Πρωτιά στον όμιλο με τη μαγκιά του! (2011)

Έχοντας πάρει δύο εβδομάδες νωρίτερα (στις 30/11/2011) το επικό διπλό στο White Hart Lane, o ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 15/12/2011 τη Rubin Kazan, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των ομίλων... 
Πρωτιά στον όμιλο με τη μαγκιά του! (2011)

Ο ΠΑΟΚ ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, καθώς είχε καπαρώσει την πρωτιά, όμως οι Ρώσοι καιγόταν για βαθμό ή βαθμούς ώστε να περάσουν σαν δεύτεροι, σε βάρος της Τότεναμ.

Ο Λάσλο Μπόλονι κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από το δοκάρια τον Γλύκο, στην άμυνα τους Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά, Έτο, αμυντικά χαφ ήταν οι Γκαρσία και Αρίας, στη μεσαία γραμμή οι Γεωργιάδης, Ίβιτς, Βιεϊρίνια και στην κορυφή ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Μόλις στο 13' ο Γεωργιάδης κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Ρώσου τερματοφύλακα (13'), το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια και από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, έχοντας κατοχή της μπάλας, πολύ καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη από τις πτέρυγες, με τους Ρώσους να μοιάζουν να τα 'χουν χαμένα και να περιορίζονται αναγκαστικά σε παθητικό παιχνίδι με διπλή ζώνη άμυνας.

{dailymotion}xn0c0t{/dailymotion}

Στην επανάληψη οι παίκτες της Rubin Kazan πέτυχαν την ισοφάριση στο 48' με γκολ του Βαλντές σε μια φάση που ολιγώρησε η άμυνά μας.

{dailymotion}xn0doq{/dailymotion}

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει το παιχνίδι και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ σε μια από τις ευκαιρίες που έχασε με τους Βιεϊρίνια, Γεωργιάδη και Φωτάκη προς το τέλος. Η νίκη ήταν στις προθέσεις και του Μπόλονι που πέρασε στο ματς τρεις βασικούς του παίκτες, σε μια προσπάθεια να πάρει ο Δικέφαλος το τρίποντο, όμως η ομάδα αρκέστηκε στο 1-1, σκορ που βόλεψε και τους Ρώσους, αφού πήραν την πρόκριση στους "32" σαν δεύτεροι.

Η Τούμπα ήταν ... Τούμπα, με τους 22.000 θεατές να στέκονται δυναμικά δίπλα στην ομάδα και στο τέλος να πανηγυρίζουν την πρωτιά... O ΠΑΟΚ κάνοντας μια καταπληκτική πορεία στη διοργάνωση, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον όμιλο παραμένοντας για 10 παιχνίδια αήττητος (μαζί με αυτά της προκριματικής φάσης) και δικαιολογημένα έκανε όνειρα για να προχωρήσει ακόμα μακρύτερα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Αρίας (83' Λαζάρ), Ίβιτς (80' Φωτάκης), Γεωργιάδης (73' Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Rubin Kazan:  Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Μάρτινς (61' Μπιστρόβ), Νέμοφ, Νομπόα, Βαλντέζ, Καλέσιν (14' Αρλάουσκις), Μπογκέτι, Καραντενίζ, Νάτχο, Σαρόνοφ.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

Ο Γιώργος Φωτάκης, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε σήμερα, δηλαδή την πρώτη θέση στον όμιλo...

Τα όσα είπε ο διεθνής μέσος του Δικεφάλου:

"Αυτό θέλαμε, δηλαδή να βγούμε πρώτοι και να περάσουμε στην επόμενη φάση το καταφέραμε. Τώρα περιμένουμε να δούμε ποια ομάδα θα μας τύχει. Προσωπικά δεν έχω προτίμηση. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Εμείς έχουμε δείξει πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην Ευρώπη. Θα περιμένουμε την κλήρωση. Δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά".

...............................................................

Χαρούμενος για την πρωτιά που πήρε ο ΠΑΟΚ στον όμιλο εμφανίστηκε ο Μπόλονι στις δηλώσεις του, αλλά το κυρίαρχο θέμα σε αυτές ήταν ότι εξακολουθεί να σκέφτεται την πρόταση που έχει από τη Σαουδική Αραβία...

Αρχικά αναφερόμενος στο παιχνίδι είπε: "Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, το χρονικό σημείο στο οποίο πετύχαμε το γκολ μας βοήθησε να κυριαρχήσουμε, όμως δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα να πετύχουμε και δεύτερο γκολ και να τελειώσουμε το ματς. Και όταν δεν καταφέρνεις να σκοράρεις το δεύτερο γκολ, το δέχεσαι από μια κόντρα... Όπως κι έγινε. Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, αλλά πήραμε την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος για τα παιδιά αφού δεν χάσαμε κανένα ματς. Ήταν μια πολύ καλή παρουσία σε δύσκολες συνθήκες. Εσείς αναφέρατε ότι ήταν όμιλος επιπέδου Τσάμπιονς Λινγκ και εμείς συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και τον επόμενο χρόνο. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες μου έδωσαν πάρα πολλά, επίσης πολλά έδωσε και ο κόσμος μας που μας ακολούθησε πολύ και τους λέω μπράβο και ευχαριστώ πολύ"

Και πρόσθεσε: "Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι πώς απέναντι σε ομάδες της ρωσικής σχολής (Ρούμπιν και Καρπάτι) πίστευα ότι θα έχουμε προβλήματα, αλλά είδατε ότι σε αυτά τα τέσσερα ματς, δεν αισθάνθηκα ότι προβληματιστήκαμε όσο θα μπορούσαν και με βάση τη διαφορά των ομάδων στα οικονομικά στοιχεία. Τώρα αφήνουμε πίσω μας αυτές τις εμπειρίες, αυτήν την ωραία περιπέτεια. Το πιο σημαντικό ματς είναι αυτό της Κυριακής όπου θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε"

Σε ερώτηση για το αν οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στην επανάληψη και στο κυριακάτικο ματς με την Δόξα, δήλωσε: "Δεν μπορώ να πω ότι μπήκαμε σκεφτόμενοι ότι έχουμε ένα ματς την Κυριακή. Η συγκέντρωση ήταν για το ματς αυτό. Ξέρω ότι οι Μακεδόνες είναι περήφανοι όπως και εγώ και θέλαμε να πάρουμε την πρωτιά"

Για την παρουσία του Γλύκου στην 11άδα ανέφερε: "Κάθε ομάδα ξέρετε ότι έχει έναν τερματοφύλακα στην ενδεκάδα. Εγώ ξέρω ότι έχω τρεις τερματοφύλακες που αξίζουν να φορούν την φανέλα με το νούμερο 1. Ήταν καλός, ήθελα να περάσει από εξετάσεις, το σκεφτόμουν καιρό και ήταν μια αρχή για να κερδίσει τη θέση του στην ομάδα"

Όσο για την κλήρωση της Νιόν, είπε: "Πρέπει να κοιτάμε βήμα, βήμα. Μπορεί να αισθάνεστε ότι θέλετε να γίνετε ο καλύτερος δημοσιογράφος στον κόσμο, ή εγώ ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, να κατακτήσω τα πάντα. Αλλά πρέπει να κρατώ τα πόδια μου στο έδαφος και να κοιτώ το κάθε βήμα ξεχωριστά"

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν δέχθηκε πρόταση από την ομάδα του Κατάρ και να τι απάντησε: "Είναι αλήθεια ότι δέχθηκα πρόταση αλλά δεν είναι αλήθεια ότι έχω αρνηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή. Είμαι επαγγελματίας προπονητής, η ζωή είναι δύσκολη και πρέπει να αναλύσω τα δεδομένα".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Θα πρέπει να κάνω ντρίπλα ως ποδοσφαιριστής. Εγώ είμαι περήφανος που δουλεύω στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και το ξέρετε. Αλλά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα για να πάρω την απόφαση: μου αρέσει η μελιτζάνα και το καρπούζι. Θα πρέπει να μιλήσω και με τη διοίκηση. Δεν είμαι υποκριτής ή ψεύτης. Πρέπει να αναλύσω τα πράγματα, δώστε μου λίγο χρόνο να ζυγίσω τα πράγματα"

..............................................................

Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Ριζίκοφ, ο Γιώργος Γεωργιάδης, σε σύντομη δήλωσή του αναφέρθηκε την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά και στο ματς με την Δόξα Δράμας που ακολουθούσε.

Να τι δήλωσε ο Γεωργιάδης:

"Η πρώτη θέση που κατακτήσαμε αποδεικνύει πολλά πράγματα για εμάς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στο πρωτάθλημα. Προσπαθούμε, όμως όλοι γι' αυτό, αλλά... Το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας την Κυριακή, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή".

...............................................................

Ο Ντιέγκο Αρίας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρούμπιν αναφέρθηκε στη νίκη του ΠΑΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με την Κρουζέιρο.

Ο Αρίας αρχικά αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμφωνία του με την Κρουζέιρο: "Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σχολιάσω κάτι που γράφτηκε σε μια άλλη χώρα. Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και μιλώ με αυτή την ιδιότητα".

Μιλώντας για το ματς, είπε: "Θέλαμε πολύ τη νίκη σήμερα για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Τελικά πήραμε την ισοπαλία και την πρώτη θέση και θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Πάντα όταν παίζουμε στην Τούμπα θέλουμε την νίκη. Αλλά σήμερα και με την ισοπαλία πήραμε αυτό που θέλαμε και μπορούμε να το γιορτάσουμε".

Για τον αντίπαλο που προτιμά να τύχει στην επόμενη φάση, δήλωσε: "Πραγματικά δε με ενδιαφέρει. Η ομάδα μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση ανεξάρτητα από το ποιον αντίπαλο θα βρούμε μπροστά μας".

Κλείνοντας μίλησε και για τον κυριακάτικο αγώνα με την Δόξα: "Είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και να ανέβουμε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία"

...............................................................

Δείτε photos από το παιχνίδι...

{gallery}2012/EuropeLeague/PaokVsRoubin/Game{/gallery}

Και από την κερκίδα...

{gallery}2012/EuropeLeague/PaokVsRoubin/Kerkida{/gallery}

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...