Κορυφαία ελληνική ομάδα ο ΠΑΟΚ, το 1991

Κορυφαία ελληνική ομάδα του 1991, αναδείχθηκε σαν σήμερα 30/12/1991, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ στη σχετική ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου...
Κορυφαία ελληνική ομάδα ο ΠΑΟΚ, το 1991

Ο Δικέφαλος λίγους μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει στη Γενεύη το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος ψηφίστηκε σαν η καλύτερη ελληνική ομάδα για το 1991.

Η ομάδα του 1991 συγκέντρωσε 1014 ψήφους, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Εθνικής μπάσκετ (σε ψηφοφορίες προηγούμενων ετών), αφήνοντας στη 2η θέση τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και στην 3η τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ. Την εξάδα συμπλήρωναν η μεσογειακή ομάδα ποδοσφαίρου, το πόλο και η Εθνική μπάσκετ Παίδων.

Ο τότε πρόεδρος, Νίκος Βεζυρτζής, μιλώντας για τη διάκριση είχε πει: «Είναι μεγάλη τιμή για τον ΠΑΟΚ αυτή η διάκριση, λίγο πριν την είσοδο του 1992. Είναι μεγάλη υπόθεση για ένα σωματείο του μπάσκετ να βρίσκεται στη θέση αυτή! Για μας είναι η δικαίωση των κόπων όλων των ανθρώπων, παικτών – παραγόντων – προπονητών – παραγόντων – φιλάθλων, που συνέβαλαν που αγωνίστηκαν για να φτάσει ο ΠΑΟΚ τόσο ψηλά. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται βήμα βήμα. Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις σε αυτήν»

Ο βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα, Σάκης Λάιος, είχε δηλώσει: «Ο ΠΑΟΚ άξιζε αυτή τη διάκριση μετά τη σημαντική του επιτυχία στην Ευρώπη, δεν είναι μικρή υπόθεση. Το μπάσκετ έχει δώσει μεγάλες διακρίσεις στην Ελλάδα και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζεται –αν μη τι άλλο- δίκαιο»

Νίκος Σταυρόπουλος: «Νομίζω ότι κάποιοι το περιμέναμε! Για μας είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση της φετινής μας προσπάθειας, μετά από μια μεγάλη διάκριση με τη κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης. Ας είναι μια αρχή και για τις άλλες ομάδες του μπάσκετ να κερδίσουν ανάλογες διακρίσεις. Έτσι θα κερδίσει το μπάσκετ»

Γιώργος Μακαράς: «Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μας αυτή η διάκριση. Ήταν μια ικανοποίηση για τον κόπο που καταβάλαμε στη διάρκεια της χρονιάς, για την επίτευξη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ευρώπης. Μια διάκριση που ήταν το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας, που ανήκει και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Μια διάκριση που φανερώνει τα άλματα που έχει κάνει η χώρα μας σε αυτό το άθλημα τα τελευταία χρόνια»

Κεν Μπάρλοου: «Η ομάδα έπαιζε και συνεχίζει να παίζει καλά. Είχε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Κατάκτησε το ευρωπαϊκό Κύπελλο και απέχει ένα βήμα από την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν αδικία που το χάσαμε πέρσι. Η τιμή για τη νέα διάκριση που έρχεται από τον αθλητικό τύπο είναι μεγάλη! Όσο για το μέλλον αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βαδίσουμε τον δρόμο που χαράξαμε πέρυσι για να φτάσουμε σε νέες διακρίσεις»

Την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, αποτελούσαν οι: Αχιλλέας Μαματζιόλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Νίκος Μπουντούρης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιώργος Βαλαβανίδης, Κέν Μπάρλου, Πιτ Παπαχρόνης, Νο13, Μέμος Ιωάννου, Γιώργος Μακαράς

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...