Νίκη με 1-2, με ... τρία γκολ του Απόλλωνα!

Σαν σήμερα στις 11/11/1973, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Λυών στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974.
Νίκη με 1-2, με ... τρία γκολ του Απόλλωνα!

Αυτό είναι το ένα από τα δύο παιχνίδια που έδωσε στις 11/11 ο ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς) τότε, καθώς ακολούθησε και ένα δεύτερο στις 11/11/1984, για το οποίο θα υπάρξει ξεχωριστό αφιέρωμα στη συνέχεια... Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, πήρε το διπλό επικρατώντας με 1-2, όμως αυτό που έχει μείνει στη μνήμη των 8.000 περίπου θεατών (7.350 τα εισιτήρια), είναι το γεγονός ότι και τα τρία τέρματα του παιχνιδιού τα σημείωσαν οι ... γηπεδούχοι! Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό...

49ο λεπτό: Ο Ζαχαρόπουλος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, τη φάση παρακολουθούν οι Κερμανίδης - Γιαντζίδης με διαφορετικά συναισθήματα...

To παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο λόγω της βροχής που προηγήθηκε εκείνες τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και ο χορός των γκολ, άνοιξε στο 11', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Παναγή, ο Γαρυφάλου με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του πιεζόμενος από τον Κερμανίδη, ενώ λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (49') ο Ζαχαρόπουλος προσπαθώντας να κόψει τον Τερζανίδη μιμήθηκε τον συμπαίκτη του Γαρυφάλου και έτσι γράφτηκε το 0-2.

Ο Κερμανίδης σε μια προσπάθειά του, ανάμεσα σε Γαρυφάλου - Παπαδόπουλο - Ζαχαρόπουλο

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο με τον δραστήριο Κερμανίδη (27' και 35'), αλλά ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, ο Νταλακούδης απογειώθηκε στο "Γ" και απέκρουσε το πολύ δυνατό σουτ του επιθετικού μας! 

Φάση από το παιχνίδι της 11ης Νοεμβρίου 1973. Ο Κερμανίδης πλασάρει τον Νταλακούδη, με τους Γαρυφάλου και Απόστολο Παπαδόπουλο να παρακολουθούν την πορεία της μπάλας

Οι γηπεδούχοι που ήταν πολύ καλοί σε εκείνο το ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν φανερά κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια με τη Λυών, μείωσαν στο 54' με ... γκολ αυτή τη φορά του Τραυλού, έξι λεπτά αργότερα ο Φουλατσικλής σε τετ α τετ με τον Στέφα έστειλε την μπάλα σύρριζα άουτ, ενώ προς το τέλος  είχαν δοκάρι με τον Γιαντσίδη  (ανάποδο ψαλίδι στο οριζόντιο δοκάρι).

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης   

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Νταλακούδης, Ιωσηφίδης, Παπαχριστούδης, Παπαδόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Σταυλάς, Τραυλός, Γαρυφάλου, Ξακουστός, Φουλατσικλής, Μπιτζίδης (71' Γιαντζίδης) 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τσιλιγκιρίδης, Τερζανίδης, Παναγής (72' Λάζος), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Κερμανίδης  

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

* Στην αρχική photo διακρίνονται: Νο 4 Παπαδόπουλος, Νο 5 Ζαχαρόπουλος, Νο 8 Γαρυφάλλου, Νο 2 Ιωσηφίδης, Νο 1 Νταλακούδης και πεσμένος ο Παναγιώτης Κερμανίδης... Είναι η στιγμή που ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Γαρυφάλου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...