Η παράδοση με ΟΦΗ "μίλησε" και στη Λεβαδειά

Σαν σήμερα στις 14/12/1986, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε λόγω τιμωρίας στη Λεβαδειά, τον ΟΦΗ...
Η παράδοση με ΟΦΗ "μίλησε" και στη Λεβαδειά

Αυτό ήταν το 13ο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Δικέφαλο από τη σεζόν 1968-1969 που ο ΟΦΗ εμφανίστηκε στην μεγάλη κατηγορία και στα προηγούμενα 12 (ο ΟΦΗ δεν ήταν συνέχεια στην Α' Εθνική), οι Κρητικοί μετρούσαν 11 ήττες και μόλις 1 ισοπαλία, αυτή που πήραν τη σεζόν 1976-1977, όταν για την 34η αγωνιστική φέραμε 1-1 στην Τούμπα (36' Αναστασιάδης – 72' Παπαδόπουλος).

Το παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 14/12/1986 στη Λεβαδειά όπως προαναφέραμε, λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ, όμως αυτό δεν εμπόδισε ιδιαίτερα τους παίκτες του Τάις Λίμπρεχτς, να φτάσουν στην νίκη και να βρεθούν στη 2η θέση με 15 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό, έχοντας την καλύτερη επίθεση με 18 γκολ και μια από τις καλύτερες άμυνες (2η) με 6 γκολ παθητικό!

Παρότι ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν μακριά από την Τούμπα, το Εθνικό Στάδιο της Λεβαδειάς ήταν κατάμεστο όπως μπορείτε να δείτε και στα πλάνα που ακολουθούν, ενώ μια από τα ίδια είχαμε και στις ταράτσες των γειτονικών πολυκατοικιών! Η ποιότητα τού παιχνιδιού όμως σίγουρα δεν ικανοποίησε τον κόσμο που το παρακολούθησε!

Το σκορ άνοιξε στο 31ο λεπτό ο Λάκης Παπαϊωάννου, ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Βασιλάκος όταν ανατράπηκε από τον Παπαβασιλείου (περισσότερο με βουτιά έμοιαζε!), ένα πέναλτι που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, με τον διαιτητή Κεφαλά να το υποδεικνύει! Οι παίκτες του Γκέραρντ είχαν κάποιες καλές φάσεις στη συνέχεια της αναμέτρησης, ήταν πολύ καλοί στην επανάληψη έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Τσινό, με τον Τερζή πάντως να επεμβαίνει σωτήρια όταν χρειάστηκε...

Στο 83ο λεπτό ο Βασιλάκος από τα αριστερά σέντραρε και ο Μαυρομάτης με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. Η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 85ο λεπτό, με τον Παπαϊωάννου να πλασάρει από κοντά τον Χοσάδα, χωρίς να μπορεί να τον νικήσει! 

Κορυφαίοι παίκτες μας οι Γιούρισιτς, Τερζής, Βασιλάκος, Αλεξανδρίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς (46' Σίγγας), Γιούρισιτς, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης (75' Καραγεωργίου), Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου, Βασιλάκος 

ΟΦΗ: Χοσάδας, Γκουλής, Βασιλείου, Παπαβασιλείου, Μιχαλίτσιος, Τσινός, Τσίμπος (85' Αθανασιάδης), Ίσις, Χαραλαμπίδης, Νιόμπλιας (69' Βλαστός), Σαμαράς 

* Τη σεζόν 1986-1987 ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21. Μετά τους μηδενισμούς βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες!

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς

* Tη σεζόν 1986 - 1987, το 8ο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...