Έτσι έβλεπαν οι αντίπαλοι την ομαδάρα του 1972-'73

Ο ΠΑΟΚ της περιόδου 1972-1973 έσπαγε το ένα δικό του ρεκόρ μετά το άλλο, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου...
Έτσι έβλεπαν οι αντίπαλοι την ομαδάρα του 1972-'73

Εκεί που υστερούσε -όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- ήταν εκτός των τεσσάρων γραμμών, στο ... παρασκήνιο! Η ομάδα που ξεκίνησε να φτιάχνεται λίγα χρόνια νωρίτερα με τον ερχομό στην Τούμπα των πολύ μεγάλων άσων εκείνης της εποχής, ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και ο κόσμος πίστευε πως η ώρα της κατάκτησης του Πρωταθλήματος πλησίαζε!

Δεν ήταν όμως μόνο ο κόσμος του ΠΑΟΚ που πίστευε πως ήρθε η ώρα για την υπέρβαση, αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου οι οποίοι παρακολουθούσαν με θαυμασμό τον καλπασμό των παικτών του Λες Σάνον από αγωνιστική σε αγωνιστική!

Διαβάστε τα όσα είπαν για τον ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου, τρεις προπονητές, ένας παράγοντας ομάδας που τον αντιμετώπισε πρόσφατα και δύο παίκτες, ο ένας εκ των οποίων παλαίμαχος πια...

Αντώνης Γεωργιάδης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): "Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι ικανός να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά με την εξής προϋπόθεση: Να αποφύγει το παλιό του αμάρτημα, δηλαδή την απώλεια βαθμών εντός και εκτός έδρας, από αντιπάλους οι οποίοι θεωρούνται και είναι υποδεέστεροι από αυτόν ..."

Γιώργος Δαρίβας (προπονητής Φωστήρα): "Τον είδα τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Είναι η πληρέστερη ελληνική ομάδα. Δεν της λείπει τίποτε, από αγωνιστική άποψη, ενώ το ηθικό τον παικτών του είναι πολύ ανεβασμένο από τις πρώτες σπουδαίες νίκες στο πρωτάθλημα! Το κυριότερο προσόν του φετινού ΠΑΟΚ είναι η διαρκής και αξιόλογη επιθετικότητά του. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ που βασίζεται σε έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες θα χτυπήσει φέτος τον τίτλο"

Κώστας Νεστορίδης (προπονητής Βύζαντα): "Ίσως για πρώτη φορά φαίνεται τόσο δυνατός ο ΠΑΟΚ! Σχεδόν πάντα στο παρελθόν στον πρώτο γύρο πήγαινε πολύ καλά αλλά έπεφτε στη συνέχεια! Φέτος ίσως να μη συμβεί αυτό αφού η ομάδα φαίνεται πανίσχυρη. Πιστεύω ότι ο σημερινός ΠΑΟΚ είναι η πλέον ανεβασμένη ελληνική ομάδα. Ωστόσο αυτό που έχει για μένα σημασία είναι το εξής: Ίσως ο Σάνον, ίσως οι παράγοντες πέτυχαν να βγάλουν από τους παίκτες το κόμπλεξ που υπήρχε στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Τους έβγαλαν από το μυαλό ότι παίζοντας στην Αθήνα δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τους τιτάνες του ποδοσφαίρου! Αν έτσι έχουν τα πράγματα ο ΠΑΟΚ φέτος θα πρωταγωνιστήσει. Αργότερα όμως το ΠΟΚ θα μονταριστεί και στον β΄γύρο θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να χτυπήσει τον τίτλο. προς το παρόν αν και προπορεύεται στη βαθμολογία δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα, δεδομένου ότι το ΠΟΚ αναμένεται να είναι πολύ δυνατό στον β΄ γύρο, αφού οι νέοι του παίκτες από το εξωτερικό θα έχουν στρώσει περισσότερο"

Μπάμπης Φαρμάκης (έφορος Εθνικού): "Κατ' αρχήν δεν είναι ξαφνικό το ανέβασμα αυτό του ΠΑΟΚ. Φάνηκε από πέρσι ότι οι παίκτες του πίστεψαν στις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ένα δυνατό σύνολο. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα χτυπήσει φέτος την κορυφή, γιατί έχει τα απαιτούμενα προσόντα"

Βασίλης Κυριακού: "Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για τίτλο! Ωστόσο πιστεύω στον ΠΑΟΚ. Παίζει το πιο σωστό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του διαθέτουν πολλές αρετές, με κυριότερες την ομαδικότητα και την αλληλοκάλυψη! Για να πετύχουν στον μεγάλο σκοπό τους όμως, νομίζω πως πρέπει να προσέξουν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, καθώς και τα ντέρμπι με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Αν πάρει αυτά τα ματς θα είναι ο πρωταθλητής"

Κώστας Τουμπέλης (παλαίμαχος παίκτης): "Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό εκτός  έδρας θα προβάλει σαν το κυριότερο φαβορί για τον τίτλο!" 

Όσο για την άποψη του Λες Σάνον: "Τώρα που μπαίνουμε σε ένα αρκετά κρίσιμο στάδιο, νομίζω πως είμαστε προετοιμασμένοι από κάθε πλευρά να συνεχίσουμε την πορεία μας! Το λέω αυτό γιατί πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω ότι πρέπει να δίνουμε την ίδια σημασία σε όλους τους αγώνες σε όλους τους αντιπάλους μας. Και την αρχή μου αυτή την ακολουθούν αρκετά όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αλλά και όλοι οι οπαδοί μας. Προσωπικά πιστεύω ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παίζουν μεγάλο ρόλο στην πορεία της ομάδας και κατευθύνουν κατά κάποιο τρόπο την ομάδα όταν χρειάζεται. Την προσοχή μας για τους κινδύνους όμως πρέπει να την εντείνουμε τώρα. Η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στον αγώνα της Κυριακής και μετά στον αγώνα της επόμενης Κυριακής. Όλοι οι αγώνες είναι ντέρμπι"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...