Η χαρά του γάβρου κράτησε ένα λεπτό! (vid)

Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν σήμερα στις 23/1/1972, εκτός έδρας τον γάβρο, μπροστά σε 40.000 θεατές ...
Η χαρά του γάβρου κράτησε ένα λεπτό! (vid)

Ο Δικέφαλος έπαιξε εξαιρετικά, ταλαιπωρώντας απίστευτα την ομάδα της Μουνιχίας, η οποία πήρε κεφάλι στο σκορ, στο 75ο λεπτό με κοντινό σουτ του Παμπουλή, μετά από απόκρουση του Σαββουλίδη σε κεφαλιά του Υβ Τριαντάφυλλου.

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις ένα ολόκληρο λεπτό! Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας, ο Αποστολίδης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της άμυνας των γηπεδούχων να απομακρύνουν και με σουτ έφερε το ματς στα ίσα, με την μπάλα να καταλήγει αργά και βασανιστικά στα δίχτυα, όπως άλλωστε αρμόζει στην ομάδα της Μουνιχίας.

Η αναμέτρηση ήταν μία από τις καλύτερες εκείνης της σεζόν, η μπάλα παιζόταν από τη μια περιοχή στην άλλη, με τους παίκτες του Λες Σάνον να δείχνουν μεγάλη αγωνιστική διάθεση και παρά το ότι ο διαιτητής ... Μίχας ανέχτηκε το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι του γάβρου που κλωτσούσαν εν ψυχρώ, είχαν καθαρό μυαλό και μεγάλη ωριμότητα στον τρόπο  παιχνιδιού τους!

Ο Σάνον διαβάζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι, άλλαξε στο 21' τον Ασλανίδη με τον Λάζο, βάζοντας τον τελευταίο πάνω στον δραστήριο Γιούτσο, ώστε να περιορίσει τη δραστηριότητα του παίκτη των γηπεδούχων.. Μια κίνηση που έφερε αποτελέσματα!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Μπέλλης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Αποστολίδης. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ (Αρβανιτάκης), μετά το ματς είχε δηλώσει: Ο πρώτο γύρος έκλεισε για τον ΠΑΟΚ με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το ματς ήταν δυνατό και το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο"

Οι συνθέσεις:

γάβρος: Καρυπίδης, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Συνετόπουλος, Αγγελής, Παπάς, Γιούτσος (54' Βασιλόπουλος), Δεληκάρης, Παμπουλής, Αργυρούδης, Τριαντάφυλλος

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Παρίδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης (21' Λάζος)  

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο βάζελος με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...