Πήραν βαθμό με σύμμαχο την ... τύχη!

Τον πρωτοπόρο βάζελο υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 14/2 στην Τούμπα, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...
Πήραν βαθμό με σύμμαχο την ... τύχη!

Η μετριότατη πορεία της ομάδας εκείνη τη σεζόν, έφερε στο γήπεδο μόλις 10.000 οπαδούς του Δικεφάλου (8.543 τα εισιτήρια) παρά τον καλό καιρό, αλλά όσοι έδωσαν το παρόν είδαν έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη σεζόν και να καθηλώνει τον βάζελο σε ρόλο θεατή! Οι αθηναϊκές φυλλάδες της εποχής έκαναν λόγο για "ιερό φανατισμό" των παικτών μας, των οποίων η μαχητικότητα (πάνταμέσα σε αθλητικά πλαίσια) ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστική!

Δυστυχώς εκείνη η εκπληκτική εμφάνιση δε συνοδεύτηκε από νίκη, καθώς οι ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία, ένα γεγονός που έφερε χαρά στα πρόσωπα των παικτών της αθηναϊκής ομάδας που γλίτωσαν την ήττα από ένα καπρίτσιο της τύχης και μόνο! Ο ΠΑΟΚ έχασε σωρεία ευκαιριών, την ώρα που ο τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας έσωσε τον βάζελο από την ήττα πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις, κάνοντας το καλύτερο ως τότε παιχνίδι της καριέρας του!!!

Η αρχή έγινε στο 9ο λεπτό, όταν απέκρουσε το πέναλτι (παραπάνω photo) που εκτέλεσε ο Γιαννέλος και το έδωσε ο Ελβετός διαιτητής Ζοζέφ Χάιμαν, όταν ο Παπουλίδης ανέτρεψε τον Χαραλαμπίδη. Στο 17' ο Αποστολίδης από ευνοϊκή θέση σούταρε άουτ, στο 27' ο Παπουλίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον εφορμούντα Λέανδρο, στο 48' ο Οικονομόπουλος έπεσε στα πόδια του Λέανδρου πριν αυτός τον εκτελέσει. Δέκα λεπτά αργότερα ο Νικολαΐδης έπιασε ένα τρομερό βολέ αλλά ο Οικονομόπουλος με βουτιά αυτοθυσίας απέκρουσε πολύ δύσκολα.

Στο 77' και πάλι ο Λέανδρος μπήκε σαν σίφουνας στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Καμάρας διώχνοντας σε κόρνερ, για να έρθει στο 85' ο Γιαννέλος να πιάσει ένα σουτ φωτοβολίδα, το οποίο και πάλι σταμάτησε ο ... Οικονομόπουλος. Σε όλο το διάστημα του 90λεπτου, ο βάζελος είχε 1-2 σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μουσελεμίδη...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Χαραλαμπίδης (μορφή του αγώνα!), Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Λέανδρος και Βαλσάμης, ενώ από τον βάζελο όλη η αμυντική του γραμμή εκτός του Καμάρα τον οποίον εξέθεσε πολλές φορές ο Λέανδρος...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Βαλσάμης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Αποστολίδης, Γιαννέλος, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Λέανδρος.

βάζελος: Οικονομόπουλος, Καμάρας, Παπουλίδης, Σούρπης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Δομάζος, Λουκανίδης, Παναγιωτίδης, Θεοφάνης, Γιαννακόπουλος.   

* Στην αρχική photo εικονίζεται ο Οικονομόπουλος να αποκρούει την κεφαλιά του Χαραλαμπίδη, με τον Παπουλίδη να βρίσκεται μπροστά του...

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33.

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...