Ανεπανάληπτη ανατροπή μέσα σε χιονιά (2001)

Σαν σήμερα στις 16/12/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην χιονισμένη Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2001-2002...
Ανεπανάληπτη ανατροπή μέσα σε χιονιά (2001)

Το παιχνίδι έγινε σε μια χιονισμένη Τούμπα και ο ΟΦΗ αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο 5ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Κολιστσιδάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα ολιγώρησε και ο Αδάμος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ! Στο 12' ο Γεωργιάδης ανατράπηκε από τον Δερμιτζάκη μέσα στην περιοχή, ο Παπίλιας έδειξε την άσπρη βούλα (όσο αυτή φαινόταν!), αλλά ο Γεωργιάδης που εκτέλεσε το πέναλτι είδε τον Μπεκιάι να το αποκρούει!

Με την έναρξη της επανάληψης, η παγωμένη Τούμπα, πάγωσε ακόμη περισσότερο, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Ήταν το 47ο λεπτό, όταν ο Τοχούρογλου μπερδεύτηκε με τον Κατσιαμπή, μπήκε ανάμεσά τους ο Γκόμεζ και με πλασέ στην κενή εστία σημείωσε το 0-2...

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σοάρες βρέθηκε φάτσα με το 0-3, όμως έστειλε την μπάλα άουτ! Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ξύπνησε για τα καλά! Έτσι στο 55' Κωνσταντινίδης - Καραδήμος συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 1-2. Στο 60' ο Οκκάς με σουτ πέτυχε το 2-2 και πέντε λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης απέφυγε τρεις αμυντικούς με εξαιρετική προσπάθεια, γύρισε την μπάλα, ο Μπεκιάι απέκρουσε και ο Γιασεμάκης που καιροφυλακτούσε, με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-2, ξεσηκώνοντας τους 3.000 περίπου θεατές  (1.884 τα εισιτήρια), που παρακολούθησαν το παιχνίδι!

Ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει μέσα σε ένα δεκάλεπτο να ανατρέψει την κατάσταση, πετυχαίνοντας τρία πολύ όμορφα τέρματα και βρέθηκε από την ... κόλαση στον παράδεισο! Η ομάδα μας, στα λεπτά που ακολούθησαν είχε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη της, καθώς οι αντίπαλοι ήταν σαστισμένοι, όμως ο Οκκάς στο 76', ο Σπάσιτς στο 85' και ο Φρούσος στο 90', δε βρήκαν δίχτυα!      

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Χασιώτης, Γιασεμάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Νάστος, Χασιώτης, Κατσιαμπής, Καραδήμος, Καφές, Κωνσταντινίδης, Οκκάς (87' Κουλακιώτης), Γεωργιάδης, Γιασεμάκης (74' Σπάσιτς), Λουτσιάνο (46' Φρούσος) 

ΟΦΗ (Σαμαράς): Μπεκιάι, Μπελεβώνης, Κολιτσιδάκης, Πίτσος, Αδάμος, Κιάσος (64' Ηπειρώτης), Διγκόζης, Δερμιτζάκης (80' Ιορδανίδης), Νιόμπλιας, Σοάρες, Γκόμεζ

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής...

Δηλώσεις

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Δεν ξέρω πια φορά είναι αυτή αλλά βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά! Τρεις φορές δεχθήκαμε σοκ με τα δύο γκολ του ΟΦΗ και τη χαμένη ευκαιρία του. Η ψυχολογία σου σκοτώνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και πέφτεις πολύ χαμηλά! Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις. Ευτυχώς πετύχαμε το πρώτο γκολ και ανέβηκε η ψυχολογία μας. Ισοφαρίσαμε, προηγηθήκαμε και από εκεί και πέρα χάσαμε κι άλλες ευκαιρίες. Το πρώτο γκολ που προήλθε από το κόρνερ μπορούσαμε να το αποφύγουμε, το δεύτερο ήταν δικό μας δώρο"

Διονύσης Χασιώτης: "Ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος ο αγωνιστικός χώρος! Και σαν να μην έφτανε αυτό βρεθήκαμε πάλι να παλεύουμε για να ανατρέψουμε το σκορ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έχει πολύ μεγάλη αξία αυτή η νίκη θα κάνουμε καλές γιορτές"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...