Λευκή ισοπαλία στη Νεάπολη με Μακεδονικό!

Για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νεάπολη τον νεοφώτιστο Μακεδονικό, του Θωμά Βουλινού!
Λευκή ισοπαλία στη Νεάπολη με Μακεδονικό!

Ο Δικέφαλος, με τον Χανς Χέερ στον πάγκο του, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Λάρισας στη Βέροια με 3-2, δεν ικανοποίησε απέναντι στον συμπαθή Μακεδονικό και κόλλησε στο 0-0, απογοητεύοντας τους πολλούς φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο. Στον αγώνα κόπηκαν 6.901 εισιτήρια και οι εξέδρες ήταν κατάμεστες, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται για πρώτη φορά στην έδρα τους σε παιχνίδι Α' Εθνικής!

Ο Παναγιώτης Κερμανίδης σε μια προσπάθειά του με τη φανέλα του Μακεδονικού, σε παιχνίδι εκείνης της σεζόν! 

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα βρήκε απέναντί του έναν παίκτη που οκτώ ολόκληρα χρόνια τίμησε όσο λίγοι τη φανέλα μας, τον Παναγιώτη Κερμανίδη, που από την προηγούμενη σεζόν είχε μετακομίσει στην ομάδα του Μακεδονικού, συμβάλλοντας πολύ στην άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια, όπως βέβαια και ο Χρήστος Τερζανίδης που επίσης αγωνίστηκε για μια διετία (1981-1983) στον Μακεδονικό!   

Η ομάδα του Μακεδονικού της περιόδου 1982-1983

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 26/9/1983, κυρίαρχο στοιχείο του ήταν η δύναμη, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να δημιουργούν ευκαιρίες όχι όμως από αυτές που λέμε ... κλασικές!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Δημόπουλος, Κούδας (στο β' ημίχρονο), ενώ ο Κωστίκος τραυματίστηκε στο πόδι και αποχώρησε στο 59', δίνοντας τη θέση του στον Βασιλάκο. Ο Γιάννης Ψαρράς τελείωσε τον αγώνα με ένα βαθύ σκίσιμο στο φρύδι... Κορυφαίος των γηπεδούχων ο ... Κερμανίδης, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Καραμίχαλος, Δράμπης.

    

Οι συνθέσεις:

Μακεδονικός: Αρβανιτίδης, Ατματζίδης, Μπίκας, Ηλιάδης, Ρήγας, Κερμανίδης, Νικολούδης, Σουγάριν, Πένος (74' Ευαγγέλου), Δράμπης, Καραμίχαλος

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Ψαρράς, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος (59' Βασιλάκος)

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

 * Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...