταιξε η ηλικία ίσως κάποιες δικές μου λανθασμένες σκέψεις», είπε ο Γιώργος Τουρσουνίδης, κάνοντας την αυτοκριτική του...

Όσον αφορά τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, αυτός ήρθε στον ΠΑΟΚ το 1998 και επίσης είχε συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι... Ο ΠΑΟΚ έλυσε το συμβόλαιό με τον παίκτη κοινή συναινέσει στις 7/1/2000 με τον Μπάντοβιτς να δηλώνει: «Φεύγω από τον ΠΑΟΚ χωρίς παράπονο και με ήσυχη τη συνείδησή μου πως πρόσφερα όσα μπορούσα στο διάστημα αυτό. Φεύγω σαν φίλος και ικανοποιημένος που για 1,5 χρόνο φόρεσα τη φανέλα αυτής της ιστορικής ομάδας , με την οποία έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του μια μεγάλη σελίδα και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει όλες τις πιθανότητες να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, κάτι που το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! Εύχομαι το καλύτερο στους έως τώρα συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Ο Μπάντοβιτς συνέχισε την καριέρα του στον Πανηλειακό τη σεζόν 2000-2001 και την έκλεισε στον Εθνικό Πειραιά την επόμενη...

Η περίπτωση του Αχιλλέα Ζαφειρίου, αποδείχτηκε πιο πολύπλοκη από όλες, καθώς δε δεχόταν να πάει δανεικός, ήθελε την ελευθέρας του, κάτι που τελικά συνέβη στις 31/1/2000, την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, όταν και λύθηκε το συμβόλαιό του, μετά από 5,5, χρόνια παραμονής στην Τούμπα!

Ο Αχιλλέας Ζαφειρίου μετακόμισε στον Ηρακλή, όπου αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη (μέχρι τον Ιούνιο του 2000), πριν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 30 ετών!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...