Εντυπωσιακό ντόρτι στο Καυτανζόγλειο! (1971)

Μεγάλο σε έκταση διπλό πήρε σαν σήμερα στις 14/3/1971 ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στο Καυτανζόγλειο του Ηρακλή το ευρύ 0-4...
Εντυπωσιακό ντόρτι στο Καυτανζόγλειο! (1971)

Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, σε ένα κατάμεστο γήπεδο (32.340 τα εισιτήρια και αρκετοί τζαμπατζήδες!), με τον ΠΑΟΚ να παίζει παιχνίδι υπομονής και να δικαιώνεται στην επανάληψη, σκοράροντας και τα τέσσερα τέρματά του, δικαιώνοντας απόλυτα τον Σάνον, ο οποίος στο ημίχρονο είχε πει στους παίκτες μας: "Ο Ηρακλής ότι είχε να δώσει το έδωσε! Τώρα θα μπείτε στο γήπεδο και θα τους κερδίσετε"!

Και αυτό έκαναν, δικαιώνοντας τον προπονητή τους, τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του οποίου είχαν αρχίσει να φαίνονται ! Με παίκτες που έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα σε όλες τις φάσεις και με μια επίθεση φωτιά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν και μεγάλη τύχη για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Το σκορ άνοιξε στο 52' ο Ασλανίδης, όταν σε υπόδειξη έμμεσου, πήρε την μπαλιά του Κούδα και την μετέτρεψε σε γκολ!

Στο 70' ο Ασλανίδης μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Κούδα, αυτός με εκπληκτικό τακουνάκι γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Παρίδη που με δυνατό σουτ άφησε άγαλμα τον Δινόπουλο, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν βγει στην επίθεση μήπως και ισοφαρίσουν.  Στο 85' (με καθυστέρηση 4 λεπτών λόγω έντονων διαμαρτυριών) ο Ασλανίδης εκτέλεσε το πέναλτι (αρχική εικόνα) που κέρδισε ο Παρίδης και έγραψε το 0-3, για να κλείσει το σκορ στο 87' ο Σταυρίδης που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την μπαλιά του Κούδα και πάλι (3η ασίστ στο ματς!) και πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο του Ηρακλή!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο γειτονικό Καυτανζόγλειο, πανηγύρισε έξαλλα το μεγάλο σε έκταση διπλό απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν πάνω από εμάς στη βαθμολογία και πιο συγκεκριμένα στην 3η θέση!

Από πλευράς ΠΑΟΚ δεν υπήρχε παίκτης που να υστέρησε, αλλά οι Χατζηιωάννου, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Κούδας, Ασλανίδης, ήταν αυτοί που ξεχώρισαν περισσότερο! 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Δινόπουλος, Ζαφειρίδης, Θεοδοσιάδης (60' Ζαχαρόπουλος), Μπατάκης, Χαλιαμπάλιας, Σεντελίδης, Ματσουκατίδης, Νικολούδης, Οικονόμου, (26' Καφετζής), Αϊδινίου, Καλλιοτζής  

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Λάζος, Ασλανίδης, Μπέλλης, Κούδας, Σταυρίδης, Παρίδης (91' Κοντογιώργος)

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς

Δηλώσεις:

Μιχάλης Μπέλλης: "Ήταν ένα δώρο για τον γιο μου που γεννήθηκε την Πέμπτη".

Γιώργος Κούδας: "Ήμασταν θαυμάσιοι, κερδίσαμε δίκαια".

Αχιλλέας Ασλανίδης: "Παίξαμε περίφημα, στο πέναλτι ένιωθα πολύ ψύχραιμος".

Δημήτρης Παρίδης: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Ηρακλειδείς αμφισβήτησαν τα γκολ".

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες και ο τεχνικός του του ΠΑΟΚ επισκέφτηκαν τον Σταύρο Σαράφη που νοσηλευόταν στον "Κυανό Σταυρό"...

Στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι έγινε χαμός όταν τους ανακοινώθηκε πως το πριμ για τη νίκη από τις 5.000 δρχ θα πήγαινε στις 7.000!  

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...