Συνέχισε την πολυετή παράδοση! (1984)

Για την 24η αγωνιστική της περιόδου 1983-1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον ηρακλή...
Συνέχισε την πολυετή παράδοση! (1984)

Οι τυπικά γηπεδούχοι εκείνη τη σεζόν έκαναν όνειρα για την υπέρβαση, καθώς πριν το μεταξύ μας παιχνίδι βρισκόταν μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο βάζελο. Στο γήπεδο βρισκόταν περίπου 35.000 θεατές (31.091 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με γκολ του Γιώργου Κωστίκου από τα 11 μέτρα, ένα σουτ φωτοβολίδα στο κέντρο της εστίας, όπως άλλωστε συνήθιζε να εκτελεί τα πέναλτι ο Κατερινιώτης φορ! 

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του ηρακλή εκείνη τη σεζόν, με τους οπαδούς του όμως φεύγοντας από το γήπεδο να σκέφτονται πως για 16η συνεχόμενη φορά δεν κατάφεραν να γευτούν τη χαρά μιας νίκης απέναντι στην μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, αν και είχαν ένα αξιόμαχο ρόστερ και έκαναν καλή πορεία εκείνη τη χρονιά! Η τελευταία φορά που είχαν δει το χρώμα της νίκης ήταν τη σεζόν 1968-1969 (3-1)...

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 58' όταν ο Φοιρός ανέτρεψε τον Αλεξανδρίδη που ετοιμαζόταν να σκοράρει σε κενή εστία, ο Βουτσαράς έδειξε την άσπρη βούλα, παρά την αντίδραση του βοηθού (!), με τον οποίον συνομίλησε εμμένοντας (σωστά) στην αρχική του απόφαση.    

Ο ηρακλής είχε μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς να βγάλει επικίνδυνες φάσεις, ο ΠΑΟΚ όμως ήταν από την αρχή πιο δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και γενικά πιο αποφασιστικός στο παιχνίδι! Μοιραίος για τον ΠΑΟΚ θα ήταν ο Κωστίκος αν η ομάδα δεν έπαιρνε τη νίκη, καθώς πέταξε στα σκουπίδια τις εξιαρετικές ευκαιρίες που του έδωσαν στο πιάτο οι συμπαίκτες του!

Οι γηπεδούχοι όταν είδαν πως δεν υπάρχει τρόπος να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνά μας, το έριξαν στα μακροβούτια και ας είχαμε ακόμη μήνα Μάρτιο, με τον Βουτσαρά να τους παίρνει χαμπάρι και να μην τους κάνει τη χάρη!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Αλαβάντας, Τσουρέλας, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι...

Δείτε στο video που ακολουθεί τη φάση που υποδείχθηκε το πέναλτι και την εκτέλεσή του...

Οι συνθέσεις:

ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Μαυρίδης, Ορφανίδης, Ξανθόπουλος, Φοιρός, Κωφίδης, Παπαδόπουλος (46' Αδάμου), Παπαϊωάννου, Μιτόσεβιτς, Χατζηπαναγής, Ζήφκας (79' Βρυνιός)

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος (82' Σίγγας), Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Ψαρράς, Δαμανάκης, Κωστίκος

* Στην αρχική photo διακρίνονται όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-1984.

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Ο Ούγγρος τεχνικός έφυγε από τη Θεσσαλονίκη στα τέλη Μαΐου χωρίς να χαιρετήσει κανέναν (!), χωρίς να έχει δημιουργήσει ούτε μια φιλία! Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία για τους Γιώργο Κούδα - Μπλάντεν Φούρτουλα - Νέτο Γκουερίνο!

* Εκείνο το Σαββατοκύριακο η ομάδα μπάσκετ διέλυσε την αντίστοιχη του ηρακλή με 105-55 (!), με τους Αλεξανδρή, προδότη, Κατσούλη, Πολίτη Σταυρόπουλο να έχουν διψήφια νούμερα... 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...