Λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα παρά τη νίκη!

Σαν σήμερα στις 11/12/1988, για 12η αγωνιστική της σεζόν 1988-1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας και την κέρδισε με 1-0.
Λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα παρά τη νίκη!

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν μόλις βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, όμως στην Τούμπα είχαμε απίστευτα «σκηνικά» σε βάρος παικτών αλλά και διοίκησης!

Σε ένα κακό παιχνίδι που σίγουρα έχει ήδη ξεχαστεί από τους 12.000 περίπου θεατές (9.999 τα εισιτήρια!), ο Δικέφαλος με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με τον Φερνάντο. Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Μπορμπόκη από τα δεξιά, ο Τσελεμπής προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Δάφκο, στη φάση παρενεβλήθη ο Φερνάντο που τη διάβασε έξυπνα και με πλασέ έκανε το 1-0!

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα δεν προσπάθησε να πετύχει περισσότερα γκολ, είχε μόλις δύο καλές στιγμές στο παιχνίδι της με τον Μπορμπόκη στο 20' και τον Σμολ στο 72', ένα γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και ήταν αρκετός παρά την κακοκαιρία των ημερών.

Σφυρίγματα και έντονες αποδοκιμασίες ακουγόταν σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης και το σκηνικό συνεχίστηκε και εκτός Τούμπας και μετά το τελευταίο σφύριγμα του Καραμάνη!

Από τον ΠΑΟΚ ψιλοξεχώρισαν οι Μπορμπόκης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, με τους υπόλοιπους να δείχνουν τελείως αδιάφοροι!

Η βαθμολογία...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Λαγονίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ, Φερνάντο (82' Λεοντιάδης), Καραλίδης. 

Δόξα Δράμας: Δάφκος, Ξανθόπουλος, Τσελεμπής, Δρογαλάς, Μιχαλίτσιος, Βασιλακάκης, Βούζας (14' Μάλλιος), Χαραλαμπίδης, Καλιμάνης (61' Ουσταμπασίδης), Γεωργιάδης, Μουρατίδης

Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί, περίμεναν τους παίκτες έξω από τα αποδυτήρια και αφού τους προπηλάκισαν, χτύπησαν τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη ο οποίος σημειώνουμε πως δεν έπαιξε στο παιχνίδι, αλλά βρέθηκε σε λάθος μέρος ... λάθος στιγμή!

Ο ίδιος σε δηλώσεις του την επόμενη μέρα, είχε πει: «Είμαστε στη 2η θέση και ο κόσμος μας αποδοκιμάζει με αυτόν τον τρόπο! Σκεφτείτε τι θα γίνει αν βρεθούμε στην 3η ή 4η θέση! Τότε θα μας κάψουν το γήπεδο... Είμαι πολύ στενοχωρημένος με αυτό που έγινε εναντίον μου, σίγουρα η επίθεση ήταν προμελετημένη! Ποτέ δεν με είδαν οι φίλαθλοι αυτοί σαν άτομο μέσα στη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν με αγάπησαν! Αυτοί δεν είναι φίλαθλοι και με τις ενέργειές τους κάνουν κακό στους υπόλοιπους φιλάθλους της ομάδας και στην ίδια την ομάδα! Η διοίκηση πάντα φροντίζει για τους οργανωμένους, αυτοί όμως κάνουν σαν να μην αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να μπει επιτέλους ένας φραγμός. Μετά το ξύλο που δέχτηκα είδα μερικούς από αυτούς που με χτύπησαν και τους οποίους γνωρίζω, να μιλούν για ορισμένους συμπαίκτες μου και αυτό με πείραξε πολύ. Ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια μπήκε ένας φίλαθλος και έβριζε τον Σκαρτάδο και τον πρόεδρο (Δεδέογλου)! Αυτό είναι απαράδεκτο»

Φραστική επίθεση δέχτηκε και ο Δεδέογλου, τον οποίον απείλησαν με ξυλοδαρμό, λέγοντάς του πως δεν έβαλε τα λεφτά που έλεγε πως θα βάλει στην ομάδα και θέλει να κάνει τον πρόεδρο χωρίς να ανοίγει το πορτοφόλι του...

Όσο για τον Ίσραελ, αυτός ξεκαθάριζε στον κόσμο να μη ζητάει μεταγραφές από αυτόν, γιατί η δική του η τσέπη είναι άδεια, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Δεδέογλου. Ο τελευταίος θορυβημένος από την οργή του κόσμου, προσπάθησε -κατά τα λεγόμενά του- χωρίς αποτέλεσμα όμως, να φέρει στην Τούμπα τον διεθνή Δανό επιθετικό, Λαρς Έλφστρουπ, προσφέροντας για τριετές συμβόλαιο κοντα στα 10.000.000 δρχ, χωρίς τελικά να τα καταφέρει... Και όλα αυτά λίγους μήνες μετά τις εμφανίσεις με τη Νάπολι του Μαραντόνα!

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον γάβρο έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30

Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989. Διακρίνονται (όρθιοι από τα αριστερά): Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης

* Έγινε πιο πάνω αναφορά στον Λαρς Έλφστρουπ, τον παίκτη για τον οποίον ενδιαφερόταν ο ΠΑΟΚ επί εποχής Δεδέογλου, έναν παίκτη που αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα με την Εθνική Δανίας στο Euro 1992, το οποίο και κατέκτησε! Διαβάστε παρακάτω αυτά που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο για τον παίκτη...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...