Ήττα για τους ερασιτέχνες στον πρώτο τελικό

Τη σεζόν 1971-1972, η ομάδα των Ερασιτεχνών του ΠΑΟΚ έφτασε ως τον τελικό του πρωταθλήματος, διεκδικώντας τον Πανελλήνιο τίτλο από την αντίστοιχη του βάζελου!
Ήττα για τους ερασιτέχνες στον πρώτο τελικό

Τα παιχνίδια των νεαρών ποδοσφαιριστών (συμμετείχαν οι ομάδες Α' και Β' Εθνικής) διεξαγόταν συνήθως πριν την έναρξη των αγώνων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, στο ίδιο γήπεδο, και συγκέντρωναν πλήθος κόσμου που έπιανε θέση από νωρίς, θέλοντας να δει ιδίοις όμμασι το μέλλον των συλλόγων...

Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Αιμίλιο Θεοφανίδη, για μια ακόμη φορά ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Βόρειας Ελλάδας, συμμετείχε στο τουρνουά του Έιγκεν τον Μάιο του 1972 καταλαμβάνοντας την 3η θέση, ενώ στον τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος αντιμετώπισε σε διπλά ματς τον βάζελο.

Ο Δικέφαλος λοιπόν, σαν σήμερα στις 18/6/1972, υποδέχτηκε στην Τούμπα την αθηναϊκή ομάδα, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος -σε μια αναμέτρηση που μάζεψε πολύ κόσμο στην Τούμπα- και γνώρισε την ήττα με 1-2, σε ένα παιχνίδι στο οποίο εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενόμενου. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ του Δαβιδιάν στο 8', αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την κατάσταση παίρνοντας τη νίκη με 1-2, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Παπαρήγας με κεφαλιές στο 56' και στο 72'.

Από τον υποτονικό ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κόπανος, Μποδιτσόπουλος, Δασκαλάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κιουρτσελίδης, Μαυρίδης, Γιόκας, Καραγεωργίου, Τσαγκαλίδης, Δασκαλάκης, Κόπανος, Μποδιτσόπουλος, Ορφανός (60' Δημόπουλος), Καπουσούζης, Τσοτσόλης (63' Τσολάκης) 

βάζελος: Λιβαθηνός. Πατριμός, Δαβιδιάν, Φιλιππουπολίτης (35' Κολιόπουλος), Μαρουλής, Αντωνίου, Παπαγεωργίου (81' Αναγνωστόπουλος), Καλογεράς, Ασλάνογλου, Παπασαρρής, Παπαρήγας  

* Η ρεβάνς έγινε στις 2/7 στον Βόλο και ο Δικέφαλος γνώρισε νέα ήττα με 3-0, χάνοντας το πρωτάθλημα...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...