Σφαγιαστική ήττα ελέω ... Κασναφέρη ...

Για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 27/11/2000 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα...
Σφαγιαστική ήττα ελέω ... Κασναφέρη ...

Ένας Ολυμπιακός που δεν ήρθε μόνος του στη Θεσσαλονίκη, αλλά είχε συμπαραστάτη του στην αναμέτρηση, τον Γιώργο Κασναφέρη και τους βοηθούς του, τον άνθρωπο που εκείνη τη μέρα, είχε μια πολύ κακή διαιτησία, για να μην γράψουμε τίποτε βαρύτερο που δε θα απέχει και πολύ από την πραγματικότητα!

Το παιχνίδι έγινε απόγευμα Δευτέρας, ξεκίνησε υπό δυνατή βροχή στις 18:00 και όσοι ταξιδέψαμε στη Θεσσαλονίκη από κοντινές πόλεις, θυμόμαστε ακόμη τον γραφικό εκφωνητή της ΕΡΑ sport, 1-2 ώρες πριν τη σέντρα να προειδοποιεί για σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου!!!

Φτάνοντας πάντως στο γήπεδο, είδαμε ότι ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, τώρα από πού το άτομο αυτό είδε ή έμαθε για ενδεχόμενο αναβολής, αυτό είναι κάτι που παραμένει ανεξακρίβωτο! Στις κερκίδες υπήρχαν λίγοι θεατές, κυρίως στην κεντρική θύρα, ενώ κόπηκαν μόλις 5.723 εισιτήρια, νούμερα πολύ χαμηλά για ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού! 

Τα κατορθώματα του Κασναφέρη: απέβαλε εντελώς άδικα τον Γεωργιάδη, σε μια φάση στην οποία ο Γεωργάτος έδειξε τεράστια ... μικρότητα και άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά όπως μπορείτε στο video που υπάρχει πιο κάτω, μέτρησε το γκολ του Αλεξανδρή που σημειώθηκε από καταφανή θέση οφ σάιτ, οι βοηθοί σταμάτησαν επιθέσεις μας με ανύπαρκτα οφ σάιτ και δεν έδωσε στον Δικέφαλο δύο πέναλτι, ξεχειλίζοντας το ποτήρι της αγανάκτησης. Ο συγκεκριμένος ρέφερι ήταν ανέκαθεν κόκκινο (τυχαία η επιλογή του χρώματος) για μας και εκείνη τη μέρα έπεισε και τον τελευταίο δύσπιστο για το ποιος ήταν!

Στο 32ο λεπτό, ο Τοχούρογλου δέχτηκε ένα αστείο γκολ από τον Γεωργάτο που τον κρέμασε από τα 40 μέτρα, ένα γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά, με τον Ολυμπιακό να μην υπάρχει ως τότε στο ματς! Στο 39' ο ρέφερι τιμωρεί με 2η κίτρινη κάρτα τον Γεωργιάδη που γλίστρησε μέσα στην περιοχή του Γεωργίου, δεν ζήτησε κάτι, αλλά ο Κασναφέρης το εξέλαβε σαν θέατρο!

56ο λεπτό: Ο Δημήτρης Ναλιτζής γράφει το 1-1 

Ο ΠΑΟΚ με αριθμητικό μειονέκτημα, έβγαλε ψυχή στην επανάληψη και στο 56' ο Βενετίδης μπήκε από τα αριστερά, σούταρε, ο Γεωργίου απέκρουσε και ο Ναλιτζής ισοφάρισε. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αλεξανδρής από θέση οφ σάιτ που θα την έβλεπε και ένας μονόφθαλμος πέτυχε το 1-2, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα κάνοντας το 2-2 στο 68' με κεφαλιά του Φρούσου, για να ολοκληρωθεί το ματς 2-4, με δύο γκολ του Τζόρτζεβιτς...       

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Μπράτιτς, Ουντέζε, Οκκάς (56' Φρούσος), Γεωργιάδης, Ναλιτζής (79' Σπάσιτς), Καμπς (56' Καφές), Κωνσταντινίδης

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Μαυρογεννίδης (74' Κόντης), Γεωργάτος, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πατσατζόγλου (89' Χούτος), Γιαννακόπουλος (77' Κωστούλας), Ζέτεμπεργκ, Αλεξανδρής, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς 

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Δε θέλω να σχολιάσω το παιχνίδι, αν μιλήσω θα κάνω κακό και στον εαυτό μου και στην ομάδα, σας ευχαριστώ πολύ!!!"

Γιώργος Γεωργιάδης: "Έκανα ένα λάθος παλιότερα, όταν σε 2-3 περιπτώσεις με τον Παναθηναϊκό εκβίασα κάποιο πέναλτι, τα οποία μου τα έδωσαν οι διαιτητές! Τα τελευταία χρόνια αποφάσισα να μην το ξανακάνω αυτό και νομίζω ότι το έχω ξεπεράσει! Σήμερα έπεσα τρεις φορές στην περιοχή και σε καμία δεν ήθελα να εκβιάσω το πέναλτι. Οι δύο ήταν καθαρές περιπτώσεις ανατροπής και στην τρίτη γλίστρησα. Σε αυτές τις φάσεις πήρα δύο κίτρινες κάρτες. Να μου πείτε αν υπάρχει άλλος παίκτης που αποβλήθηκε στην Ελλάδα με δύο κίτρινες για θέατρο! Εγώ θα πάω σπίτι μου και δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ και ένας άλλος κύριος θα πάει σπίτι του, θα δει τα παιδιά του και δεν ξέρω τι θα τους πει! Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να γίνει το πρωτάθλημα πιο καθαρό. Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, ενώ αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, την ώρα που οι ίδιοι οι οπαδοί του γκρινιάζουν!"

Δημήτρης Ναλιτζής: "Αν δε φάμε 20 αγωνιστικές θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανέβουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία! Ήταν πέναλτι η φάση με το χέρι του Αμανατίδη και άδικη η αποβολή του του Γεωργιάδη, αφού γλίστρησε και δεν έκανε θέατρο" 

* Ο Κασναφέρης αποχώρησε από την Τούμπα με απόλυτα δικαιολογημένες κατάρες και αναθέματα, που ακούστηκαν από τα στόματα του Μπλάντεν Φούρτουλα (είσαι αλήτης και θα φας πολύ ξύλο), του Πέτρου Καλαφάτη (δε θα φύγεις από δω ζωντανός) και του Σίμου Λάζαρη που τον απείλησε έντονα σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, το οποίο φρόντισε να στολίσει με ρίψη κερμάτων, μπουκαλιών και ενός καδρονιού που τον βρήκε στη μύτη!

Ένταση υπήρξε και έξω από το γήπεδο, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με έναν ρέφερι που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και όσες φορές βρέθηκε στον δρόμο μας από οποιοδήποτε πόστο, εισέπραξε μόνο αυτό που πραγματικά αξίζει: α π ο δ ο κ ι μ α σ ί ε ς !  

* Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων, 2 εκατομμύρια δρχ πρόστιμο, ο Φούρτουλα με 2,5 μήνες αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και 500.000 δρχ πρόστιμο! Η δουλίτσα είχε γίνει και με το παραπάνω...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...