Νίκη για έναν ΠΑΟΚ γεμάτο ενθουσιασμό!

Για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 13/6/1965.
Νίκη για έναν ΠΑΟΚ γεμάτο ενθουσιασμό!

Ο δυνατός άνεμος που έπνεε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα, δεν εμπόδισε τους παίκτες του Γκιόργκι Μπαμπολτσάι να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στα δύο ημίχρονα και να δημιουργούν πολλές και καλές ευκαιρίες για να παραβιάσουν την εστία του Μανιάκη.

Σε ένα ματς στο ο οποίο ήταν ψιλοαδιάφοροι βαθμολογικά οι παίκτες μας, έπαιξαν με μεγάλο κέφι και διάθεση, ικανοποιώντας τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα. Το σκορ άνοιξε στο 27' ο Χαραλαμπίδης με κοντινό πλασέ μετά από μπαλιά του Κούδα, ακολούθησαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, για να έρθει στο 89' ο ... Ερμείδης να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, επί ενός αντιπάλου που βρισκόταν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Το 2-0 ξεκίνησε από σέντρα του Κούδα, την οποία προσπάθησε να απομακρύνει σε κόρνερ ο Ερμείδης, αλλά η μπάλα τελικά κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, ο Μπαμπολτσάι στην επανάληψη πέρασε Κούδα - Λέανδρο στα φτερά, ενώ ο πολυσύνθετος Γιακουμής πέρασε στο κέντρο της άμυνας, την ώρα που ο Κούλης Αποστολίδης ήταν ο παίκτης που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Κούδας, Αποστολίδης, Μουσελεμίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Γιακουμής, Βαλτσάνης, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Λέανδρος, Κούδας, Αποστολίδης, Χαραλαμπίδης, Βασιλειάδης

Πανιώνιος: Μανιάκης, Ερμείδης, Νέγρης, Σκρέκης, Ντουνιάς, Καραγιαννόπουλος, Κόλιας, Χάιτας, Χατζηχρήστος, Δέδες, Κοντογιώργος 

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Κούδας σε μια μονομαχία του με τον Νέγρη...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...