Τον έλιωσε στο καμίνι (2011)

Γεμάτος ψυχή ο ΠΑΟΚ κέρδισε σαν σήμερα 13/3/2011 στην καυτή Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-1 (ανατρέποντας το 0-1) και σπάζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών...
Τον έλιωσε στο καμίνι (2011)

Tα είχε όλα το ματς. Μεγάλη ένταση, πάθος, ανατροπή του σκορ και κυρίως ΝΙΚΗ! Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος έχοντας τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια τον Κρέσιτς, Έττο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι στην άμυνα, Γκαρσία και Βιτόλο αμυντικά χαφ, Κουτσιανικούλη, Ίβιτς, Φωτάκη στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Μουσλίμοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά αλλά ο γάβρος ήταν αυτός που στο 12ο λεπτό -με τον Τζεμπούρ-στην πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή του Κρέσιτς, άνοιξε το σκορ μετά από λάθος του Πάμπλο Κοντρέρας στο χώρο του κέντρου (του έκλεψε τη μπάλα ο Ιμπαγάσα).

Στο 16΄μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δεύτερο γκολ αλλά ο Ζαϊρί μόνος του σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, υπό την πίεση του Γκαρσία.

Στη συνέχεια ΠΑΟΚ παροτρυνόμενος από τον κόσμο, προσπάθησε να πιέσει πιο πολύ τον Ολυμπιακό ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Η πίεση αυτή δε μεταφράστηκε σε ευκαιρίες, μιας και οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή του γάβρου. Δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τις πτέρυγες αφού τόσο ο Φωτάκης όσο και ο Κουτσιανικούλης είχαν πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι κι όλο το βάρος έπεφτε στους Ίβιτς και Γκαρσία.

Ήταν ολοφάνερο πως ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αφού ουσιαστικά η ομάδα σε όλο το πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Πάρντο. Ο θρήνος έχοντας το σκορ υπέρ του αρκέστηκε σε παιχνίδι σκοπιμότητας και σε κάποιες καθυστερήσεις προκειμένου να ροκανίσει το χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη φάση του 16ου λεπτού δεν ξαναπλησίασε την περιοχή μας, μέχρι το 44". Σε εκείνο το σημείο ο ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά και ο Τζεμπούρ έχασε πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει από κοντά αλλά σαν από μηχανής θεός ο Σαβίνι έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ ο Κρέσιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Πάρντο έδιωξε λανθασμένα προ του Κουτσιανικούλη, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα και ισοφάρισε το παχνίδι μέσα σε πανδαιμόνιο.

O ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 47΄άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Έττο που μετά από μπαλιά του Ίβιτς έπιασε έναν κεραυνό αλλά η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών του Πάρντο.

Στο 50΄ο Μούσλι μπαίνει μόνος στην περιοχή πλασάρει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

Στο 68΄ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι (επιτέλους!!!!!!!!!) σε ανατροπή του Βιεϊρίνια από τον Παπαδόπουλο. Ο "πάμε παικταρά μου" αφού το σκέφτηκε λίγο, τελικά το έδωσε. Εκτελεστής ο Βίκτωρ Βιτόλο και 2-1, μέσα σε χαμό!!!!!!

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Κωνσταντινέας σφύριζε φάουλ σε κάθε άγγιγμα σε παίκτη του γάβρου προκαλώντας και εκνευρίζοντας τους πάντες. Το παιχνίδι έγινε σκληρό ο ολυμπιακός προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση αλλά ήταν η σειρά του πέσει πάνω στη σφιχτή αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ που λειτουργούσε άψογα και ουσιαστικά δεν επέτρεψε τους φιλοξενούμενους να απειλήσουν.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες και τον κόσμο να πανηγυρίζουν μια νίκη επί του υπερόπτη θρήνου που ένιωσε για φορά ακόμα ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΡΑΣ... Ικανοποιημένος θα πρέπει να είναι και ο προπονητής του γάβρου, αφού επιτέλους είδε παίκτη της ομάδας του να σκοράρει στην Τούμπα, μετά από τρία άσφαιρα παιχνίδια!!!

Στην επανάληψη είδαμε τον ΠΑΟΚ που όλοι μας γουστάρουμε να βλέπουμε, ένας ΠΑΟΚ νικητής που έβγαλε στο γήπεδο ψυχή και έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα ενόψει της ρεβάνς του κυπέλλου.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι στο video που ακολουθεί ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, (80΄Τσουκαλάς) Φωτάκης (58΄ Βιεϊρίνια), Κουτσινικούλης (68΄Σαλπιγγίδης), Μουσλίμοβιτς.

γάβρος: Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Αβρ.Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ντουντού (63 Φουστέρ), Μοντεστό, Ιμπαγάσα (73΄ Πάντελιτς), Ρόμενταλ (73 Ουρτάδο), Ζαϊρί, Τζεμπούρ.

.............................................................

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

O προπονητής του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος, με δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε πως η εικόνα που έδειξε η ομάδα στο 2ο ημίχρονο είναι η πραγματική και τόνισε πως τώρα η ομάδα θα τα δώσει όλα για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το παιχνίδι είναι το 10ο που δίνουμε κάθε τρεις μέρες. Τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους για τη νίκη. Τώρα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στον αγώνα της Τετάρτης με την αεκ. Είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση".

Για το 1ο ημίχρονο του σημερινού παιχνιδιού, είπε: "Ξεκινήσαμε καλά. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά μετά ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και έκανε ευκαιρίες".

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, σημείωσε: "Το γήπεδο θα γίνει καλύτερο ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες".

Για τη νίκη, δήλωσε: "Δείξαμε τι ομάδα είμαστε".

Για την απόδοση του Κουτσιανικούλη, είπε: "Πιστεύω ότι κερδίσαμε ένα παίκτη. Ήταν πολύ εύκολο για εμένα να του έδινα πιο νωρίς ευκαιρίες. Προσπάθησε πολύ, κάναμε και συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή και τώρα δείχνει την πραγματική του εικόνα. Θα είναι πολύ καλύτερος στη συνέχεια. Το πιστεύω αυτό".

Για την εκτέλεση του πέναλτι από τον Βιτόλο, υποστήριξε: "Ο Βιτόλο με τον Σαλπιγγίδη είναι οι παίκτες που χτυπάνε τα πέναλτι. Εκτελεί πολλά στην προπόνηση και το απέδειξε με το θάρρος που έδειξε κατά την εκτέλεση. Το γκολ αυτό θα τον βοηθήσει πολύ να επανακάμψει και να γίνει καλύτερος".

Για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό, είπε: "Είναι στενάχωρο. Από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο τα ίδια συζητάμε. Έγινα προπονητής και τίποτα δεν άλλαξε".

Για το γεγονός ότι ξεκούρασε κάποιους παίκτες, υποστήριξε: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και πολύ χαρούμενος. Αν λείπουν κάποιοι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές υπάρχει πρόβλημα. Στο rotation δεν μπορείς να αλλάξεις 7-8 παίκτες, διότι πρέπει να διατηρεί η ομάδα τα χαρακτηριστικά της".

Για τη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ, τόνισε: "Ήμουν μακριά από τη φάση. Ας ανατρέξει όποιος θέλει στη λίστα με τα κερδισμένα πέναλτι και θα δει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος στη λίστα".

...............................................................

Ο σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης Βασίλης Κουτσιανικούλης,παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως η σημερινή νίκη είχε μεγάλη σημασία για τη συνέχεια.

"Μετράει μόνο η νίκη, ήταν πολύ σημαντική. Είναι αλήθεια ότι προσπάθησε όλη η ομάδα για να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία. Πλέον, κοιτάμε μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης με την αεκ".

..............................................................

Ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού για τη νίκη επί του ολυμπιακού και τη ρεβάνς του για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου απέναντι στην αεκ.

"Δεν ανήσυχα καθόλου στο πρώτο ημίχρονο γιατί ξέρω την αξία των συμπαικτών μου. Καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ και να πάρουμε τρεις σημαντικούς βαθμούς. Ήταν ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε και απέναντι στην ΑΕΚ. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε στην έδρας μας, μπροστά στον κόσμο μας και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα".

Για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι ως αλλαγή, είπε: "Αυτά τα 30 λεπτά που συμμετείχα με βοήθησαν πολύ μετά τον τραυματισμό μου και θα δουλέψω σκληρά για να είμαι έτοιμος και για το παιχνίδι της Τετάρτης. Όπως οι φίλαθλοι έτσι και οι παίκτες θέλουμε πάρα πολύ αυτό το Κύπελλο. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζουμε αυτό το τρόπαιο".

...............................................................

Ο Βιτόλο που ανακηρύχθηκε MVP του αγώνα με μία ψήφο διαφορά από τον Κουτσιανικούλη, δήλωσε για το παιχνίδι:

"Πιστεύω ότι όσοι είδαν το παιχνίδι είμαστε εμείς οι δίκαιοι νικητές. Κάναμε την ανατροπή και η ομάδα έδειξε την δύναμη που έχει και την νοοτροπία που υπάρχει. Είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή για το πέναλτι που εκτέλεσα και έκανα ότι έπρεπε, δηλαδή να πετύχω το γκολ. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να νικήσει όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνει και απέναντι στην ΑΕΚ.Π ρέπει να κάνουμε τα πάντα και το ευχόμαστε όλοι μας όπως και ο κόσμος να πάρουμε την πρόκριση".

...............................................................

Mια Τούμπα βγαλμένη από τα παλιά ζήσαμε εκείνο το κυριακάτικο βράδυ στο παιχνίδι με τον "έφηβο"... Μια Τούμπα που με τον παλμό και το πάθος της, έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών μας ώστε να φτάσουν στην τελική ανατροπή και στη μεγάλη νίκη...

Ο δωδέκατος παίκτης λοιπόν ήταν και πάλι εκεί εκεί ! Πάρτε μια γεύση από την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Ναό, στα videos που ακολουθούν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...