Χαμένο πέναλτι και ... λευκή ισοπαλία! (1974)

Τον Εθνικό αντιμετώπισε εκτός έδρας σαν σήμερα στις 24/3/1974 ο ΠΑΟΚ, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974...
Χαμένο πέναλτι και ... λευκή ισοπαλία! (1974)

Το παιχνίδι έγινε λίγες μέρες μετά τον επαναληπτικό αγώνα με την ιταλική Μίλαν για τη φάση των "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης και οι παίκτες του Σάνον φανερά καταπονημένοι από την υπερπροσπάθεια, δεν έπιασαν μεγάλη απόδοση, έμειναν στο ισόπαλο 0-0, αν και είχαν τις ευκαιρίες να φύγουν από τη Μουνιχία με το διπλό!

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 12.000 θεατές (9.105 τα εισιτήρια), ανάμεσά τους και αρκετοί οπαδοί του Δικεφάλου.

Η καλύτερη στιγμή του Δικεφάλου στο ματς ήρθε στο 51ο λεπτό, όταν ο Σαράφης είδε τον Αρβανίτη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει το πέναλτι που υπέδειξε λίγο νωρίτερα ο διαιτητής Παπάζογλου... Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρά υπεροχή στο ματς, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε στις πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις του.

Μόλις στο 2' ο Βαμβακούσης πρόλαβε την τελευταία στιγμή να κοντράρει το κοντινό σουτ του Κερμανίδη, ενώ στο 38' ο Κρεμμύδας πρόλαβε και απέκρουσε το πλασέ του Σαράφη με την μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα και τον Αρβανίτη εξουδετερωμένο!  

Ο Εθνικός από την πλευρά του δημιούργησε και αυτός 1-2 καλές ευκαιρίες, με τον Στέφα πάντως να είναι σε ετοιμότητα και να γλιτώνει την παραβίαση της εστίας μας. 

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Στέφας, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης (όσο αγωνίστηκε)...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εθνικός: Αρβανίτης, Ελευθεριάδης, Βαμβακούσης, Σταματάκης Δ., Κρεμμύδας, Σταματάκης Χ., Καρδιακίδης, Λαμπρινός, Μουσούρης, Κρητικός (80' Νικηφοράκης), Τούντας  

ΠΑΟΚ: Στέφας, Χατζηαντωνίου, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης (50' Παπαδόπουλος), Τερζανίδης, Παναγής (56' Λάζος), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Κερμανίδης  

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο τερματοφύλακας του Εθνικού να αποκρούει το πέναλτι του Σαράφη, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Λάζος, Αποστολίδης, Κούδας και Τούντας

 * Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...