Αποκλεισμός από τη σφυρίχτρα του Βασιλάκη!

Στην 49η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1990-91 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.
Αποκλεισμός από τη σφυρίχτρα του Βασιλάκη!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον 11ο όμιλο μαζί με ΟΦΗ, Μακεδονικό, Καλαμάτα και με 6 βαθμούς πήρε την πρωτιά, περνώντας μαζί με τους Κρητικούς στην επόμενη φάση όπου αντιμετώπισε σε διπλά ματς τον ... γάβρο. Ήττα με 2-0 εκτός και επική ανατροπή στην κοχλάζουσα Τούμπα με 3-0, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τα αβγά και τα πασχάλια!

Στον γ' γύρο της διοργάνωσης απέκλεισε την Ξάνθη (2-1 ήττα εκτός και 2-0 νίκη στη Θεσσαλονίκη), ακολούθησε η Λάρισα την οποία αποκλείσαμε (3-0 νίκη εντός και 2-0 ήττα εκτός), για να κληρωθούμε στην ημιτελική φάση με τον βάζελο από τον χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα με 2-0...

Το ημερολόγιο έδειχνε 24/4/1991, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην Τούμπα, την ώρα που από το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών ο Αθηναϊκός (!) απέκλειε τον Πανιώνιο (3-0 νίκη εντός και 1-3 ήττα στη Νέα Σμύρνη)...

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν βάζελο που με σφιχτή αμυντική γραμμή προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το υπέρ του σκορ του πρώτου παιχνιδιού, έχοντας φυσικά και τη βοήθεια του διαιτητή ... Περικλή Βασιλάκη (ο γνωστός που έκανε κριτική σε διαιτητές στα κανάλια!!!).

Μόλις στο 7' το γήπεδο πήρε φωτιά όταν ο ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Μπορμπόκη από τον Καλατζή, ενώ στα λεπτά που ακολούθησαν ο Βασιλάκης μοίραζε κίτρινες σε παίκτες μας (Μαγκντί 11' και Καραγεωργίου 19').

Ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά ξαναβρήκε τη συγκέντρωσή του και απείλησε με τον Μητσιμπόνα στο 22', τον Μπορμπόκη στο 27' για να ανοίξει το σκορ στο 51' με τον Χοσάμ Χασάν να κάνει την προβολή και να σημειώνει το 1-0, μετά από κόρνερ του Τουρσουνίδη.

Έξι λεπτά αργότερα μετά από λάθος υπόδειξη του βοηθού, ο τότε Πρόεδρος της ΠΑΕ, Θωμάς Βουλινός, μπούκαρε έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο βλέποντας τα κοράκια να είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, ώστε ο βάζελος να πάει στον τελικό με το έτσι θέλω!

Ο ΠΑΟΚ αναζήτησε απεγνωσμένα το 2ο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, ο Μητσιμπόνας στο 67' είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Βάντσικ, ενώ στο 80', ο τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας σταμάτησε την προσπάθεια του Ιμπραήμ Χασάν...

Με αυτά και με αυτά ο βάζελος πήρε αυτό που ήθελε -χωρίς πάντως να το αξίζει- και πέρασε στον τελικό του θεσμού και όπως ήταν αναμενόμενο το σήκωσε κάνοντας το νταμπλ (μην ψάχνετε ποιος έλεγχε την ΕΠΟ εκείνα τα χρόνια)!

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Σκαρτάδος (ως τη στιγμή που τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή), ενώ διακρίθηκαν οι Μητσιμπόνας, Τσουρσουνίδης, Αλεξίου. Από τον βάζελο ξεχώρισε όλη η αμυντική του γραμμή με κορυφαίο τον Βάντσικ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης,  Τουρσουνίδης, Καραγεωργίου, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Χοσάμ Χασάν (76' Αλεξούλης), Τολμπά, Σκαρτάδος (54' Αναστασιάδης), Ιμπραήμ Χασάν

βάζελος: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλαζτζής, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Φρατζέσκος (73' Βλάχος), Αντωνίου, Βαζέχα, Γεωργακόπουλος (46' Μαραγκός), Γεωργαμλής  

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...