Η γκολάρα του Γ. Κούδα ήταν αρκετή!

Για την 2η μόλις (!) αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 5/12/1965 στην Τούμπα τον Πανιώνιο...
Η γκολάρα του Γ. Κούδα ήταν αρκετή!

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές, πήρε τη νίκη με γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Κούδας στο 30ό λεπτό, απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ δυνατό, που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Εκείνη τη σεζόν είχαμε την πιο καθυστερημένη έναρξη πρωταθλήματος από τη μέρα που θεσπίστηκε η Εθνική Κατηγορία και ο ΠΑΟΚ -όπως και οι άλλες ομάδες- είχε δώσει μόλις ένα παιχνίδι (28/11/1965 ήττα από το Αιγάλεω στη Λεωφόρο με 1-0)  

Ο Δικέφαλος στο ματς με τον Πανιώνιο, δεν έπιασε ιδιαίτερα καλή απόδοση και στηρίχτηκε περισσότερο σε ατομικές ενέργειες των παικτών του, μία από αυτές έφερε το γκολ που μας χάρισε τη νίκη στο 30ό λεπτό!

Στο λεπτό αυτό, ο Κούδας πήρε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και αφού πέρασε σα σταματημένους τέσσερις παίκτες του Πανιωνίου,  δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό "ζαρκάδι" με το οποίο τον αποκαλούσαν οι φίλοι της ομάδας, "κρέμασε" τον Μανιάκη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Καζαντζίδη να την προλάβει, πριν αυτή περάσει τη γραμμή!

Μετά το 1-0 πάντως η ομάδα έπαιξε ως τη λήξη του ημιχρόνου καλύτερο ποδόσφαιρο -σε σχέση με το ξεκίνημά της- ενώ στην επανάληψη αρκέστηκε στο να καταστρέφει τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κρεούζη, βρήκε τον ΠΑΟΚ να καταγράφει την πρώτη του νίκη σε εκείνο το πρωτάθλημα, χωρίς πάντως να ικανοποιήσει!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Θεοφανίδης ... 

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Βαλτσάνης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Λέανδρος, Νικολαΐδης, Κούδας, Βασιλειάδης, Αφεντουλίδης

Πανιώνιος: Μανιάκης, Παγώνης, Σκρέκης, Καζαντζίδης, Νέγρης, Χατζηχρήστος, Χάιτας, Σαραβάκος, Αθανασούλας, Δέδες, Κοντογιώργος

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική διακρίνεται ο Γιακουμής σε μια προσπάθειά του στο ματς με τον Πανιώνιο...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...