Από ήττα σε ήττα σε μια καταστροφική σεζόν!

Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, την επόμενη σεζόν πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!!!
Από ήττα σε ήττα σε μια καταστροφική σεζόν!

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα. Σαν σήμερα στις 12/1/1986, αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, εκεί όπου 6 μήνες νωρίτερα είχε στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας!

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, πραγματοποιώντας μια σχετικά καλή εμφάνιση, όμως έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1. Μια ήττα που τον έστειλε στην 13η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμο του Πανσερραϊκού και έναν μόλις βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τα καμπανάκια του κινδύνου να ακούγονται πολύ δυνατά πλέον στην Τούμπα!!! 

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Μπαρζόφ, ο Σίγγας κράτησε τον Μαυρίκη και ο Κολοκυθάς (γνωστός πεναλτάκιας!) δεν έχασε την ευκαιρία να στήσει την μπάλα στα 11 μέτρα (αρχική photo), από όπου ο Μπαρζόφ ευστόχησε, ανοίγοντας το σκορ! Η ομάδα στη συνέχεια ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της και στο 36' έφτασε στο 1-1 με κοντινή προβολή του Κωστίκου. Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη στο 73' με κεφαλιά του Μαυρίκη. Ο Κωστίκος στο 85', μετά από κόρνερ του Βασιλάκου, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 64' μπορούσε να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλάζοντας την ροή της αναμέτρησης! 

Βασιλάκος, Αλαβάντας, Ψαρράς οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ...  

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μανίκας, Μπέριος, Γραβάνης,  Κουτρόπουλος, Χαλκίδης, Εμβολιάδης (55' Αποσπόρης), Μαυρίκης, Τσιαντάκης, Μπαρζόφ, Λίμα, Καραμίχαλος (80' Γεωργόπουλος) 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης (80' Λιάκος), Πίττας (80' Ορφανός), Ψαρράς, Καρασαββίδης, Βασιλάκος, Κωστίκος 

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια)

* Tην ίδια μέρα (12/1/1986) η ομάδα μπάσκετ, γνώριζε ανέλπιστη ήττα στην Καισαριανή από τη νεοφώτιστη (παλιά μου τέχνη κόσκινο!) Νήαρ Ηστ με 61-60, ολοκληρώνοντας ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο! Μοιραίος για τον ΠΑΟΚ ο Νίκος Σταυρόπουλος, που ναι μεν έκανε ένα καλό παιχνίδι σημειώνοντας 13 πόντους με 3 τρίποντα, στο τέλος όμως της αναμέτρησης αστόχησε δις να δώσει στον Δικέφαλο τη νίκη!!! Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Καρατζουλίδης 3, Κορωναίος 12, Σταυρόπουλος 13 (3), Κατσούλης Ζαχαρίας 20, Μπακόπουλος 1, Σακελαρίου 3 (1), Κατσούλης Μάνθος 8, Χοτοκουρίδης, Κουματσιώτης    

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...