Βαριά ήττα και αποκλεισμός στην Πράγα! (2002)

Σαν σήμερα στις 12/12/2002, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην Πράγα με τη Σλάβια, στον επαναληπτικό αγώνα του 1-0 της Τούμπας...
Βαριά ήττα και αποκλεισμός στην Πράγα! (2002)

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ο Δικέφαλος γνώριζε πως η αποστολή του ήταν εκ προοιμίου πάρα πολύ δύσκολη, καθώς αφενός έπρεπε να υπερασπιστεί το φτωχό 1-0 του πρώτου αγώνα που έγινε στην Τούμπα στις 28/11/2002, αφετέρου να αντιμετωπίσει μια δυνατή ομάδα σε ένα παγωμένο γήπεδο!

Ο Δικέφαλος στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι δεν ήταν μόνος του! Περίπου 3.000 φίλοι της ομάδας από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη βρέθηκαν στις εξέδρες του Strahov και ενίσχυσαν την προσπάθεια των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη, για να πετύχουν το θαύμα, όπως είχε συμβεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα (14/11/2002), όταν ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την ελβετική  Grasshopper, με το γκολ του Μάρκου στην εκπνοή!

Μόλις στο 3ο λεπτό το σουτ του Οκκά από καλή θέση πέρασε άουτ, για να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους δέκα λεπτά αργότερα, όταν μετά από βαθιά μπαλιά από το χώρο του κέντρου ο Skacel πέρασε τον Νάστο και από θέση αριστερά σούταρε διαγώνια κάνοντας το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Οκκάς βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Cerny, πλάσαρε όμως πάνω του, στερώντας την ευκαιρία να κάνουμε το 1-1! Οι γηπεδούχοι ως τη λήξη του ημιχρόνου είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για να σκοράρουν, για να το κάνει αυτό ο Vachousek στο 52', όταν το φάουλ που εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας μας, με τον Τοχούρογλου να είναι αδύνατον να αποκρούσει...

Η καλύτερη στογμή για τον ΠΑΟΚ στην επανάληψη, ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν ο Κούτσης από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, ένα γκολ που αν έμπαινε ο ΠΑΟΚ αποκτούσε προβάδισμα πρόκρισης! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Slavia σημείωσε άλλα δύο γκολ με τον με τον Kuka στο 88' και στο 90', την ώρα που ο ΠΑΟΚ τα έπαιζε όλα για όλα με τον Αναστασιάδη να έχει βάλει στο ματς και τον Σαλπιγγίδη. 

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 4-0, ένα σκορ που είναι βαρύ και ασφαλώς αδικεί την ομάδα, η οποία άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά πλήρωσε την αστοχία της σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού...     

Δείτε τα γκολ στο video που ακολουθεί ...

 

Οι συνθέσεις:

Slavia: Cerny, Dosek L., Dosek T. (83' Da Silva), Vachousek (75' Kuka), Dostalek, Skacel, Gedeon, Petrous, Hrdlicka, Pitak (87' Kuchar), Muller

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καφές (81' Σαλπιγγίδης), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Χασιώτης (64' Amponsah), Νάστος, Kukielka, Μάρκος, Οκκάς, Γεωργιάδης, Φρούσος (55' Γιασεμάκης)

Δηλώσεις Αναστασιάδη: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε σχετικά καλή απόδοση. Μάς έκανε κακό το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά πιστεύω ότι όλα κρίθηκαν στην ευκαιρία του Κούτση στο 72'. Αν σε αυτήν τη φάση γινόταν το 2-1, θα είχαμε πολλές πιθανότητες και δύσκολα θα χάναμε την πρόκριση! Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο έγιναν πολλά λάθη από τα παιδιά, αλλά και από μένα. Όταν χάνεις όμως με τέτοιο σκορ δεν μπορείς να λες και πολλά πράγματα"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...