Η ισοπαλία άφησε πικρή γεύση!

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε σαν σήμερα στις 19/10/2008 να πάρει το τρίποντο και έμεινε στην ισοπαλία με 0-0 απέναντι στον βάζελο στην Τούμπα.
Η ισοπαλία άφησε πικρή γεύση!

Ο Σάντος έκανε την έκπληξη και άφησε τελικώς εκτός αποστολής τον ιδιαίτερα κουρασμένο Πάμπλο Κοντρέρας και τη θέση του πήρε ο Μάρκος Αντόνιο. Κατά τα άλλα η ενδεκάδα ήταν η αναμενόμενη με σύστημα το γνωστό 4-2-3-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να φαίνεται ότι είναι στημένες προσεκτικά και προσέχουν την άμυνα. Πρώτο σουτ του αγώνα από τον Μάντζιο το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Χαλκιάς και έπειτα μία ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ που ευτυχώς δεν εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ θα είναι και αυτή που έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Μουσλίμοβιτς μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Σπυρόπουλο, αλλά ο Κύρκος δεν έδωσε το πέναλτι και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στη συνέχεια μία κεφαλιά από τον Μουσλίμοβιτς κι ένα σουτ του Μάντζιου ήταν οι μοναδικές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σάντος έκανε την πρώτη του αλλαγή βγάζοντας τον τραυματία Πάμπλο Γκαρσία και βάζοντας στη θέση του τον Μπιζέρα. Η πρώτη φάση ήταν και η μεγαλύτερη του βάζελου, με τον Χαλκιά να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια σουτ του Γκάμπριελ μέσα από την περιοχή.

Στο 53' ο Δάρλας πρόλαβε τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή και απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ στο 60' ο Μπακαγιόκο πέρασε  στη θέση του Κωνσταντινίδη.

Στο 64' ο Δάρλας που προωθήθηκε έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Σαλπιγγίδη μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου.

Στο 67' η δεύτερη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ μετά το 23' με τον Κονσεϊσάο να εκτελεί κόρνερ από δεξιά, τον Ίβιτς να παίρνει την κεφαλιά και τον Μπακαγιόκο εξ' επαφής να μην καταφέρνει να νικήσει τον Τζόρβα.

Στο 72' ο Μπαλάφας πέρασε στη θέση του Βερόν και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Με αμυντικά χαφ Μπιζέρα και Μπαλάφα και μπροστά από αυτούς τους Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Μπακαγιόκο ανίκανους να συνδυαστούν σωστά και να απειλήσουν οργανωμένα την εστία του Τζόρβα, η αθηναϊκή ομάδα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο ΠΑΟΚ κλείστηκε στην άμυνα, όμως οι προσπάθειες των φιλοξενουμένων δεν καρποφόρησαν. Παρά την είσοδο των Ρουκάβινα, Τζιόλη, Καραγκούνη, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και έτσι οδηγηθήκαμε στο τελικό 0-0.

Το παιχνίδι κατά γενική ομολογία είναι από τα «κλασικά» του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν, όπου όποιος βάλει το γκολ παίρνει και τη νίκη. Οι κλασικές ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και από τις δύο ομάδες και αναπόφευκτα ήρθε η λευκή ισοπαλία. Βέβαια στη φάση του 23' όλα μπορούσαν να έχουν αλλάξει αν ο διαιτητής καταλόγιζε το πέναλτυ στον Μουσλίμοβιτς και γινόταν το 1-0. Η παράβαση όμως δεν δόθηκε και ο ΠΑΟΚ ο οποίος ήταν καλά κλεισμένος, με τους Κονσεϊσάο – Ίβιτς να ρίχνουν την απόδοσή τους όσο περνούσε η ώρα, δεν κατάφερε να απειλήσει τον βάζελο. Παράλληλα, οι αλλαγές στο 2ο ημίχρονο των Γκαρσία – Βερόν, στοίχισαν οργανωτικά με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο στον Παναθηναϊκό και να αρκείται τελικά στην ισοπαλία.

Πικρή γεύση άφησε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ η ισοπαλία, όμως εξίσου σημαντικό είναι ότι και πάλι δεν δεχτήκαμε γκολ και κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα.

Όσο για την ατμόσφαιρα, ο λαός του ΠΑΟΚ όπως πάντα δίπλα στην ομάδα με απίστευτο ρυθμό στην κερκίδα και μοναδικό πάθος βοήθησε όσο μπορούσε και το πιο σημαντικό απ' όλα ότι δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο ακόμα και στη φάση που δε δόθηκε το καθαρό πέναλτυ οι αντιδράσεις του κόσμου δεν ξεπέρασαν τα όρια. Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των συνδέσμων φίλων οπαδών του ΠΑΟΚ και την ευθύνη της περιφρούρησης που ανέλαβαν οι οργανωμένοι.

Όλοι πήραν άριστα και ένα μεγάλο μπράβο είναι λίγο. Η ατμόσφαιρα της Τούμπας είναι πλέον μακρινό όνειρο για τους αντιπάλους και μετά το τέλος της αναμέτρησης αρκετοί από την αντίπαλη ομάδα εκθείασαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Τα εισιτήρια που κόπηκαν είναι 25.795 και οι εισπράξεις έφτασαν τις 443.524 euro.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Γκαρσία (46' Μπιζέρα), Βερόν (71' Μπαλάφας), Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Κωνσταντινίδης (60' Μπακαγιόκο), Μουσλίμοβιτς.

βάζελος (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Μάτος (71' Τζιόλης), Σιμάο, Ιβανσιτς (80' Καραγκούνης), Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης (66' Ρουκάβινα), Μάντζιος.

Κίτρινες: Βερόν, Μπιζέρα, Μπλάφας (ΠΑΟΚ) - Μάτος, Ιβανσιτς, Νίλσον, Σιμάο (ΠΑΟ)

Δηλώσεις: 

Φερνάντο Σάντος: "Έγινε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες κατέβηκαν στο γήπεδο για την νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αφού πετύχαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και παίζαμε με ασφάλεια. Δυστυχώς όμως δεν αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για γκολ που κάναμε κάτι σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα πράγματα με την αναγκαστική αλλαγή του Πάμπλο να μας επηρέασε. Για αυτό και η ομάδα του Παναθηναϊκού για 15΄-20΄ να ήταν καλύτερη από μας. Στη συνέχεια το παιχνίδι ξαναέγινε ισορροπημένο".

Σε ερώτηση για το αν το τελικό αποτέλεσμα τον άφησε ικανοποιημένο είπε: "Δημιουργήθηκαν από μία ευκαιρία για κάθε ομάδα με τον Χαλκιά να αντέδρασε σωστά και τον Μπακαγιόκο δυστυχώς να μην σκόραρε. Θεωρώ ότι η δικιά μου ομάδα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Συνεχίζουμε μετά από ένα παιχνίδι που έγινε με πάθος αλλά όμως θα πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα"

Για την φάση του 22΄ και αν θεωρούσε ότι στην ομάδα του θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Μουσλίμοβιτς τόνισε ότι: "Θα πρέπει να την δω στην τηλεόραση την φάση του 22΄ για να έχω άποψη γιατί ήμουν μακριά. Από εκεί που ήμουν μου φάνηκε ότι ήταν πέναλτι. Θα πρέπει όμως να το δω για να έχω ξεκάθαρη άποψη".

Όσο για τις δύο μόνο φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του τόνισε: "Η αλήθεια είναι ότι σε όλα σχεδόν τα ντέρμπι του πλανήτη σπάνια δημιουργούνται πάνω από 4-5 ευκαιρίες με το γκολ να είναι εκείνο που κάνει την διαφορά. Παίξαμε καλά έχοντας απέναντί μας τον Παναθηναϊκό με μας σίγουρα να θέλαμε να είχαμε δημιουργήσει παραπάνω ευκαιρίες".

Για την απουσία των Κοντρέρας, Γκαρσία και Βερόν είπε: "Ο Κοντρέρας δεν μπορούσε να αγωνιστεί γιατί ήταν καταπονημένος από το μεγάλο ταξίδι που έκανε. Ο Γκαρσία στο τέλος του ημιχρόνου δεν μπορούσε καθόλου να αναπνεύσει και θα πάει στο νοσοκομείο και θα πάμε να δούμε αν έχει κάτι. Όσο για τον Βερόν αισθανόταν κράμπες και έπρεπε να γίνει αλλαγή".

Όσο για το ότι τα συνεχόμενα ντέρμπι ανήκουν στο παρελθόν και ότι ακολουθούν θεωρητικά εύκολα παιχνίδια τόνισε: "Είναι θεωρητικά εύκολες ομάδες. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Αυτό που θα προσπαθήσουμε όπως και σε όλα θα είναι να τα κερδίσουμε και να κάνουμε κάτι τέτοιο".

Τέλος για την επιλογή του Μάρκος Αντόνιο να καλύψει το κενό του Κοντρέρας είπε: "Νομίζω ότι γενικά όλη η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά και δεν νομίζω ότι το ότι δεν έπαιξε ο Κοντρέρας έφταιξε ότι δεν κερδίσαμε τον αγώνα. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο Κοντρέρας για την ομάδα. Είναι ένας ηγέτης. Η ομάδα έχει συνηθίσει να αγωνίζεται με αυτόν αλλά δεν έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο το ότι δεν κερδίσαμε".

Φίλιππος Δάρλας: "Στο α' ημίχρονο ήμασταν πιο καλοί, κυκλοφορούσαμε την μπάλα πιο καλά. Η φάση με τον Μουσλίμοβιτς ήταν δύσκολη. Στο δεύτερο μέρος τραυματίστηκε ο Γκαρσία και αυτό στοίχισε στην κυκλοφορία.

Στην συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι και χάσαμε και την ευκαιρία με τον Μπακαγιόκο", ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι και πρόσθεσε για την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, λέγοντας:

"Μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον τρεις βαθμούς παραπάνω αν και είχαμε δύσκολο πρόγραμμα τώρα στην αρχή. Έχουμε δεχτεί μόνο ένα γκολ και έχουμε καλό σύνολο. Στην συνέχεια θα μπορέσουμε να κερδίσουμε περισσότερους βαθμούς. Η άμυνα είναι το μεγαλύτερό μας όπλο. Πρέπει να βελτιωθούμε όμως και στην επίθεση για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν κοιτάμε με ποιον παίζουμε. Για μας όλοι οι αντίπαλοι είναι το ίδιο. Έχουμε δείξει χαρακτήρα με όλους. Αν τα βλέπουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο σεβασμό θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια".

Όσον αφορά το πως είδε τον Παναθηναϊκό, απάντησε: "Ήταν όπως τον περιμέναμε. Δεν έδειξε πιστεύω αυτό που μπορούσε. Αλλά μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα της Τούμπας τα πήγε καλά".

Για το αν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ είναι καλύτερα απ' ότι περίμενε, είπε: "Για μένα προσωπικά είναι καλύτερα. Παίζω και αυτό με βοηθάει πολύ. Είναι το σπίτι μου τώρα η Τούμπα".

Εξάλλου για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Βοηθάει πάρα πολύ ο κόσμος εδώ. Είδατε και τις δηλώσεις του Καραγκούνη. Είναι όπλο για την ομάδα. Αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη και μας δίνει ώθηση για μεγάλα πράγματα. Τον ευχαριστούμε που γεμίζει το γήπεδο".

Τέλος για τον τον Φερνάντο Σάντος, δήλωσε: "Ο Σάντος είναι πολυτέλεια πιστεύω για τον ΠΑΟΚ".

Ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο: «Θα πρέπει να κοιτάμε το πώς θα καταφέρουμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς, ειδικά στην Τούμπα» είπε μεταξύ άλλων ο Αφρικανός επιθετικός...

Αναλυτικά, ο Μπακαγιόκο δήλωσε: «Αυτό που μας έλειψε ήταν το γκολ στο ματς με τον ΠΑΟ. Δεν κάναμε πολλά σουτ προς την αντίπαλη εστία, δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Θα κοιτάξουμε μπροστά και θα κοιτάξουμε να βρούμε τη διέξοδο για να σκοράρουμε και να πάρουμε τις νίκες. Βεβαίως, ας μην ξεχνάμε ότι παίζαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή, δεν κοιτάω ότι είμαστε στη 2η θέση. Ναι, η θέση είναι καλή, αλλά μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Δεν πρέπει όμως να κοιτάμε τώρα το βαθμολογικό πίνακα. Θα πρέπει να κοιτάμε το πώς θα καταφέρουμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς, ειδικά στην Τούμπα.

Μας περιμένει δύσκολη χρονιά και πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς στην έδρα μας και να ικανοποιούμε τον κόσμο, που γεμίζει το γήπεδο. Αν μετά από 10 αγώνες έχουμε κάνει 9 νίκες, θα 'μαστε καλά. Δεδομένων των απουσιών που είχαμε, τα προβλήματα ήταν πολλά και σίγουρα ήταν θετική η ισοπαλία, αλλά επιμένω ότι εγώ θέλω να φεύγω νικητής από το γήπεδο. Είχα μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρω, η μπάλα δε μου ήρθε όπως την περίμενα, είχα δύο αμυντικούς κοντά μου, είδα και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το κοντρόλ κι έχασα την ευκαιρία».

Στο θέλω αλλά την μη κατάκτηση της νίκης στάθηκαν στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του ντέρμπι του γηπέδου της Τούμπας και το τελικό 0-0 μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού οι Βλάνταν Ίβιτς και Γιώργος Καραγκούνης αντίστοιχα.

"Νομίζω ότι η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα για ένα παιχνίδι σε ένα σκληρό παιχνίδι με πολύ τακτική. Όταν παίζεις ένα ντέρμπι με πολύ τρέξιμο και πρέσινγκ ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία. Θέλαμε την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας και θα πρέπει να συνεχίζουμε την δουλειά", τόνισε σχολιάζοντας το τελικό 0-0 ο Βλάνταν Ίβιτς ενώ σε ερώτηση για τα προβλήματα των Κοντρέρας, Γκαρσία και Βερόν και αν αυτά φάνηκαν στην πορεία του παιχνιδιού είπε: "Σίγουρα και οι τρεις τους έχουν πολύ εμπειρία αλλά νομίζω ότι και αυτοί που μπήκαν σαν αλλαγή κάνανε ένα καλό παιχνίδι. Όσο για τον Γκαρσία εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό και να είμαστε όλοι μαζί στο επόμενο παιχνίδι".

Για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού τόνισε: "Είχαμε δει πολλά παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος. Ξέραμε πως παίζει. Παρόλα αυτά θέλαμε να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Δεν παίξαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο αλλά νομίζω ότι είχαμε 2-3 ευκαιρίες παραπάνω από τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι η ισοπαλία να είναι δίκαιο αποτέλεσμα".

Κι όσο για την συνέχεια είπε: "Από αύριο θα σκεφτούμε μόνο το επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην έδρα μας όπου θα πρέπει να μπούμε δυνατά για να κερδίσουμε. Όπως και να έχει κοιτάμε πλέον τον επόμενο αντίπαλό μας που κάθε φορά θα είναι πιο δύσκολος για μας και θα προσπαθούμε να τον κερδίζουμε".

Χειροκρότησε ο Καραγκούνης

Η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ήταν ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από το γήπεδο ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα γύρισε προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους χειροκρότησε ιπποτικά, γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Μετά από λίγο σε δηλώσεις του ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε: "Όπως κάθε φορά πριν από κάθε αγώνα μπαίνουμε πάντα για την νίκη. Σε μία όμως τόσο δύσκολη έδρα και η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Δικαιούμασταν όμως κάτι παραπάνω ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο σε μία όπου αντέδρασε πολύ καλά ο Χαλκιάς σε ένα διάστημα όπου ήμασταν κυρίαρχοι. Μας έλειψε όμως το γκολ ειδικά σε μία τόσο δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει τις λίγες ευκαιρίες να τις κάνεις γκολ. Η εικόνα της ομάδας είναι το θετικό για την συνέχεια".

Διαβάστε ακόμη...