Ήττα σε φιλικό με την αυστριακή Βάκερ!

Σαν σήμερα στις 1/1/1932, ο ΠΑΟΚ έδωσε φιλικό παιχνίδι με την αυστριακή ομάδα Βάκερ...
Ήττα σε φιλικό με την αυστριακή Βάκερ!

Η αυστριακή ομάδα ήρθε στη Θεσσαλονίκη και έδωσε σειρά φιλικών αγώνων με τις ομάδες της πόλης (Ηρακλή στις 31/12/1931, ΠΑΟΚ στις 1/1/1932 και Αρη στις 3/1/1932 ).

Το μεταξύ μας παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Ηρακλή, που εκείνη τη μέρα θύμιζε περισσότερο ... κολυμβητήριο, καθώς η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα το μετέβαλε σε λίμνη!

Η Βάκερ κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τον τύπο της εποχής να τη χαρακτηρίζει σαν μια από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν ως τότε από τη Θεσσαλονίκη, καθώς εντυπωσίασε με την τεχνική της και τις περίτεχνες ενέργειες των παικτών της!

Ο ΠΑΟΚ αντιστάθηκε στη Βάκερ πολύ περισσότερο σε σχέση με την αντίσταση που προέβαλαν ο Ηρακλής μια μέρα νωρίτερα και ο Αρης στις 3/1 (νίκη των αυστριακών με 3-0)   

Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην Βάκερ, ενώ στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους και έφτασαν τελικά στη νίκη με  4-2.

Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία της ομάδας στην οποία δέσποζε η μορφή του τερματοφύλακα Χαλκιά, η απόδοση του οποίου άγγιξε το άριστα! Τον παίκτη μας, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπαρίτου, συνεχάρη προσωπικά ο συνοδός της Βάκερ εντυπωσιασμένος από την απόδοσή του, ο οποίος μάλιστα ήταν και πρόεδρος της αυστριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου...  

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 1-0, χάρη σε γκολ του Καβουρματζή, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Βλάχου και κοντινή προβολή του σκόρερ.  

Η εικόνα του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε εντελώς στην επανάληψη, η φιλοξενούμενη ομάδα μετέτρεψε το 1-0 σε ... 1-4 και το μόνο που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 2-4 με γκολ του Παπαϊορδανίδη στο 90'

Πολλά παράπονα είχε ο ΠΑΟΚ από τον διαιτητή Μπαρίτα, μάλιστα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, κάποιος φίλαθλος του επιτέθηκε για να τον χτυπήσει, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής εκείνης της περιόδου (10/7/1932) με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Όρθιοι (από αριστερά): Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλόρωφ. Καθιστοί (από αριστερά): Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος  

* Τη σεζόν 1931-1932, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κατακτώντας την 7η θέση (περάσαμε μόνο την ΑΕΚ στη βαθμολογία), συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς με τέρματα 18-25

* Ο Παπαϊρδονίδης στην τελική φάση σημείωσε 10 τέρματα και αναδείχτηκε 3ος σκόρερ

Διαβάστε ακόμη...