Ο ΠΑΟΚ κλειδώνει τον τίτλο (9/6/1985)!

Το πρωτάθλημα της σεζόν 1984-1985 πλησίαζε στο τέλος του. Ο ΠΑΟΚ στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής, σαν σήμερα 9/6/1985 έπαιζε στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο, ενώ προηγείτο στη βαθμολογία
Ο ΠΑΟΚ κλειδώνει τον τίτλο (9/6/1985)!

τρεις βαθμού του Παναθηναϊκού που υποδεχόταν τον Πιερικό στο ΟΑΚΑ.

Θυμίζουμε ότι με το βαθμολογικό σύστημα της εποχής η νίκη έδινε δύο βαθμούς και η ισοπαλία έναν.

Ο ΠΑΟΚ όπως παρατάχθηκε εκείνο το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη: Όρθιοι: Σίγγας, Μπανιώτης, Κωστίκος, Σκαρτάδος, Στεργιούδας, Γιούρισιτς. Καθιστοί: Δημόπουλος, Πάπριτσα, Βασιλάκος, Τσουρέλας, Αλαβάντας.

Ο Πανιώνιος έπαιζε δυνατά, σε καμιά περίπτωση δεν έδειχνε αδιάφορος και οι δύο ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός έφερνε ισοπαλία 2-2 κόντρα στον ήδη υποβιβασμένο Πιερικό (και τα δύο γκολ για την ομάδα της Κατερίνης ο Τσέπτιμπης).

Στο άκουσμα του τελικού αποτελέσματος στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες και οι οπαδοί της ομάδας που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη, πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη μετά από εννιά χρόνια.

Την ίδια ώρα η συμπρωτεύουσα (εκείνη τη χρονιά γιόρταζε τα 2.300 χρόνια ιστορίας της), αλλά και πολλές πόλεις της Β. Ελλάδας "καιγόταν" από τον παλμό και το πάθος του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου που πανηγύριζε με το δικό του μοναδικό τρόπο την κατάκτηση της κορυφής.

Καλοκαιρινό απόβραδο και το αεροδρόμιο "Μακεδονία" κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου που ήθελε να δει από κοντά και να αποθεώσει τους πρωταθλητές - παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ.

Ήταν τόσο μεγάλο το πάθος που, το πλήθος έσπασε τον κλοιό και έφτασε στην πίστα του αεροδρομίου δημιουργώντας -χωρίς να το θέλει - πρόβλημα στην προσγείωση του "Αίαντα", του αεροπλάνου της Ολυμπιακής που μετέφερε την αποστολή του "Δικεφάλου του Βορρά" από την Αθήνα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το αεροσκάφος προσγειώθηκε και οι παίκτες πνίγηκαν στις αγκαλιές του κόσμου που έφτασε μάλιστα μέχρι το εσωτερικό του, ανεβαίνοντας τις σκάλες, όταν αυτές τοποθετήθηκαν...

Το γλέντι στις συνοικίες της πόλης συνεχίστηκε μέχρι τα χαράματα με όλους να ανανεώνουν το ραντεβού για την επόμενη Κυριακή 16/6, όταν ο αδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα γινόταν η στέψη των ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ με κάθε επισημότητα...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...