Διπλό στα Γιάννινα με Λούκας και Λάζαρ!

Σαν σήμερα στις 2/12/2013, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε 0-2 στους "Ζωσιμάδες" τον ΠΑΣ Γιάννινα, μένοντας ζωντανός στο κυνήγι του Ολυμπιακού ...
Διπλό στα Γιάννινα με Λούκας και Λάζαρ!

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Τζαβέλλα, Κατσουράνη, Σπυρόπουλο στην άμυνα, Λάζαρ, Τζιόλη, στον άξονα, Στοχ, Νίνη, Λούκας στη μεσαία γραμμή και επιθετικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη... Η ίωση του Αθανασιάδη διαφοροποίησε την τελευταία στιγμή τις αρχικές προθέσεις του Στέφενς που είχε κατά νου να ξεκινήσει με 4-4-2.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και στο 3ο μόλις λεπτό είχε ήδη δημιουργήσει τρεις τελικές προσπάθειες, δύο ο Στοχ και μία ο Λούκας... Ο Δικέφαλος ήταν αυτός που από την αρχή πήρε μέτρα στο γήπεδο, ήταν η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει φάσεις, απέναντι σε μια ομάδα που έμοιαζε να έχει στην αρχή του ματς, προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα...

Μετά το 15λεπτο ακολούθησε νευρικό παιχνίδι, οι παίκτες του Στέφενς έδειξαν να μην έχουν καθαρό μυαλό και να κάνουν αρκετά λάθη στο κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του Στέφενς που τους έβλεπε να μην εφαρμόζουν αυτά που τους είπε...

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαιναν στο γήπεδο και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν και τη βοήθεια του ... Κατσουράνη που έκανε δύο καραμπινάτα λάθη αβίαστα και ευτυχώς ο ΠΑΟΚ δεν τα πλήρωσε. Ιδιαίτερα στη φάση του 39' όταν λάθος του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ, έφερε τον Ίλιτς σε πλεονεκτική θέση, ο παίκτης του ΠΑΣ ευτυχώς πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ με τον Γλύκο...

Στο ίδιο λεπτό είχαμε τον Νίνη να αποχωρεί τραυματίας με θλάση βαριάς μορφής στον δεξί δικέφαλο και να περνάει στη θέση του ο Γεωργιάδης με παράλληλη μετατόπιση του Λούκας στον άξονα, σε ρόλο επιτελικού...

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 0-0, με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί 1-2 μικροευκαιρίες με σουτ των Τζιόλη και Σαλπιγγίδη λίγο πριν ο Σπάθας σφυρίξει τη λήξη του 45λεπτου. Ενός ημιχρόνου στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή (56% - 44%) και τρεις τελικές περισσότερες από τους γηπεδούχους (επτά έναντι τεσσάρων), αλλά έμεινε στο μηδέν...

Στην επανάληψη η ομάδα περιόρισε τα λάθη, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έπαιζε πιο ορθόδοξα στο ξεκίνημά της και δημιούργησε μέχρι το 60' κάποιες καλές ευκαιρίες (Σπυρόπουλος - Σαλπιγγίδης). Ο ρυθμός του αγώνα πάντως μετά το 60' σταδιακά έδειξε να πέφτει, οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν κατά διαστήματα ανεβάζοντας την απόδοσή τους να απειλήσουν τον Βελλίδη, ενώ η άμυνά μας σε 1-2 περιπτώσεις έπαιξε με τη φωτιά δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρεθούν με αξιώσεις μπροστά στον Γλύκο.

Η φάση που ουσιαστικά άλλαξε την ροή της αναμέτρησης έγινε στο 81ο λεπτό. Τότε ο Σπάθας έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Νέτσιντ, ενώ στην ίδια φάση κοκκινίστηκε ο Μπέριος που υπέπεσε στην παράβαση. Ο Σπάθας ήταν δίπλα στη φάση, ο αμυντικός του ΠΑΣ σίγουρα δεν βρήκε την μπάλα, ενώ φάνηκε να βρίσκει το πόδι του Τσέχου επιθετικού μας.

Την εσχάτη των ποινών την ανέλαβε ο Λούκας που με εύστοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ. Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Δικέφαλος, σκόραρε και δεύτερο γκολ στο 87' με εκπληκτικό σουτ του Λάζαρ και πήρε τελικά τη νίκη, φτάνοντας τους 31 βαθμούς.

Αυτό το διπλό έφερε τον ΠΑΟΚ και πάλι στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί...

Oι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ (73' Ντάσιος), Στρούνα (84' Βισέντο), Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (90' Σκόνδρας), Βίλα, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης, Ίλιτς.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λαζάρ, Τζιόλης, Νίνης (42' Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (77' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (57' Νέτσιντ).

..............................................................

Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στους Ζωσιμάδες, απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του που ανταποκρίθηκαν στο απόλυτο στα 3 ματς που έδωσαν τις 8 τελευταίες μέρες.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ξεκίνησε μια εβδομάδα με ένα ντέρμπι εναντίον του Αρη, ακολούθησε ένα ματς με ένα δύσκολο ταξίδι απέναντι Σαχτιόρ σε πλαστικό αγωνιστικό χώρο. Και μετά εδώ σε ένα δύσκολο τερέν... Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Τα παιδιά τελειώνουν αυτή την εβδομάδα με μια νίκη. Παρ' ότι δεν απέφυγαν τα λάθη αλλά τελείωσαν την εβδομάδα με ένα πολύ καλό τρόπο".

Για τη χρησιμοποίηση του Σπυρόπουλου: "Ο Νίκος είναι ένα κομμάτι της ομάδας και είμαι χαρούμενος που τον έχουμε. Ο Λίνο δεν θα μπορούσε να παίξει γιατί έχει επιβαρυνθεί αρκετά. Πραγματικά είμαι χαρούμενος για την απόδοση του Νίκου. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες".

Για το ότι χάθηκαν ευκαιρίες αλλά και τη διαιτησία του Σπάθα: "Και εγώ θα ήθελα να έχουν σκοράρει οι παίκτες μου από την αρχή και να γινόταν έτσι πιο εύκολη η ζωή μας. Πάντως προσπάθησαν πολύ για το γκολ. Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε με τον διαιτητή τα προηγούμενα χρόνια και εγώ σήμερα είδα μια καλή διαιτησία".

Για το μέχρι πότε θα αντέξει ο Τζιόλης: "Πρέπει να προσέξω τι να απαντήσω... Σαφώς είμαι ικανοποιημένος με τον Αλέξανδρο και τον Κοστίν. Το αν θα έρθει εκεί κάποιος ποδοσφαιριστής, θα το δούμε".

Για το αν έδειξε σημάδια κούρασης η ομάδα: "Οχι. Ξέρω πως μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό τέμπο μέχρι το τελευταίο λεπτό".

Για το αν θα γίνονταν στην Ολλανδία αυτά που έχουν συμβεί με τον Κάτσε στην Ελλάδα: "Μου αρέσει ο Κάτσε σαν ποδοσφαιριστής. Το θέμα είναι πώς να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Δουλεύουμε μαζί του αλλά υπάρχει και ένα θέμα με τους φιλάθλους και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Δεν υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί του".

..................................................................

O Κοστίν Λάζαρ μετά την νίκη επί του ΠΑΣ, στάθηκε στις δηλώσεις του στην αντίδραση που είχε η ομάδα στα παιχνίδια που ακολούθησαν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Αθήνα.

Αρχικά είπε:

«Είχαμε καλή αντίδραση μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Κάναμε κακό παιχνίδι εκεί, αλλά μετά παίξαμε πολύ καλά σε όλα τα επόμενα παιχνίδια», είπε ο Ρουμάνος, που προσπάθησε να συγκρίνει το πολύ όμορφο γκολ που πέτυχε σήμερα, με αυτό που είχε πετύχει πέρσι στην Κομοτηνή και δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ... «νομίζω ότι ήταν καλύτερο το γκολ που πέτυχα πέρσι», και με χιούμορ πρόσθεσε: «ένα γκολ βάζω τον χρόνο άλλωστε...»

Για την πορεία της ομάδας, την δική του απόδοση, αλλά και το πρόγραμμα που έχει μπροστά της η ομάδας, τόνισε: «Νομίζω ότι τώρα το πρόγραμμα γίνεται πιο ομαλό και θα έχουμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε και να είμαστε σε καλύτερη φυσική κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι κάνουμε την δουλειά μας κρατώντας ψηλά την μπάλα. Όποιος και να έρθει θα παίξει καλά, γιατί και καλούς παίκτες έχουμε, αλλά και μπορεί και ρολάρει η ομάδα».

Για την διαφορά του φετινού ΠΑΟΚ από την ομάδα της περασμένης σεζόν ανέφερε: «Το σίγουρο είναι ότι έχουμε καλούς παίκτες, κάναμε καλές μεταγραφές , που προσαρμόστηκαν γρήγορα και παίζουμε καλά. Είναι σχεδόν το ίδιο με την προηγούμενη χρονιά, κάποια παιχνίδια παίζουμε καλά και κάποια άλλα όχι».

................................................................

Να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό προκειμένου να επωφεληθεί από κάποιο στραβοπάτημά του πρέπει ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης .

Αναλυτικά:

«Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Καζακστάν σε ένα δύσκολο τερέν και ένα μεγάλο ταξίδι. Όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζεις. Ξέραμε πως και στα Γιάννενα είναι δύσκολος ο αγωνιστικός χώρος, αλλά η ομάδα έβγαλε ψυχή. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και δίκαια πανηγυρίσαμε τη νίκη. Πρέπει να βάζεις όσα περισσότερα γκολ μπορείς. Είπαμε στο ημίχρονο να μπούμε πιο συγκεντρωμένα για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Στο τέλος καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ και πήραμε το παιχνίδι. Είχαμε πάθος σε ένα δύσκολο γήπεδο και θέληση να μείνουμε κοντά στον Ολυμπιακό για να τον πλησιάσουμε. Συνεχίζουμε, είμαστε κάποιους πόντους πίσω και θα προσπαθήσουμε νε εκμεταλλευτούμε κάποιο στραβοπάτημά του. Ο καθένας περιμένει την ευκαιρία του. Είχα να παίξω πολύ καιρό αλλά δουλεύω πολύ στην προπόνηση. Μπήκα σήμερα αφού με επέλεξε ο προπονητής μου, προσπάθησα και αφού κέρδισε η ομάδα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Η παρακάμερα της αναμέτρησης και photos από το παιχνίδι ...

{gallery}2014/Football/PasGianninaVsPaok/Pae2{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...