"Χ" στον Πύργο με Φινοκαλιώτη για κλάματα

Στον Πύργο Ηλείας ταξίδεψε σαν σήμερα στις 12/11/2000 ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001, τον Πανηλειακό.
"Χ" στον Πύργο με Φινοκαλιώτη για κλάματα

Ο Δικέφαλος στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του μετρούσε 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ οι γηπεδούχοι ισοβαθμούσαν με τον ΟΦΗ στην τελευταία θέση, έχοντας μόλις 2 ισοπαλίες στα ως τότε παιχνίδια τους. Απέναντι σε αυτόν τον Πανηλειακό, ο ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με πλειάδα καλών και ακριβών παικτών στο ρόστερ του δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1.

                 

 

Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό. όταν ο διαιτητής Φινοκαλιώτης μετέτρεψε σε πέναλτι το φάουλ του Αμπονσά στον Γιαννακίδη που έγινε εκτός περιοχής, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάντρα να κάνει το 1-0 (αρχική εικόνα).

Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο ρέφερι ακύρωσε γκολ του Μοσχογιάννη με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Πις, χρεώνοντας επιθετικό φάουλ. 

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και μέχρι τη λήξη του 45λεπτου, είχε τρεις ευκαιρίες για το 1-1 με τους Καμπς στο 35', Μπορμπόκη στο 42' και Κωνσταντινίδη στο 45'. Ο χορός των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τους Καμπς στο 54' (απέκρουσε στη γραμμή ο Δέδες), Ναλιτζή στο 60' (χαμένο τετ α τετ) και Βενετίδη στο 66'.

Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 73ο λεπτό, όταν ο Βενετίδης "ντύθηκε" ... Φρατζέσκος και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε. Οι γηπεδούχοι στο 82' ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ζιάκα από τον Κουλακιώτη, όμως ο Φινοκαλιώτης έχοντας τύψεις για το πέναλτι που τους έκανε δώρο στο 28', αυτή τη φορά δεν έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα... 

Την επόμενη της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή του στηλίτευσε τη διαιτησία του Φινοκαλιώτη, μιλώντας για παράγκα   

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι στο video που ακολουθεί...

 

Οι συνθέσεις:

Πανηλειακός: Κοψαχείλης, Ουζουνίδης, Δέδες, Νεμπεγλέρας, Πέτσελι, Ζιάκας, Γιαννακίδης (85' Τσίγκας), Μοσχογιάννης (76' Ουμπεράτσι), Πις (64' Νούσιας), Μάντρα, Μητσιόπουλος 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης (46' Φρούσος), Βενετίδης, Χασιώτης, Αμπονσά, Κουλακιώτης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Οκκάς (54' Ναλιτζής), Καμπς (81' Σπάσιτς), Γεωργιάδης

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς! "Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά ο Πανηλειακός πέτυχε το γκολ και προηγήθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε. Πριν το 1-1 είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Ναλιτζή, απόρροια της πίεσής μας στον αντίπαλο. Ήμασταν και κουρασμένοι μετά την υπερπροσπάθεια της περασμένης Τετάρτης, όμως ο Πανηλειακός ήταν πάντα επικίνδυνος. Ήταν δίκαιο το τελικό 1-1, αφού χάναμε στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ισοφαρίσαμε"

Κλας Βαν Μπέλσεν (κατάσκοπος Αϊντχόφεν): "Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δυνατός στην άμυνα, ενώ στην επίθεση είχε αρκετά κενά λόγω των απουσιών του. Ξεχώρισα τους Κωνσταντινίδη, Καμπς και Γεωργιάδη. Ο Πανηλειακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη. Θα πρέπει να ξαναδούμε τους αντιπάλους μας, για να διαπιστώσουμε πώς παίζουν πλήρεις!"

Βασίλης Μπορμπόκης: "Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λίγες ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή. Το ματς πιστεύω ότι κρίθηκε στη φάση του πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Πανηλειακός και ήταν ανύπαρκτο"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...