Διπλό στα Νέα Λιόσια, με γούμενο στο μπλα μπλα! (2006)

Στα Άνω Λιόσια ταξίδεψε σαν σήμερα στις 2/4/2006, για να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής τον Ακράτητο...
Διπλό στα Νέα Λιόσια, με γούμενο στο μπλα μπλα! (2006)

Η ομάδα της Αθήνας έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 2001-2002 έως τη σεζόν 2003-2004 όταν και υποβιβάστηκε, ανέβηκε όμως και πάλι τη σεζόν 2005-2006 έχοντας στο τέλος την ίδια τύχη και έκτοτε σε πτωτική πορεία, έφτασε να αγωνίζεται τα τελευταία 8 χρόνια στην Α' κατηγορία της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Δυτικής Αττικής!

Ο ΠΑΟΚ των πολλών οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων, με συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα στα γήπεδα της Αθήνας, ήθελε το τρίποντο για να μείνει στο κυνήγι της θέσης που οδηγούσε στην Ευρώπη, ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν απεγνωσμένα μια νίκη που θα τους έδινε οξυγόνο παραμονής στη μεγάλη κατηγορία...  Ήταν η εποχή που ο γούμενος πουλούσε τρέλα και μάς παραμύθιαζε ότι μιλούσε με μεγάλη  πολυεθνική εταιρεία, της οποίας το όνομα θα γινόταν γνωστό τις επόμενες μέρες!!! Όσο το ακούσατε εσείς ... το ακούσαμε κι εμείς!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σικαμπάλα, για να έρθει στο 24' ο Γιασεμάκης να μετατρέψει σε γκολ την ωραία κάθετη του Ζαγοράκη, νικώντας για 2η φορά τον Λυμπερόπουλο. Στο 44' το σουτ του Τζημόπουλου το απέκρουσε ο Φερνάντεζ και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα πέρασε κόρνερ, στην καλύτερη στιγμή του Ακράτητου στο ματς!

Ο Κύπριος επιθετικός μας ήταν αυτός που πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το 0-3 σε μια περιπετειώδη φάση! Ο Σικαμπάλα βρήκε τον Σαλπιγγίδη, αυτός σούταρε, ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος, για να μπει στη φάση ο Γιασεμάκης και με κεφαλιά σκόραρε. 

Ουσιαστικά κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, οι γηπεδούχοι δεν πρόβαλαν κάποια αξιομνημόνευτη αντίδραση, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες καλές στιγμές για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ, με τους Βαγγελή στο 67' (το πλασέ του το απέκρουσε επί της γραμμής ο Σφακιανάκης) και στο 84' όταν ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε το σουτ του Χαραλάμπους από πλάγια θέση.  

Οι συνθέσεις:

Ακράτητος: Λυμπερόπουλος, Γκουστάβο, Πένια, Σφακιανάκης, Πιπίνης (46' Αραβίδης), Παγώνης, Τζημόπουλος, Μακέ (59' Μαρινέσκου), Ντεφραντζέσκο, Σκούφαλης (58' Καραχάλιος), Λεντέσμα

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Καρυπίδης, Ουντέζε, Χασιώτης, Κωνσταντινίδης (75' Χαραλάμπους), Ηλιάδης, Ζαγοράκης, Σικαμπάλα, Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης (61' Αραμπατζής), Βαγγελής (71' Μίετσελ) 

Δηλώσεις Γιασεμάκη: 

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και στα γκολ, μετά από αρκετό καιρό απραξίας και στις δηλώσεις του τόνισε: "Δεν ξέρω γιατί κάποιοι με πέταξαν έξω πέρσι ενώ ήμουν από τους βασικούς. Ο κόσμος θα το κρίνει. Ο Ντουμιτρέσκου με εμπιστεύτηκε από τότε που ήρθε, είδε την προσπάθειά μου στις προπονήσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες, μου έδωσε λεπτά συμμετοχής και εγώ τα άρπαξα. Τις ευκαιρίες τις περίμενα εδώ και καιρό, κάποιοι όμως δεν μου τις έδιναν αν και όσες φορές αγωνίστηκα έδειξα την αξία μου".  

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είχε πει: "Ασφαλώς μας επηρεάζει όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται για την πώληση της ΠΑΕ. Υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα. Στα πέντε χρόνια που βρίσκομαι εδώ αυτή είναι η χειρότερη σεζόν, παρά το γεγονός ότι κόπηκαν αρκετά διαρκείας και ήρθαν αρκετοί χορηγοί. Στην πλειοψηφία τους οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Κάποιοι έχουν να παίρνουν δόσεις συμβολαίου από το καλοκαίρι, άλλοι έχουν πληρωθεί το 30. 40 έως και 70%. Γι' αυτό και περιμένουμε η καινούρια μέρα να φέρει κάτι θετικό. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, ο κόσμος όμως είναι εφησυχασμένος γιατί δεν ξέρει ότι οι παίκτες δεν πληρώνονται! Αν δεν αλλάξει η κατάσταση ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει τίποτε τη νέα σεζόν. Τώρα έχουμε λίγα παιχνίδια μπροστά μας και προέχει να εξασφαλίσουμε το ΟΥΕΦΑ για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, ατομικά και ομαδικά. Απαγορεύεται για τον ΠΑΟΚ να μη βγαίνει στο ΟΥΕΦΑ. Μόνο με ενότητα θα ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα. Από εκεί ξεκινούν όλα" 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2005-2006, τερμάτισε στην 6η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 44-31

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Νίκος Καραγεωργίου (2 παιχνίδια), ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος (18 ματς) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου (10 παιχνίδια)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...