Ανατροπή με τρεις καρφωτές κεφαλιές! (2002)

Για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2001 - 2002, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 27/1/2002, σε μια γεμάτη Τούμπα την πρωτοπόρο (ως τότε) αεκ...
Ανατροπή με τρεις καρφωτές κεφαλιές! (2002)

Ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε απέναντί του τον τότε τεχνικό της αθηναϊκής ομάδας Φερνάντο Σάντος, αλλά και παίκτες όπως ο Ζαγοράκης, ο Μαλαδένης, ο Λάκης και ο Ατματσίδης, οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε κάποια περίοδο της καριέρας τους... 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και αφού έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 3' με τον Τσιάρτα και τον Νικολαΐδη στο 8', είδαν την Τούμπα να σηκώνεται στο πόδι στο 18ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπορμπόκη από τα δεξιά, ο Οκκάς πήρε την κεφαλιά ο Γεωργιάδης πετάχτηκε στη μικρή περιοχή και με νέα καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ!

Η αεκ αντέδρασε, εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική μας λειτουργία και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 33' με κεφαλιά του Νικολαΐδη, πέντε λεπτά αργότερα προηγήθηκε μετά από ένα παιδικό λάθος μας στη μεσαία γραμμή, με την κατάληξη της φάσης να φέρνει το 1-2 από τον Λάκη!

Τρία λεπτά αργότερα, στο 41', σέντρα του Γεωργιάδη, καρφωτή κεφαλιά του Κατσιαμπή και ... 2-2, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. 

Το τελικό 3-2 ήρθε στο 74' με νέα καρφωτή κεφαλιά του Οκκά αυτήν τη φορά (αρχική photo), που αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του Παντελή Κωνσταντινίδη και έγραψε το 3-2, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από 23.000 θεατές (21.542 τα εισιτήρια).

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του εκείνη, μια από τις πολλές που ήρθε με ανατροπή επί της αεκ, έφτασε τους 25 βαθμούς, δύο λιγότερους από την αεκ και τρεις από τον γάβρο, έχοντας τον Μπάγεβιτς στον πάγκο του και μετρώντας μέχρι και την 13η αγωνιστική, 7 νίκες - 4 ισοπαλίες - 2 ήττες (3-1-0 το σύστημα βαθμολογίας).

Πουρλιοτόπουλος (δεν έφταιγε στα γκολ) και Γεωργιάδης ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στο ματς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Πουρλιοτόπουλος, Μπορμπόκης (33' Νάστος), Κατσιαπής, Καφές, Χασιώτης, Κούτσης, Καραδήμος, Γεωργιάδης (89' Σπάσιτς), Κωνσταντινίδης, Οκκάς, Γιασεμή (80' Κουλακιώτης)  

αεκ (Σάντος): Ατματσίδης, Γεωργέας (72' Φόλια), Φερούζεμ (46' Ξενίδης), Κωστένογλου, Ζήκος, Λάκης, Ζαγοράκης, Μαλαδένης (78' Ίβιτς), Τσιάρτας, Νικολαΐδης, Γκαμάρα

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Έγινε ένα καλό παιχνίδι, από τα καλύτερα ντέρμπι τα τελευταία δύο χρόνια που εγώ βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές, η αεκ δημιούργησε δύο αξιόλογες ευκαιρίες και μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ. Τα γκολ που δεχτήκαμε προήλθαν από δικά μας λάθη, ενώ αυτά που πετύχαμε τα είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο διατηρήσαμε την υπεροχή και κάναμε τις ευκαιρίες. Μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ με τους Γιασεμάκη και Κούτση, ώστε να εδραιώσουμε τη νίκη πιο γρήγορα. Κερδίσαμε δίκαια. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, γιατί παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να κερδίσουν. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που μας βοήθησε και πάλι σημαντικά, όπως άλλωστε κάνει πάντα!"

Γιώργος Κούτσης: "Έγινε ένα καλό παιχνίδι που αποτελεί διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Καταφέραμε να πάρουμε την πολύτιμη νίκη η οποία θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Σκεφτόμαστε τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με την αεκ, όπου στόχος μας είναι ένα θετικό αποτέλεσμα (ήττα με 2-1)"

Σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που έκανε δηλώσεις, ο Μπατατούδης είχε πει: "Έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι! Ευχαριστώ τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τον κόσμο! Συνεχίζουμε και σκεφτόμαστε τώρα το Κύπελλο"

* Στο 89' υπήρξε μια μικρή ένταση προς την πλευρά της 4α, όταν ο Τσιάρτας πήγε να εκτελέσει κόρνερ, αλλά μετά τη σύντομη διακοπή από τον Δούρο, το παιχνίδι ξανάρχισε και ολοκληρώθηκε χωρίς να συμβεί το παραμικρό ως τη λήξη του...

* Τη σεζόν 2001-2002, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τέρματα 55-45. Είχε σε 26 παιχνίδια (με 14 ομάδες έγινε το πρωτάθλημα), 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο κάθισε όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνολικά παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο για 77 παιχνίδια, από τα μέσα της σεζόν 1999-2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2002...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...