Αποκλεισμός για 2η φορά στο Philips Stadion!

Έχοντας κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας με 3-2 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε σαν σήμερα στις 6/12/2001 στην Ολλανδία για τη ρεβάνς με την PSV Eindhoven!
Αποκλεισμός για 2η φορά στο Philips Stadion!

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο του γ' γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (φάση των 32) και ο Δικέφαλος είχε ήδη αποκλείσει στους δύο προηγούμενους γύρους την Karnten (Αυστρίας) και την Pribram (Τσεχίας).

Η εμφάνιση της ομάδας στον αγώνα της Τούμπας -και όχι τόσο το αποτέλεσμα- άφηνε πολλές ελπίδες για κάτι καλό στον επαναληπτικό, όμως δυστυχώς οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν! O ΠΑΟΚ είχε στο Philips Stadion τη συμπαράσταση 4.000 οπαδών του, που βρέθηκαν στο πέταλο - κλουβί του γηπέδου, ταξιδεύοντας από την Ελλάδα αλλά και από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών να πάρουν την πρόκριση (αρχική εικόνα).

Μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή μας και αδυναμία της άμυνάς μας να καθαρίσει τη φάση, ο Vennegoor με κοντινή προβολή σημείωσε το 1-0! Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε επιθετικά στο γήπεδο μετά το 20ό λεπτό και στο 25' ο Waterreus απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Luciano.

Στο 32' ο Gakhokidge με δυνατό, γωνιακό σουτ έξω από τη μεγάλη μας περιοχή έκανε το 2-0, αιφνιδιάζοντας τον Τοχούρογλου που έπεσε καθυστερημένα και δεν μπόρεσε να το σταματήσει. Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη και στο 58', η άμυνα ξέχασε τον Vennegoor που πέτυχε το 3-0 κάνοντας την αποστολή μας ακόμη πιο δύσκολη!

Ένα λεπτό αργότερα ο Luciano από γύρισμα του Οκκά σκόραρε βάζοντας πάλη την ομάδα στην υπόθεση πρόκριση! Με το 3-1 σε βάρος του, ο ΠΑΟΚ μη έχοντας να χάσει τίποτε, βγήκε στην επίθεση! Έτσι στο 68ο λεπτό ο Luciano έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, όταν μετά από καταπληκτική συνεργασία Οκκά - Luciano, ο Κωνσταντινίδης βγήκε προ του Waterreus, όμως σούταρε πάνω από τα δοκάρια του!

Στο 75ο λεπτό έγινε η φάση του αγώνα! Ο Nikiforov ανατρέπει από πίσω τον Οκκά εντός της περιοχής, το πέναλτι είναι ορατό και από τους τυφλούς (μπορείτε να δείτε τη φάση στο video που ακολουθεί), όμως ο 45χρονος τότε, Ιταλός διαιτητής Graziano Cesare που σφύριζε για τελευταία φορά στην καριέρα του, όχι μόνο δεν έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα, αντίθετα τιμώρησε τον Οκκά για ... θέατρο!!!

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε με πέναλτι του Van Bommel στις καθυστερήσεις, πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Udeze, ανατρέποντας τον Wau. Σίγουρα το 4-1 είναι ένα πολύ βαρύ σκορ, όμως ο ΠΑΟΚ άξιζε εκείνο το βράδυ στην Ολλανδία κάτι πολύ καλύτερο. Λίγο η αστοχία, λίγο η κακή εκτίμηση της φάσης του 75΄από τον ρέφερι, στέρησαν από τον Δικέφαλο την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο...

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συναντήσαμε την ολλανδική ομάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο μας, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα και πάλι για τη γ΄ φάση - των 32 - του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, είχαμε πρωτοσυναντηθεί. Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε ήδη αποκλείσει σε προηγούμενους γύρους την Μπεϊτάρ από το Ισραήλ και την πρωτοπόρο- ως εκείνη τη στιγμή του campionato- Udinese (στην παράταση 3-0).

Οι συνθέσεις:

PSV Eindhoven: Waterreus, OOijer, Faber (90' Addo), Heintze, Ramzi (74' Nan Bommel), Jan Vennegoor, Lucius, Gakhokidge, Rommedahl (89' Wau), Nikiforov, Bogelund

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Νάστος, Κατσιαμπής, Abonsah, Udeze, Καφές, Οκκάς, Γεωργιάδης (83' Φρούσος), Κωνσταντινίδης, Luciano (79' Feutchine), Γιασεμάκης (66' Spasic)

Δηλώσεις Bajevic: "Γνωρίζαμε ότι είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας μετά το 3-2 της Τούμπας! Ήρθαμε στην Ολλανδία για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε γιατί ξεκινήσαμε το παιχνίδι δεχόμενοι ένα γκολ το οποίο μας επηρέασε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Παραιτηθήκαμε εντελώς και σε αυτό το διάστημα η Eindhoven θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν διαφορετικοί. Μετά το 3-0 ρισκάραμε και αν ο Κωνσταντινίδης δεν έχανε την ευκαιρία στο 3-1, ίσως είχαμε καλύτερη τύχη!"

Για το πέναλτι στον Οκκά που δε δόθηκε είπε: "Μη με φέρνετε σε δύσκολη θέση! Πάντως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τη διαιτησία, κάναμε λάθη και πρέπει να τα δούμε στο video για να καταλάβουμε γιατί αποκλειστήκαμε. Η Eindhoven προκρίθηκε δίκαια..."

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...