Πήρε τη νίκη σπάζοντας το κατενάτσιο!

Σαν σήμερα στις 14/12/1980, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο γήπεδο Χαριλάου την Καβάλα...
Πήρε τη νίκη σπάζοντας το κατενάτσιο!

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του συμπολίτη, λόγω ακαταλληλότητας της Τούμπας, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα στις 22/3/1980, παραμονές αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη, κατέρρευσε η θύρα 8! Η άδεια λειτουργίας της Τούμπας, ανακλήθηκε από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η ομάδα χρησιμοποίησε για αρκετά παιχνίδια (σχεδόν για ένα χρόνο!) τα γήπεδα του Αρη και του Ηρακλή, μέχρι να χτιστεί εκ νέου η θύρα 8 και να επισκευαστούν οι ζημιές που είχε το υπόλοιπο στάδιο σε κάποια σημεία του!

Αυτός ήταν ο λόγος που περίπου 10.000 θεατές (8.768 τα εισιτήρια), βρέθηκαν σαν σήμερα στις 14/12/1980 στο Χαριλάου, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καβάλα! Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του έφτασε στη νίκη με 2-0, αν και είχε απουσίες βασικών παικτών, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε και πολλές φάσεις, καθώς οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με συμπαγή άμυνα, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας...

Η θωρακισμένη αμυντική γραμμή της Καβάλας στην οποία δέσποζε ο εξαιρετικός γκολκίπερ Κοϊβέρογλου, κρατούσε το μηδέν μέχρι το 38ο λεπτό! Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Γεωργόπουλος σέντραρε, ο Γκουερίνο έπιασε την κεφαλιά την οποία απέκρουσε ο Κοϊβέρογλου, στη φάση μπήκε ο Κερμανίδης που με κοντινή προβολή, έλυσε τον Γόρδιο δεσμό ανοίγοντας το σκορ!

Στο 44' μετά από προσπάθεια του Κερμανίδη και ωραία μπαλιά στον Γεωργόπουλο, το δυνατό σουτ του τελευταίου βρήκε στο σώμα του τερματοφύλακα και δεν έγινε το 2-0 (αρχική εικόνα).  Στην επανάληψη η Καβάλα του Βασίλη Δανιήλ, μη έχοντας να χάσει τίποτε βγήκε από το καβούκι της, και στο 61' έχασε καλή ευκαιρία με τον Τζιόλα να σουτάρει άουτ, ενώ στο 65' το δυνατό, συρτό σουτ του Αποστολίδη το απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ανέστης, με τον Κοϊβέρογλου να είναι εκτός φάσης!

Στο 68' το παιχνίδι κλείδωσε! Ο Κερμανίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Κοϊβέρογλου επιχείρησε έξοδο, όμως ο Πέτσας πήδησε μπροστά του για να αποκρούσει την μπάλα, που βρήκε το πίσω μέρος του κεφαλιού του, πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα της Καβάλας!

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ απαλλαγμένος από το άγχος της νίκης απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε φάσεις και στο 74ο λεπτό, ο διαιτητής Αγγελίδης (μετέπειτα παράγοντας του Αρη), δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ιωσηφίδη από τον Πέτσα...

Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο οι: Σίγγας, Κερμανίδης, Κούδας, Ιωσηφίδης, Γεωργόπουλος...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Σίγγας, Γούναρης, Αποστολίδης (69' Δαμανάκης), Κερμανίδης, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, Κούδας, Βασιλάκος (63' Αλεξανδρίδης) 

Καβάλα: Κοϊβέρογλου, Τζόλας, Λεμονίδης, Καπετανίδης, Πέτσας, Ανέστης, Κακαλής (31' Σφακιανάκης), Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Φιλιππίδης Δ., Φιλιππίδης Γ. (46' Ανθουλάκης)  

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον γάβρο στις 31/5/1981..

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...