Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μεικτών ομάδων!

Σαν σήμερα στις 25/12/1930 έγινε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο παιχνίδι των μεικτών ομάδων της πόλης, σε ένα διήμερο τουρνουά, που κέντρισε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων...
Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μεικτών ομάδων!

Ο καταρτισμός στων μεικτών ομάδων ανατέθηκε στον Ηρακλή, ο οποίος δικαιούτο να ζητήσει ενίσχυση από τον ΠΑΟΚ την πρώτη μέρα και από τον Άρη τη δεύτερη, έχοντας στην ενδεκάδα φυσικά περισσότερους δικούς του παίκτες!

Έτσι την πρώτη μέρα (25/12/1930), ζήτησε την ενίσχυση τεσσάρων παικτών από τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αρη και τη δεύτερη τριών παικτών του Αρη στον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ανήμερα Χριστούγεννα λοιπόν του μακρινού 1930, περισσότεροι από 3.000 θεατές, αγνόησαν τον πολύ κακό καιρό (βροχή και κρύο) και πήγαν στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή για να δουν το παιχνίδι της μεικτής Ηρακλή – ΠΑΟΚ , εναντίον του Αρη.

Η σύνθεση της μεικτής: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Βόγας, Λιόντας, Ανδρεάδης, Ορφανίδης, Ναμίας, Βικόπουλος (Καβουρματζής), Μηλιόπουλος, Ασκεπίδης, Κούφας

Όπως φαίνεται από την παραπάνω σύνθεση, στην μεικτή βρέθηκαν τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Ανδρεάδης), ενώ στην επανάληψη πέρασε στο ματς άλλος ένας (Καβουρματζής)

Το φιλικό αυτό παιχνίδι διαιτήτευσαν δύο διαιτητές, ο Ηλιάδης στο πρώτο 45λεπτο και ο Νακόπουλος στο δεύτερο!

Η μεικτή μπήκε καλύτερη στο ματς παρά την ανομοιογένειά της, όμως μετά το 25' ο Αρης ήταν αυτός που έβγαλε φάσεις και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Παπαδόπουλου για να μείνει το ματς στο ισόπαλο 0-0.

Στην επανάληψη όμως ένα γκολ του Αγγελάκη στο 50' και ένα του Κίτσιου στο 85' έδωσαν τη νίκη στον Αρη, ενώ ενδιάμεσα στο 70' είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Καβουρματζής.

Διακρίθηκαν από τη μεικτή οι Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Λιόντας, Ανδρεάδης, Καβουρματζής, Ναμίας

Την επόμενη μέρα (26/12/1930), έγινε το δεύτερο παιχνίδι της μίνι αυτής διοργάνωσης, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την μεικτή ομάδα Ηρακλή – Άρη, ένα παιχνίδι που έγινε και αυτό στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή.

Ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο γήπεδο από τις 2 (το παιχνίδι άρχιζε στις 3), όμως οι διοργανωτές διαφώνησαν για τις συνθέσεις των ομάδων, σταμάτησαν να πουλάνε εισιτήρια στα εκδοτήρια και οι πόρτες του γηπέδου έκλεισαν, παρά το γεγονός ότι έξω από το γήπεδο είχε συγκεντρωθεί πολύ μεγάλο πλήθος!

Ο λόγος του ... σκηνικού; Σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί ο Ηρακλής που ήταν υπεύθυνος για τον καταρτισμό των ομάδων, την πρώτη μέρα ζήτησε την ενίσχυση με τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ και τη δεύτερη με δύο παίκτες του Αρη, με τους οποίους αποφάσισε να αγωνιστεί κατά του ΠΑΟΚ.

Η αρχική ενδεκάδα της μεικτής αποτελούνταν παίκτες της β' ομάδας του Ηρακλή και δύο του Άρη, κάτι που δεν άρεσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που απείλησαν με αποχώρηση, ζητώντας από το διοργανωτή Ηρακλή να κατεβάσει παίκτες της πρώτης ομάδας του! Μετά από διαβουλεύσεις βρέθηκε η χρυσή τομή και το παιχνίδι έγινε, με τη μεικτή να απαρτίζεται από παίκτες της α΄και β΄ομάδας του Ηρακλή και α' και β' ομάδας του Άρη!

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 3:30 και ο κόσμος που βρισκόταν εκτός γηπέδου μπούκαρε στις κερκίδες παρακολουθώντας χωρίς να πληρώσει εισιτήριο το διάρκειας 55 λεπτών παιχνίδι!

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, στο 4ο λεπτό με βολίδα του Βλάχου από τα 40 μέτρα με εκτέλεση φάουλ, ισοφάρισε ο Καλογιάννης λίγα λεπτά αργότερα και στο 18' ο Κίτσος έδωσε προβάδισμα στη μεικτή με κοντινό σουτ!

Στο 25' οι ομάδες έκαναν ημίχρονο και με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Παπαϊορδανίδη, για να πάρει τελικά τη νίκη με κεφαλιά του Καβουρματζή στο 15ο λεπτό της επανάληψης.

Στο 55' με εντολή των διοργανωτών ο διαιτητής διέκοψε το ματς, πιθανότατα γιατί είχε αρχίσει να νυχτώνει και είχε μειωθεί η ορατότητα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Πυλορόφ, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης Κ., Βλάχου, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Γρηγοριάδης, Παζάρογλου, Ετιέν, Παπαϊρδονίδης

Μεικτή: Βελλίδης, Γκικόπουλος, Οικονόμου, Κατσαούνης, Λούσης, Δανελιάν , Ναμίας, Μεταξάς, Κουταλιάγκας, Κίτσος, Καλογιάννης, Βικόπουλος

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...