Δεν το πίστεψε μετά το γκολ... (vids - pics)

Σαν σήμερα στις 17/2/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη φάση των "32" του Europa League...
Δεν το πίστεψε μετά το γκολ... (vids - pics)

Αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, το γκολ των Ρώσων στο 29' καταρράκωσε τη ψυχολογία της ομάδας που ξέχασε τον καλό της εαυτό τον οποίον μάς έδειξε στα ματς της φάσης των ομίλων και έχασε τελικά με 0-1.

Η ρώσικη ομάδα ήταν πολύ διαβασμένη και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε περίοδο προετοιμασίας έδειξε δείγματα μιας καλής και σοβαρής ομάδας ... Μην ξεχνάμε ότι παρατάχτηκε και με κάποιες απουσίες τις οποίες όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε με αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση.

Μεγάλο το ρίσκο που πήρε ο Μάκης Χάβος βάζοντας από την αρχή τον Βιτόλο και χρησιμοποιώντας στα δεξιά του κέντρου τον Τσουκαλά, μια θέση που ο νεαρός όπως αποδείχτηκε δεν μπορούσε να παίξει. Αυτό το ανακάτεμα της τράπουλας την τελευταία στιγμή δε βοήθησε την ομάδα καθώς πλέον είχε ολοφάνερες αδυναμίες σε δύο θέσεις των χαφ, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κυριαρχήσουν στο νευραλγικό αυτό χώρο!

Το κενό ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και στον μοναδικό προωθημένο κυνηγό ήταν πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα αυτός να μοιάζει ολότελα απομονωμένος. Ο "Δικέφαλος" πάντως μπήκε δυνατά στο γήπεδο και στο πρώτο 20λεπτο έκλεισε τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ δημιουργώντας μάλιστα ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα προσπάθησε να σκοράρει και θα μπορούσε να τα καταφέρει αν οι προσπάθειες των Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια (δυνατή εκτέλεση φάουλ) έβρισκαν στόχο. Μετά το 20΄όμως η ΤΣΣΚΑ κυκλοφόρησε την μπάλα και άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική δείχνοντας μέρος των δυνατοτήτων της.

Στο γρήγορο παιχνίδι των Ρώσων ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει έχοντας μάλιστα βασικά του εργαλεία σε κακή μέρα. Λίνο, Ίβιτς και Βιτόλο (εμφανώς ανέτοιμος) ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, κάτι που ήταν αρκετό να γείρει η πλάστιγγα προς την μεριά των Ρώσων. Οι παίκτες του Σλούτσκι έβγαλαν φάσεις και αν δεν υπήρχε ο πολύ καλός Χαλκιάς ίσως η υπόθεση πρόκριση να ήταν τελειωμένη από εκείνο το παιχνίδι.

Στο 29' πάντως ο τερματοφύλακας του "Δικεφάλου" νικήθηκε από τον Νέτσιντ όταν ο επιθετικός της ΤΣΣΚΑ με κοντινό πλασέ τον νίκησε και έφερε την απογοήτευση στην Τούμπα... Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν είδαμε ουσιαστικά καμία αντίδραση από τους παίκτες μας, που έδειχναν ολοφάνερα χωρίς ψυχικά αποθέματα, αλλά και δυνάμεις να ανατρέψουν το σκηνικό.

Με την έναρξη της επανάληψης είχαμε την αναγκαστική αλλαγή του Χαλκιά που τραυματίστηκε... Τονίζουμε πάντως την πολύ καλή παρουσία του, όσο αγωνίστηκε. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να φέρει το σκορ στα ίσα. Στα πρώτα λεπτά ο «Δικέφαλος» πίεσε και πάλι αλλά η ΤΣΣΚΑ ξαναπήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, καθώς η αδυναμία της ομάδας να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητική ήταν οφθαλμοφανέστατη. Στα τελευταία λεπτά και με την είσοδο του Αθανασιάδη αντί του Ίβιτς, ο Δικέφαλος έγινε πιο κινητικός και θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις με τον Ελ Ζαρ. Ο Μαροκινός στην πρώτη αστόχησε και στη δεύτερη τον σταμάτησε ο Ακινφέεφ.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε σε πέντε βράδια, στην παγωμένη Μόσχα να βρει τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το σε βάρος του σκορ. Σίγουρα ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο αλλά όπως θα θυμηθούμε τις επόμενες μέρες πούλησε πολύ ακριβά το τομάρι του, με τους παίκτες μας να αποδεικνύουν για μια φορά ακόμη πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα...


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο (58' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (70' Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Ναμπάπκιν, Σενίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τσάουνα (66' Αλντόνιν), Τόσιτς (90'+2 Αλεξέι Μπερεζούτσκι), Ντουμπιά (85' Τζαγκόεφ), Νέτσιντ.

Δηλώσεις ...

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Μάκης Χάβος υποστήριξε πως η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει, ενώ σε ερωτήσεις που δέχθηκε για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, υπεραμύνθηκε των επιλογών του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάκης Χάβος:

"Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά, ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά που επιβάλλαμε τον ρυθμό μας, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Σε μια ανύποπτη φάση οι αντίπαλοι πέτυχαν το γκολ και εμείς πέσαμε ψυχολογικά.Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι, χάσαμε μια καλή ευκαιρία με τον Ελ Ζαρ αλλά δεν καταφέραμε τίποτα καλύτερο. Πάντως, τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια".

Για την επιλογή της αρχικής ενδεκάδας και την τοποθέτηση του Τσουκαλά στα δεξιά, τόνισε: "Μετά το παιχνίδι όλοι έχουν την άποψή τους. Εγώ θεώρησα ότι αυτή η ομάδα έπρεπε να ξεκινήσει".

Για τη χρησιμοποίηση του Βιτόλο, είπε: "Στο Ζάγκρεμπ ήταν με σπασμένο μηνίσκο και σήμερα το πόδι του ήταν υγιές. Ένας παίκτης με την εμπειρία του Βιτόλο έπρεπε να παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ".

Για το τελικό αποτέλεσμα, δήλωσε: "Θα ήταν καλό να κερδίζαμε σήμερα και ακόμη καλύτερο να μη δεχόμασταν γκολ. Πάντως δε χάθηκε τίποτα ακόμη. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι του ταιριάζουν τα δύσκολα. Έχει τελειώσει μόνο το πρώτο ημίχρονο".

Για την αντικατάσταση του Χαλκιά: "Ο Χαλκιάς προπονήθηκε την Τρίτη. Είχαμε το ΟΚ από τον παίκτη και τον γιατρό για να αγωνιστεί. Στο ημίχρονο ο παίκτης ζήτησε αλλαγή".

..............................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού και τόνισε πως η ομάδα, μετά το 0-1, θα πάει στη Ρωσία για να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ήττα από τους Ρώσους, δήλωσε: "Δεν είναι ότι καλύτερο να χάνεις στην έδρα σου. Παίξαμε καλά στην αρχή, όμως δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια. Είχαμε απέναντι μας μία πολύ καλή ομάδα. Δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα πάμε στη Ρωσία για να τα δώσουμε όλα".

Για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, υποστήριξε: "Έχουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι σήμερα ήταν άσχημη η εμφάνιση, αλλά, δεν μπορέσαμε να αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Θα πάμε στη Ρωσία για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε".

Για το αν έχει ελπίδες ο ΠΑΟΚ μετά το 0-1, τόνισε: "Στο ποδόσφαιρο όλα ανατρέπονται. Σήμερα ήταν καλύτερη η ΤΣΣΚΑ, αλλά, όλα είναι πιθανά, ποδόσφαιρο είναι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

..............................................................

O Μίροσλαβ Σνάουτσνερ δε μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την αντίδραση που είχε η ομάδα μετα το 0-1, σημειώνοντας παράλληλα πως οι Ρώσοι διαθέτουν μια πάρα πολύ καλή ομάδα .

"Όπως είδατε όλοι χάσαμε από μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα πάμε όμως στο δεύτερο παιχνίδι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια και της τύχης θα έχουμε κάποια ευκαιρία. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Για 25 λεπτά παίξαμε καλά και κάναμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Μετά η ΤΣΣΚΑ πέτυχε το γκολ και από εκείνη τη στιγμή χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Η ομάδα έπεσε ψυχολογικά, γυρίσαμε πίσω, η ΤΣΣΚΑ πήρε την κατοχή της μπάλας και όλα έγιναν πολύ δύσκολα".

..............................................................

Εμφανώς στενοχωρημένος παρουσιάστηκε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο ο Βιτόλο, τονίζοντας πως η ομάδα θα πάει στη Ρωσία για να δώσει τα πάντα για την πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού:

"Είμαι στενοχωρημένος για το αποτέλεσμα. Δεν παίξαμε όπως παίζουμε συνήθως στην έδρα μας. Αν κάναμε το παιχνίδι μας στην Τούμπα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά".

Για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, τόνισε: "Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και κατάφερα να παίξω σήμερα. Θα δουλέψω ακόμα περισσότερο για να φτάσω στο 100% και να είμαι απόλυτα έτοιμος".

Για την υπόθεση πρόκριση, δήλωσε: "Έχουμε κερδίσει μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε. Θα πάμε να βάλουμε ένα γκολ και να υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα τα καταφέρει".

..............................................................

Δείτε στα videos που ακολουθούν στιγμές από την ατμόσφαιρα της Τούμπας και photos από το παιχνίδι...

{gallery}2011/EuropeLeague/PaokVsCska/game{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...