Όταν οι Ζε Ελίας - Καρεμπέ δίδαξαν ήθος! (2003)

Σαν σήμερα στις 23/2/2003, ο ΠΑΟΚ για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον γάβρο...
Όταν οι Ζε Ελίας - Καρεμπέ δίδαξαν ήθος! (2003)

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης, καθώς εκείνη την εποχή κατασκευαζόταν το καινούριο στάδιο Καραϊσκάκη, μια ευγενική προσφορά της Πολιτείας στο χαϊδεμένο παιδί της! Ο ΠΑΟΚ -πριν ξεκινήσει η 20ή αγωνιστική- με 39 βαθμούς ήταν στην 3η θέση, ο γάβρος με 42 στη 2η και προπορευόταν ο βάζελος με 44... Δυναμικό παρόν έδωσαν στις εξέδρες 1.500 οπαδοί του ΠΑΟΚ, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα...

Ο αγώνας ήταν γκραν γκινιόλ, ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε με 4-5-1, αλλά είδε μόλις στο 4' τον Ζε Ελίας να κάνει το 1-0 και στο 17' τον Τζόρτζεβιτς να διπλασιάζει τα γκολ των αντιπάλων μας με απευθείας εκτέλεση φάουλ (οριζόντιο δοκάρι και πιθανότατα μέσα παρά την προσπάθεια του Τοχούρογλου να απομακρύνει).

Στο 27ο λεπτό ο Καφές με ωραίο τακουνάκι μείωσε σε 2-1, βάζοντας πάλι τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Προηγήθηκε εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη, κεφαλιά του Κουκιέλκα και ο Καφές από κοντά μείωσε με όμορφο τρόπο.  Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πέρασε στο ματς στο 30' τον Φουτσίνι στη θέση του Νάστου και με την έναρξη της επανάληψης μπήκε ο Γιασεμή στη θέση του Κούτση, μια κίνηση μεγάλου ρίσκου!

Στο επόμενο λεπτό (31') ο παίκτης που άκουγε στο όνομα Ζε Ελίας, έκανε δολοφονικό τάκλιν από πίσω στον Οκκά (αρχική photo), αλλά το κοράκι έκλεισε τα μάτια και τον άφησε στο παιχνίδι, δείχνοντας απλά την κίτρινη, όπως και στον Γεωργιάδη για ... διαμαρτυρία! Μιλάμε για απόφαση έκτρωμα, που σήκωσε τις επόμενες ώρες/μέρες, θύελλα αντιδράσεων σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα! Ο παίκτης του γάβου ήταν όχι μόνο για κόκκινη, αλλά για ... φυλακή! 

Στο 50' ο Ζιοβάνι έκανε το 3-1 και στο επόμενο λεπτό ο Χούτος το 4-1. Επτά λεπτά αργότερα ο Καφές με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 4-2 και ο ίδιος στο 63' σημείωσε χατ τρικ σε μια περιπετειώδη φάση. Σέντρα του Μάρκου, κεφαλιά του Γιασεμή στο οριζόντιο δοκάρι και ο Καφές με νέα κεφαλιά μείωσε ακόμη περισσότερο...

Στο 70' ο διαιτητής Φινοκαλιώτης αντικαταστάθηκε (προφανώς πιάσανε τόπο οι κατάρες μας!) λόγω τραυματισμού, από τον 4ο (Τακίδης), ο οποίος φρόντισε στο διάστημα που σφύριξε να αφήσει το στίγμα του! Στο 85' είδε πέναλτι σε πέσιμο - μαΐμού του Τζόρτζεβιτς, το πέναλτι το εκτέλεσε ο "υποτιθέμενος παθών", αλλά ο Τοχούρογλου απέκρουσε, πέφτοντας εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία...

Δύο λεπτά αργότερα ο πολύς Καρεμπέ, δίδαξε ήθος σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα! Αφού χτύπησε εν ψυχρώ με κεφαλιά τον Οκκά, στη συνέχεια προκαλούσε τους πάντες χτυπώντας μάλιστα με μπουνιά τον Καφέ, την ώρα που ο Τακίδης, τον έστελνε στα αποδυτήρια! Ο Καρεμπέ τιμωρήθηκε για όλα αυτά με τρεις αγωνιστικές (!!!) αντί για τις διπλάσιες! 

Δείτε φάσεις από το ματς και εστιάστε στο 2:36 (μαρκάρισμα Ζε Ελίας και βλαχομαγκιές Ανατολάκη), στο 7:00 το μαϊμού πέναλτι που έδωσε ο Τακίδης  και στο 7:18 το σόου του τότε άντρα της Αντριάνας Σκλεναρίκοβα, που έδειξε το ποιον του, το οποίο επιμελώς έκρυβε πίσω από το συμπαθές προσωπείο του!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Καραμπέ, Ζε Ελίας (60' Ζέτερμπεργκ), Γιανακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι (84' Καστίγιο), Χούτος (82' Οφορίκουε)

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Νάστος (30' Φουτσίνι), Καραδήμος, Κούτσης (46' Γιασεμή), Χασιώτης, Μάρκος, Κουκέλκα, Καφές, Γεωργιάδης, Σπάσιτς (73' Κουτσόπουλος), Οκκάς   

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 2002-2003, με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και την επόμενη), τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας σε 30 ματς, 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες. Συγκέντρωσε 53 βαθμούς με τέρματα 59-38

* Στο τέλος εκείνης της περιόδου ο Δικέφαλος κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο (ως σήμερα), το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας στον τελικό του παπαναστασιακού με 1-0 (Γεωργιάδης)

Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη:

"Έγινε ένα πολύ καλό ματς και από τις δύο ομάδες. Πολύ καλός αγώνας για τον κόσμο αλλά άσχημος για τους προπονητές. Τα είχε όλα το ματς, αλλά δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από την άμυνά μας. Ήμασταν απείθαρχοι με αποτέλεσμα να δεχτούμε τέσσερα γκολ και ο ολυμπιακός να έχει κι άλλες ευκαιρίες. Το θετικό είναι ότι παρότι η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ με 4-1, βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να παλέψει ακόμη και για τη νίκη. Δεν είμαι ευχαριστημένος πάντως. Γυρίσαμε πολλούς μήνες πίσω. Με προβληματίζει αυτό το γεγονός. Θα παίξουμε πάλι με τον ίδιο αντίπαλο και αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό για το Κύπελλο, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που παίξαμε σήμερα"

Για τη συμπεριφορά του Καρεμπέ, σχολίασε: "Είναι απαράδεκτο! Όχι μόνο χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλό του, αλλά συνέχισε να χτυπάει όποιον έβρισκε μπροστά του στη συνέχεια. Δεν έχει δικαιολογία για την κλάση του. Απαγορεύεται να κάνει τέτοια πράγματα για πολλούς λόγους. Είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Όπως απαράδεκτη ήταν και η ενέργεια του Ζε Ελίας που έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα. Δεν στέκομαι στους διαιτητές, πήγαν καλά (;;;). Απαγορεύεται οι παίκτες να κάνουν τέτοια πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κάνουν ζημιά στους εαυτούς τους, στο ποδόσφαιρο, σε όλους μας. Αυτά είναι αλήθειες και το ξέρουμε όλοι"

Γιώργος Κούτσης: "Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε σε ένα πολύ καθοριστικό ματς. Η αμυντική λειτουργία δεν ήταν αυτή που έπρεπε με αποτέλεσμα να δεχτούμε τέσσερα γκολ. Είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα ως το τέλος"

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...