"Αφήστε με να πάω στον ολυμπιακό!"

Η παραπάνω δήλωση έγινε τέτοιες μέρες του 1981 και την έκανε ο ... Γιάννης Γούναρης, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον χαμένο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας από τον γάβρο (ήττα με 3-1)...
"Αφήστε με να πάω στον ολυμπιακό!"

Ο Γούναρης συμπλήρωνε το επόμενο καλοκαίρι 12ετία, κάτι που σήμαινε πως θα μπορούσε να φύγει από τον ΠΑΟΚ σαν ελεύθερος και ενώ η ομάδα βρισκόταν στο Νιχάιμ της Γερμανίας για την προετοιμασία της!

Διαβάστε και ... θαυμάστε τα όσα δήλωσε ...

"Επιμένω είναι αναγκαία η μεταπήδησή μου στον ολυμπιακό. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιουλίου δεν έγινε πραγματικότητα η μεταγραφή μου στην πειραϊκή ομάδα. Τώρα οι ελπίδες του στηρίζονται στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου"

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή: "Τρεις είναι οι λόγοι. Πρώτον θα αποκατασταθώ επαγγελματικά και η μεταγραφή σε άλλη ομάδα θα τονώσει την ποδοσφαιρική μου διάθεση. Δεύτερον, δεν θα πειραχτούν τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ δεδομένου ότι θα είναι ικανοποιητικά τα ανταλλάγματα του ολυμπιακού. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να με χάσει το επόμενο καλοκαίρι που συμπληρώνω δωδεκαετία και τρίτον, με την αποχώρησή μου από τον ΠΑΟΚ θα μπορέσει να αξιοποιηθεί ο ικανότατος Αλαβάντας, ο οποίος τώρα περιορίζεται σε δευτερεύοντα ρόλο. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ίσως είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα από μένα"

(Όπως καταλάβατε ο Γούναρης νοιαζόταν για το καλό του ΠΑΟΚ και του Νίκου Αλαβάντα! Μεγάλος αλτρουισμός δηλαδή!!!)

Σε ερώτηση γιατί προτιμά τον ολυμπιακό, απάντησε: "Από τον ολυμπιακό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και γι' αυτό επιθυμώ να ενταχτώ σε αυτόν. Άλλωστε θεωρείται σαν μια από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες. Ίσως είναι η μόνη καθαρά επαγγελματική ομάδα!!!"

Για τον αν η επιθυμία του αυτή επηρεάσει την απόδοσή του στον ΠΑΟΚ, σχολίασε: "Όχι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Όσο θα φορώ τη φανέλα του ΠΑΟΚ, θα προσπαθώ να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα. Θα συνεχίσω με περηφάνια να αγωνίζομαι για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι αχάριστος! Δεν ξεχνώ ότι με τον ΠΑΟΚ αναδείχτηκα σαν ποδοσφαιριστής, όμως δεν ξεχνώ ότι είμαι επαγγελματίας και γι' αυτό με ενδιαφέρει το θέμα της μεταγραφής μου. Η ομάδα έχει πλούσιο υλικό, υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, όμως το βάρος θα το σηκώσει η παλιά φουρνιά. Ίσως μάλιστα φέτος είναι η χρονιά μας. Ο ΠΑΟΚ δεν υστερεί σε τίποτε από τους άλλους διεκδικητές. Θα δώσουμε μάχη και εύχομαι ο ΠΑΟΚ να είναι ο τελικός νικητής. Άλλωστε το αξίζει"

Για τον Χάινς Χέερ, δήλωσε: "Έχει έναν δικό του μοντέρνο τρόπο εργασίας, δουλεύει αθόρυβα, γνωρίζει καλά να έχει φίλους του τους παίκτες, χωρίς να παρεξηγείται αυτή η φιλία. Είναι ένα άνθρωπος νέος και φιλόδοξος. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα φανούν από τον Σεπτέμβριο"

Και κατέληξε λέγοντας: "Μερικές αθηναϊκές εφημερίδες, μάς θυμούνται μόνο όταν παίζουν οι ομάδες μας με ομάδες του κέντρου. Μας ξεχνούν ακόμη και όταν παίζουμε με την Εθνική ομάδα! Όταν δεν καλείται στην Εθνική κάποιος γνωστός παίκτης ομάδας του κέντρου, δημιουργούν μεγάλο θόρυβο. Όταν όμως αποκλείεται άδικα από την Εθνική ομάδα ένας παίκτης ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν τρέχει τίποτε. Είδα το όνομά μου πρώτο θέμα σε εφημερίδα, μόνο όταν προκλήθηκε θέμα μεταγραφής του στον ολυμπιακό και αυτό βέβαια δεν είναι σύμπτωση"

O μεγάλος καημός του Γούναρη (να γίνει παίκτης του γάβρου!!!), έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 1982, με τρόπο ιδιαίτερα περιπετειώδη! Ο παίκτης φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του Δικεφάλου στις 2/6/1982 στον αγώνα Κυπέλλου που έγινε στη Λεωφόρο, σε ένα ματς στο οποίο μάλιστα αποβλήθηκε στο 71ο λεπτό!

Ο Γούναρης υποστήριζε ότι συμπλήρωσε 12ετία στις 20/7/1982 και συνεπώς έμενε ελεύθερος, ο ΠΑΟΚ υποστήριζε ότι ο παίκτης είχε υπογράψει 4ετές συμβόλαιο το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 1983 και για το οποίο πήρε 2.000.000 δρχ, το θέμα πήγε στο ΑΣΕΑΔ, που δικαίωσε τον παίκτη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεταγραφή του στον γάβρο!

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Παντελάκης, προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας παράλληλα από τον γαβροβάζελο να μην ασχοληθούν με την περίπτωση Γούναρη! Όλως περιέργως ο βάζελος ανταποκρίθηκε, όμως ο γάβρος του Νταϊφά, έσπευσε να τον εντάξει στο δυναμικό του! Στις 13/8/1982 το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του ΠΑΟΚ και η μεταγραφή του Γούναρη ολοκληρώθηκε και επίσημα.

Με αυτά και με αυτά, ο παίκτης στη συνείδηση του κόσμου καταξιώθηκε σαν "προδότης", ενώ κάποιες δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στον γάβρο, έμειναν στην ιστορία!!!

Στα 12 χρόνια που αγωνίστηκε στον Δικέφαλο, έπαιξε σε 455 παιχνίδια, από τα οποία τα 376 για το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας και 8 γκολ, σε 58 ματς Κυπέλλου και 21 ευρωπαϊκά...   

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...