Τον έπνιξε στη λαοθάλασσα της Τούμπας!

Σαν σήμερα στις 19/3/1967, η Τούμπα άνοιξε τις πόρτες της για τη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού που μαγνήτισε το ενδιαφέρον των φιλάθλων, όσο ελάχιστα στην ιστορία του Συλλόγου!!!
Τον έπνιξε στη λαοθάλασσα της Τούμπας!

Με την υπόθεση Κούδα να είναι ανοιχτή και οι πολλές σφαγές σε βάρος μας από τις ομάδες του ΠΟΚ -κυρίως τον γάβρο- να είναι νωπές, εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν απλά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας!

Ήταν ένα παιχνίδι ΤΙΜΗΣ απέναντι στον δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου και σαν τέτοιο αντιμετωπίστηκε από τη λαοθάλασσα των 35.000 ανθρώπων (31.504 τα εισιτήρια) που κατέκλυσε την Τούμπα και ήταν μόνο οπαδοί του Δικεφάλου, καθώς οι γάβροι φοβούμενοι επεισόδια -λόγω της υπόθεσης Κούδα- δεν ανέβηκαν οργανωμένα, σε μια εποχή που οι μετακινήσεις γινόταν ελεύθερα!

Ήταν η μεγαλύτερη προσέλευση θεατών σε εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, σε μια εποχή που η Τούμπα δεν είχε αποκτήσει ακόμη τη μέγιστη χωρητικότητά της, καθώς δεν είχε φτιαχτεί το επάνω διάζωμα όλων των θυρών και η θύρα 8 ...

Όσοι έζησαν εκείνη την εκπληκτική ατμόσφαιρα, είμαστε απόλυτα σίγουροι πως δεν την ξέχασαν και ας πέρασαν τόσες δεκαετίες από την ώρα που ο Ελβετός διαιτητής Ντοστ, σφύριξε την έναρξη του παιχνιδιού. Ο όρος "πάτησε" τον γάβρο δεν μπορεί να περιγράψει το τεράστιο πάθος με το οποίο μπήκαν οι παίκτες μας στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και μετέπειτα πρωταθλητή!

Για ολόκληρο το ενενηντάλεπτο ο ΠΑΟΚ σφυροκοπούσε ανελέητα και είναι πραγματικά άξιο απορίας πως η ομάδα της Μουνιχίας τη γλίτωσε με 2-0 στην πλάτη της! Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο τερματοφύλακάς μας (Σαββουλίδης) ήρθε σε επαφή με την μπάλα μόλις μία φορά, ενώ σε ολόκληρο το ματς οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο σε μία περίπτωση, δύο λεπτά πριν το τέλος! Οι ακριβοπληρωμένες βεντέτες του γάβρου κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο, από τους παθιασμένους (και βάλε) παίκτες του Νίκου Πάγκαλου!

Σκόρερ της μεγάλης νίκης μας ο Αφεντουλίδης στο 9' και στο 72'. Το πρώτο γκολ προήλθε από εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ και το δεύτερο με ψηλοκρεμαστό σουτ. Ενδιάμεσα, οι βολίδες των Βασιλειάδη και Χαραλαμπίδη (τέσσερις τον αριθμό) από καθαρή ατυχία δεν κατέληξαν στα δίχτυα του Φρονιμίδη, ώστε να πάρει το σκορ του παιχνιδιού την πραγματική διάστασή του...

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ αλλά και του γηπέδου ο εξωπραγματικός Αφεντουλίδης, τον ακολούθησαν σε απόδοση όλοι οι συμπαίκτες του χωρίς να υστερήσει κανείς (δεν είναι κλισέ η φράση!)

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η διοίκηση του ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τον κόσμο για την ογκώδη παρουσία του αλλά και την υποδειγματική του στάση, απέναντι σε ένα σύλλογο που με την προκλητική συμπεριφορά του, είχε ανεβάσει τη μεταξύ μας  έχθρα στο απόγειό της!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Θεφανίδης, Τάτσης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης

γάβρος: Φρονιμίδης, Πλέσσας, Ζαντέρογλου, Παυλίδης, Πολυχρονίου, Γκαϊτατζής, Αγανιάν, Βασιλείου, Σιδέρης, Γιούτσος, Λειβαδάς

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 4η θέση, με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη .

Το παιχνίδι της Τούμπας έχει τελειώσει και οι νικητές αποθεώνονται από τον κόσμο. Από τα αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι: Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σαββουλίδης, Θεοφανίδης, Τάτσης και Μουρατίδης, με τους  Σαββουλίδη, Θεοφανίδη, Τάτση να έχουν σηκώσει στα χέρια τον Νίκο Πάγκαλο!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...