Η μέρα που ο Σπάσιτς "πάγωσε" τους γάβρους

Μεγάλο διπλό πήρε σαν σήμερα στις 11/1/2004, ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα από τον γάβρο, επικρατώντας με 1-2 στο ματς που έγινε στη Ριζούπολη!
Η μέρα που ο Σπάσιτς "πάγωσε" τους γάβρους

Ήταν τα χρόνια που η ομάδα του ελληνικού δημοσίου, αγωνιζόταν εκεί, μιας και το ... κράτος είχε εντάξει το Καραϊσκάκη στα ολυμπιακά έργα και φρόντιζε να το κάνει ... κυριολεκτικά καινούριο!!! Ήταν το πρώτο διπλό του Δικεφάλου επί του γάβρου μετά τη σεζόν 1988-1989 (0-1 Μπορμπόκης στο ΟΑΚΑ), ενδιάμεσα βέβαια υπήρξαν και ουκ ολίγες σφαγές, που θα τις θυμηθούμε ή τις θυμηθήκαμε ήδη στις ασπρόμαυρες ιστορίες!!!

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ είχε τον Άγγελος Αναστασιάδη στον πάγκο του σε μια χρονιά που η ομάδα τερμάτισε 3η, παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε εξαιρετικά καλοστημένος στο γήπεδο, έδωσε χώρο στον αντίπαλο (πρωτοπόρος στη βαθμολογία ο θρήνος του Κόκκαλη), αλλά ράμφιζε στις αντεπιθέσεις φωτιά, ρίχνοντας εύκολα τους γηπεδούχους σε μια καλοστημένη παγίδα!

Με μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του και με έναν εξαιρετικό Τοχούρογλου κάτω από τα δοκάρια, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εύκολα τις γιόμες των πλάγιων του θρήνου, αλλά στο 66' βρέθηκε πίσω στο σκορ με κοντινή κεφαλιά του Καστίγιο. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως έπεσε πολύ γέλιο με δύο ανύπαρκτα οφ σάιτ που υποδείχτηκαν οι Σαλπιγγίδης στο 12' και ο Γιασεμάκης στο 20', δύο υποδείξεις του βοηθού Τομαρά, 100% λανθασμένες, που στέρησαν από την ομάδα μας δύο μεγάλες φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα στο γκολ του γάβρου, καθώς δύο λεπτά μετά το 1-0, ο Γιασεμάκης από τα αριστερά απέφυγε τον Πάντο, έκοψε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη και αυτός από κοντά με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ελευθερόπουλο. Η ψυχρολουσία για τους γάβρους ολοκληρώθηκε στο 86'. Σέντρα από τα αριστερά και πάλι, ο Κουτσόπουλος αυτή τη φορά και ο Σπάσιτς με σουτ ολοκλήρωσε την ... κηδεία!  

Δείτε στο video που ακολουθεί στιγμιότυπα από το παιχνίδι και "απολαύστε" τους δύο εκφωνητές του καναλιού που κατάπιαν τη γλώσσα τους στο 1-2 του Σπάσιτς... 

Οι συνθέσεις:

γάβρος: Ελευθερόπουλος, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Βάλλας, Στολτίδης, Καρεμπέ (33' Καφές), Γεωργιάδης (57' Γεωργάτος), Τζοβάνι, Τζόρτζεβιτς. Κατσίγιο (75' Κούζμπα) 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Φουτσίνι, Κουτσόπουλος, Βόκολος, Χασιώτης, Κούτσης, Καρυπίδης, Βαγγελής (58' Κοντέων), Χάγκαν (80' Σπάσιτς), Σαλπιγγίδης (88' Γιαννιτσανάκης), Γιασεμάκης

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 2003-2004 τερμάτισε στην 3η θέση με 60 βαθμούς και τέρματα 47-27. Στα 30 ματς που έδωσε για το πρωτάθλημα, σημείωσε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, έχοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του.

Δηλώσεις Ανασστασιάδη μετά το διπλό: 

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κρίσιμο και για τις δυο ομάδες που έγινε σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο. Είχαμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά και από το α' μέρος καταφέραμε να κρατήσουμε τον ολυμπιακό μακριά από την περιοχή μας, ενώ μπορούσαμε στις κόντρα επιθέσεις να πετύχουμε κάποιο γκολ. Ήμασταν όμως λίγο φοβισμένοι. Στο β΄μέρος είπα στους παίκτες μου πως αν περάσει το πρώτο δεκαπεντάλεπτο χωρίς να δεχτούμε γκολ, το ματς θα γυρίσει υπέρ μας. Δεχτήκαμε στο 66' ένα χαζό γκολ, όμως βρήκαμε τη δύναμη να γυρίσουμε το παιχνίδι. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη αλλά τα κεφάλια πρέπει να μείνουν κάτω. Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς"

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ μπορεί τον τίτλο, απάντησε: "Μακάρι να συμβεί αυτό. Το πρωτάθλημα όμως έχει πολύ δρόμο και πολλά μπορούν να συμβούν. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα"

Όταν ρωτήθηκε αν ο κόσμος πρέπει να υποδεχτεί την ομάδα στο αεροδρόμιο, είπε: "Όχι δεν θέλω να γίνει αυτό, μπορεί να κερδίσαμε τον ολυμπιακό και να σπάσαμε μια μεγάλη παράδοση, αλλά μέχρι εκεί. Οι μεγάλες ομάδες δεν πανηγυρίζουν μετά από μια νίκη... Πανηγυρίζουν στο τέλος. Επτά χρόνια τώρα στο τέλος πανηγυρίζει ο ολυμπιακός"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...