Απρόσμενη και βαριά εντός έδρας ήττα!

Σαν σήμερα στις 9/12/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...
Απρόσμενη και βαριά εντός έδρας ήττα!

Ο Δικέφαλος του Βορρά, είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, αλλά στο παιχνίδι με την αθηναϊκή ομάδα, γνώρισε εντός έδρας ήττα με 0-3, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε από πολλούς μεγάλη έκπληξη! Περίπου 17.000 θεατές (14.442 τα εισιτήρια) βρέθηκαν στην Τούμπα εκείνο το μεσημέρι του μακρινού 1962 (το παιχνίδι άρχισε στις 15:00) και είδαν την ομάδα να πραγματοποιεί τη χειρότερή της εμφάνιση ως τότε στο πρωτάθλημα.

Πάντως το βαρύ σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμιά περίπτωση την μορφή του παιχνιδιού, με τον τερματοφύλακά μας Λάκη Πρόγιο να καταγράφει μια ιδιαίτερα κακή εμφάνιση, καθώς και τα τρία τέρματα που δέχτηκε μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ...

Ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρά παράπονα από τον Ρουμάνο διαιτητή Νικολάε Μιχαηλέσκου, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο στο τέλος της αναμέτρησης να χειροκροτήσει του νικητές...

Ο Πρόγιος μπλοκάρει προ του Νεστορίδη, ενώ οι Νικολαΐδης - Σταματιάδης παρακολουθούν την εξέλιξη της φάσης 

Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ 20ό λεπτό με κεφαλιά του Παπαϊωάννου μετά από κόρνερ που εκτέλεσε Ο Πετρίδης, με τον Πρόγιο να χάνει τη φάση, πραγματοποιώντας κακή έξοδο, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια βγήκε στην επίθεση και έχασε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Βασιλειάδη στο 26', για να έρθει στο 34' ο  Σταματοάδης να κάνει το 2-0 σε αντεπίθεση, μετά από συνδυασμό Ιμπραήμ -  Νεστορίδη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σεραφείδης έπεσε στα πόδια του εφορμούντα Γιακουμή, στερώντας από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ στο 40' το δυνατό σουτ του Βασιλειάδη σε εκτέλεση φάουλ, σταμάτησε στο σώμα του Παπαποστόλου.

Στην επανάληψη οι παίκτες μας ανέβασαν στροφές, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που σκόραρε και πάλι, καθώς στο 82ο λεπτό σε μια αντεπίθεση, ο Νεστορίδης νίκησε για τρίτη φορά τον Πρόγιο, γράφοντας το τελικό 0-3.  

Από τον αγνώριστο εκείνη τη μέρα ΠΑΟΚ, διακρίθηκαν οι Μουρατίδης - Ραπτόπουλος, ενώ υστέρησαν ιδιαίτερα οι μεσοεπιθετικοί μας!  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Απαλλάκης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Δούκας, Σοφιανίδης, Παπαποστόλου, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Ιμπραήμ, Πετρίδης, Παπαϊωάννου, Νεστορίδης

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Παπαποστόλου - Λέανδρος σε μια εναέρια μονομαχία τους στην περιοχή της ΑΕΚ...

 * Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούρσμπεκτ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...