Νίκη με Ζουμπούλη σε μια καταστροφική χρονιά!

Για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα 22/10/1995, στην Τούμπα τον Εθνικό του Γιάτσεκ Γκμοχ...
Νίκη με Ζουμπούλη σε μια καταστροφική χρονιά!

Με τους Πειραιώτες να μην έχουν δει ακόμη το χρώμα της νίκης και να βρίσκονται άποντοι στον πάτο της βαθμολογίας μαζί με τη Λάρισα, μπροστά σε 3.000 θεατές (μόλις 2.360 τα εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-0 και ανέβηκε στην 8η (!) θέση του βαθμολογικού πίνακα! Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για την ομάδα, η 14η θέση στην οποία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα τα λέει όλα!

O Δικέφαλος που λίγες μέρες νωρίτερα άλλαξε προπονητή, φέρνοντας στον πάγκο μας τον Σταύρο Σαράφη στη θέση του Άρι Χάαν που έφυγε για την Φέγενορντ χωρίς να συναινέσει ο ΠΑΟΚ (!), βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα του Εθνικού στο 31ο λεπτό με τον Πάρη Ζουμπούλη (σκόραρε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι!), έχοντας από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν στήσει λεωφορείο μπροστά στην εστία του Κάντα, μπας και καταφέρουν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, που θα ήταν ο πρώτος τους στο πρωτάθλημα.

Το τελικό 2-0 ήρθε στο 67' με τον Τσαλουχίδη και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που ο Εθνικός είχε βγει από το καβούκι του αφήνοντας το κατενάτσιο του πρώτου ημιχρόνου, σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει. Λίγο νωρίτερα (58'), είχαν δοκάρι με τον Καμίτση, στην καλύτερη ευκαιρία τους στην αναμέτρηση.

 Ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Εθνικό είχε μεγάλα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, ενώ ο Σαράφης μετά το τέλος της αναμέτρησης παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του Μίκι Κουίν στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Άγγλος επιθετικός ήταν κυριολεκτικά ... άφαντος!

Κορυφαίος του Δικεφάλου ο Ζουμπούλης, παρά το γεγονός ότι ο Γκμοχ έβαλε παίκτες να μην τον αφήνουν να πάρει ανάσα! Ξεχώρισαν ακόμη οι Καπετανόπουλος, Λαγωνίδης για τη μαχητικότητά τους...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης (80' Χάβος), Ζαφειρίου, Καπετανόπουλος (61' Αναστασιάδης), Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Ζουμπούλης, Κουίν (46' Νόλης), Τουρσουνίδης, Τσαλουχίδης

Εθνικός Πειραιώς: Κάντας, Μπάντοβιτς, Τσιότρας, Βάσμπεργκ, Αγγελής, Καψής, Γρηγορίου (46' Καμίτσης), Μπουγάς, Αναστασίου, Μπαλογιάννης (26' Δημόπουλος, 80' Αθανασιάδης)

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!!!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκστον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση, με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!!!

Και κάτι άσχετο με το παιχνίδι που έχει όμως καταγραφεί και δε σηκώνει αμφισβήτηση! Σαν σήμερα 22/10/1995 ο Γιώργος Σκαρτάδος -αγωνιζόταν στον γάβρο τότε και ήταν αρχηγός της ομάδας- βρέθηκε σε αθλητική εκπομπή του Mega. Όταν ρωτήθηκε από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ποια από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε υποστηρίζει, απάντησε: "Όπως και να το κάνουμε ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στην καρδιά μου! Με τον ΠΑΟΚ έζησα τις καλύτερες στιγμές μου ..."

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...