Λύτρωση στο 88', υπό το βλέμμα του Μπάγεβιτς

Σαν σήμερα στις 29/12/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στη Τούμπα την Προοδευτική σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000.
Λύτρωση στο 88', υπό το βλέμμα του Μπάγεβιτς

Στις εξέδρες της Τούμπας, μαζί με τον τότε μεγαλομέτοχο, βρισκόταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση να αναλάβει την ομάδα (αρχική εικόνα).

Στις εξέδρες της Τούμπας βρέθηκαν περίπου 9.000 θεατές (7.398 τα εισιτήρια), σε μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια μέτρια χρονιά, μετρώντας πριν το παιχνίδι με την Προοδευτική, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ο αγώνας ήταν ένα επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Νίκο Καρούλια, να επιλέγει να παρατάξει την ομάδα του με αμυντική τακτική, στήνοντας τους 11 παίκτες του στο 1/3 του γηπέδου! Όσοι ήμασταν στο ματς, δύσκολα μπορούμε να ανασύρουμε από τη μνήμη μας άλλον έναν αντίπαλο που έπαιξε τόσο κλειστά!!!

Ο Δικέφαλος προσπαθούσε επί 88 λεπτά να διασπάσει αυτήν την πολυπρόσωπη άμυνα στην οποία ξεχώριζε ο εκπληκτικός εκείνη τη μέρα τερματοφύλακας, Διονύσης Χιώτης, που με εξαιρετικές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν, έχοντας όμως και τη βοήθεια της τύχης!

Στο 7' το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Φρούσου και στο 68' και πάλι το δοκάρι σταμάτησε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Κώστα Φρατζέσκου.

Ο Χιώτης είπε όχι σε προσπάθειες του Βρύζα στο 69', του Φρατζέσκου στο 71' και στο 87', του Φριύσου στο 85' για να έρθει η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ στο 88' με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο.

Η φάση ξεκίνησε από κεφαλιά του Μαραγκού την οποία ο Χιώτης φαινόταν πως θα μπλοκάρει εύκολα, στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Ρουτζιέρης και η μπάλα αλλάζοντας πορεία πήγε στα δίχτυα της Προοδευτικής, ανακουφίζοντας τον κόσμο που έβλεπε την ισοπαλία να ... έρχεται!

Το τελευταίο σφύριγμα του Νίκου (Ημαθία) βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν πέσει στο χόρτο απογοητευμένοι και την Τούμπα να χειροκροτεί τον Χιώτη, επιβραβεύοντας την παρουσία του στο παιχνίδι!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φρατζέσκος, Τετράτζε, Βενετίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Κουλακιώτης, Βενετίδης, Τετράτζε, Μαραγκός, Καφές, Γεωργιάδης, Φρατζέσκος (90' Κατσιαμπής), Φρούσος, Νούνιες (46' Βρύζας), Κωνσταντινίδης (56' Σάμπρι)

Προοδευτική: Χιώτης, Γούτης (90' Νατσόπουλος), Πήλιουρας, Ρουτζιέρης, Κουλοχέρης, Ντάγκας, Παντελίδης (46' Ανδράλας), Πάντος, Αλ Τζάχερ, Καζάντζης (46' Ζαΐμι), Μακόρ

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος ...

* Την ίδια μέρα (29/12/1999) γινόταν γνωστό πως Σάμπρι και Μαχαιρίδης πήγαιναν πακέτο στην Μπενφίκα, με την ομάδα να βάζει στα ταμεία της περίπου 1 δις δραχμές, 800 εκατομμύρια από τον Σάμπρι και 200 από τον Μαχαρίδη!

* Αποθεώθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον κόσμο, κατά τη αποχώρησή του από το γήπεδο, με την ιαχή «Ντούσαν - Ντούσαν» να δονεί την ατμόσφαιρα της Τούμπας τόσο μετά τη λήξη της αναμέτρησης, όσο και μετά το 1-0

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...