Όταν η Παναχαϊκή διέγραψε τον Θέμη Ρήγα!

Ο εικονιζόμενος ... ενεπλάκη το 1973 σε μια υπόθεση που κυριολεκτικά συγκλόνισε το Πανελλήνιο για μεγάλο διάστημα, καθώς ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα!
Όταν η Παναχαϊκή διέγραψε τον Θέμη Ρήγα!

Ο λόγος για τον Θέμη Ρήγα, ο οποίος αποδεδειγμένα χρηματίστηκε από άνθρωπο της διοίκησης του γάβρου, προκειμένου η ομάδα του η Παναχαϊκή, να κερδίσει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι που έγινε στις 22/4/1973, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Μουνιχίας, στη μάχη του τίτλου της περιόδου 1972-1973...

Η διοίκηση της Πατρινής ομάδας τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή διαγράφοντάς τον από τον Σύλλογο  και η ΕΠΟ επικύρωσε την ποινή. Στα αξιοπερίεργα της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι εκείνη τη σεζόν 1972-1973, δεν υπήρχε κανονισμός που να αναφέρει ότι τιμωρείται ο παίκτης που θα πριμοδοτηθεί από τρίτους, ίσως κάποιοι φρόντισαν για αυτό από νωρίς! Ο κανονισμός αυτός ... προστέθηκε τα επόμενα χρόνια, ενώ υπήρχε και σε εγκύκλιο της ΕΠΟ για τη σεζόν 1971-1972!

Ο φάκελος της υπόθεσης Ρήγα, παραδόθηκε από την ΕΠΟ στη ΓΓΑ, αλλά παρέμεινε ξεχασμένος  σε κάποιο συρτάρι. Η ΕΠΟ είχε εισηγηθεί εκτός από τη διαγραφή του Ρήγα, την τιμωρία του Λεβεντάκου για ένα χρόνο επειδή μετείχε στις διαδικασίες, την αφαίρεση της φιλάθλου ιδιότητας από το μέλος του γάβρου Πέτρου Βασάλα (Μιλάνος), την παραπομπή  σε απολογία (στη ΓΓΑ) του τεχνικού του θρήνου Λάκη Πετρόπουλου, καθώς και του ταμία της ομάδας, του οποίου το όνομα ακούστηκε πολλές φορές στις ανακρίσεις! 

Δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της Παναχαϊκής, μια συνεδρίαση που έγινε τον Απρίλιο του 1973, τέσσερις μέρες μετά το παιχνίδι της Τούμπας, αλλά είδε το φως της δημοσιότητας, ενάμιση χρόνο μετά, τέτοιες μέρες το 1974!

* Ο Θέμης Ρήγας πέθανε στις 13 Ιανουαρίου 1984 σε ηλικία μόλις 38 ετών! Βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του στις εργατικές κατοικίες Ψαροφαΐου. Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός προκλήθηκε από διαρροή φωταέριου με το οποίο λειτουργούσε ο θερμοσίφωνας του μπάνιου, ο Ρήγας λιποθύμησε και όταν βρέθηκε από την μητέρα του μετά μιάμιση ώρα είχε επέλθει το μοιραίο. Ο γείτονας και συμπαίκτης του, Βασίλης Στραβοπόδης τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου του έγινε θωρακοτομή και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...