Ισοπέδωσε τον συμπολίτη με πεντάρα! (1975)

Ένας εντυπωσιακός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός ΠΑΟΚ, διέλυσε σαν σήμερα στις 16/2/1975 στην Τούμπα τον παπαναστασιακό με το εκκωφαντικό 5-0...
Ισοπέδωσε τον συμπολίτη με πεντάρα! (1975)

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ο Δικέφαλος χωρίς να δείξει οίκτο ισοπέδωσε την ομάδα ασανσέρ της συνοικίας, με το ευρύ 5-0 παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έθελξε τις χιλιάδες των θεατών!

Με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του ο Δικέφαλος πάτησε τον συμπολίτη αποδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά παράλληλα έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως στη Θεσσαλονίκη φτιάχνεται μια ομαδάρα, η οποία την επόμενη σεζόν σήκωσε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Πειθαρχημένοι, γρήγοροι και αποτελεσματικοί οι παίκτες μας, έφεραν μεγάλο ενθουσιασμό και αποθεώθηκαν στην κατάμεστη Τούμπα σκοράροντας στο 23' με τον Παρίδη, διπλασίασε τα γκολ στο 28' με τον Κούδα, στο 52' ο ίδιος έγραψε το 3-0, στο 56' ο Τσιλιγκιρίδης το 4-0 και στο 87' ο Σαράφης, το τελικό 5-0 (photo που ακολουθούν)...

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Κούδας, στον οποίο ο τότε τεχνικός του παπαναστασιακού δεν έβαλε προσωπικό αντίπαλο και το πλήρωσε ακριβά καθώς λίγες ώρες αργότερα ... απολύθηκε. Διακρίθηκαν επίσης οι Φουντουκίδης, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Αναστασιάδης, Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης

αρης: Γάκης, Μπαλάφας, Ναλμπάντης, Βένος, Φοιρός, Δοάνης, Μπαλλής, Κούης, Ανανιάδης (61' Καπερνέκας), Πάλλας, Παστερνάκης (61' Χατζάρας)

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...